Espanjan kurssit Nerja

Nerja on pieni maalauksellinen 20 000 asukkaan kaupunki Costa del Solin rannikon varrella. Nerja sijaitsee 55 kilometriä itään Málagasta ja sitä reunustavat Sierra Almijaran vuoristo sekä yli 16 kilometrin mittainen hiekkaranta.

Ensimmäiset asutukset alueella olivat jo varhaisella kivikaudella. Luolamaalauksia ja muita yli 30 000 vuotta vanhoja jäänteitä näiden asutusten ajoilta voit ihailla kuuluisissa esihistoriallisissa tippukiviluolissa (Cuevas de Nerja) – erityinen kohokohta jokaiselle vierailijalle, jota ei Nerjan visiitillä voi jättää näkemättä! Aivan kuten ei myöskään näkymää Balcón de Europa -linnoitukselta käsin taivaansiniselle Välimerelle.

Nerjan ilmasto on läpi vuoden miellyttävän lämmin. Vuoteen lukeutuu yli 3500 aurinkotuntia, lämpötilat ovat kesäisin 30 ja talvisin 15 asteen tienoilla. Nerja on siis läpi vuoden houkutteleva matkakohde.

Perinteissään ja arkkitehtuurissaan vaalii Nerja myös nykypäivänä perinteistä andalusialista tyyliä. Vuosittain juhlivat kaupungin asukkaat monien vierailijoiden seurana karnevaalia, pääsiäisviikkoa (Semana Santa) ja lukuisia muitaperinteisiä espanjalaisia juhlia. Kaupungin nimi Nerja on tullut arabian kielisestä nimityksestä "narixa“, joka mekitsee "rikasta lähdettä“.

Nerjan kaupungilla on siis tarjottavanaan kulttuurista, perinteistä ja kauniista luonnosta kiinnostuneelle lukuisia kohokohtia kielimatkan aikana espanjan kielen opiskelun ohella.