Opi kieliä maailman kauneimmissa kurssikohteissa

+358 (0)9 31582415

Matkustusehdot

Eri maiden matkustusehdot

Eri maiden matkustusehdot

Tässä näet yleiset matkustusehdot seuraaviin maihin. Tiedot ovat ilman takuuta, sillä viisumisäädökset saattavat muuttua lyhyessä ajassa. Pyydämme tarkistamaan matkustuslupa- ja viisumitiedot vielä kohdemaan suurlähetystön tai konsulaatin verkkosivuilta. 

 

Argentiina

EU-kansalaiset eivät tarvitse alle kolmen kuukauden mittaiseen oleskeluun Argentiinassa lainkaan viisumia. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa vielä vähintään kolme kuukautta, paluu- tai jatkolentolippu sekä todistus oleskelusi ajaksi riittävästä taloudellisesta tuesta. Lisätietoja saat Argentiinan suurlähetystöstä osoitteessa http://www.efinl.mrecic.gov.ar.

Australia

EU-kansalaiset voivat lomailla Australiassa alle 12 viikon ajan turistiviisumilla, jonka voi hankkia kätevästi netistä osoitteesta http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm. Turistikortin saadaksesi sinulla tarvitsee olla passi, joka on voimassa vielä suunnitellun oleskeluajan jälkeen, paluu-tai jatkolentolippu ja tarpeeksi rahaa oleskelusi ajaksi. Jos haluat viipyä Australiassa pidemmän ajan, sinulla tarvitsee olla oikea viisumi sekä pakollinen sairasvakuutus (Overseas Student Health Cover - OSHC). Lisätietoja saat osoitteesta http://www.immi.gov.au. Australian konsulaatti Suomessa http://www.dfat.gov.au/missions/countries/fi.html sekä Australian suurlähetystö Ruotsissa http://www.sweden.embassy.gov.au/stok/home.html palvelevat myös suomalaisia.

Brasilia

EU-kansalaiset eivät tarvitse alle 90 päivän mittaiseen oleskeluu viisumia Brasiliaan. Kielikurssia varten tarvitset kuitenkin viisumin. Viisumihakemukset löydät Brasilian suurlähetystön verkkosivuilta. Tiedot viisumin hakemisesta saat Brasilian suurlähetystöstä http://helsinque.itamaraty.gov.br/fi.

Chile

EU-kansalaiset eivät tarvitse alle 90 päivän mittaiseen oleskeluun Chilessä lainkaan viisumia. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa vielä vähintään kolme kuukautta, paluu- tai jatkolentolippu sekä todistus oleskelusi ajaksi riittävästä taloudellisesta tuesta. Lisätietoja saat Chilen suurlähetystöstä http://chileabroad.gov.cl/finlandia/fi

Costa Rica

EU-kansalaiset eivät tarvitse alle 90 päivän mittaiseen oleskeluun Costa Ricassa viisumia. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa vielä vähintään kuusi kuukautta, paluu- tai jatkolentolippu sekä todistus oleskelusi ajaksi riittävästä taloudellisesta tuesta. Kun 90 päivää ovat kuluneet voit matkustaa maasta 72 tunnin ajaksi ja palata jälleen 90 päivän ajaksi. Lisätietoja saat osoitteesta http://costa-rica.visahq.com/embassy/finland.

Ecuador

EU-kansalaiset eivät tarvitse alle 90 päivän mittaiseen oleskeluun Ecuadorissa lainkaan viisumia. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa vielä vähintään kuusi kuukautta, paluu- tai jatkolentolippu sekä todistus oleskelusi ajaksi riittävästä taloudellisesta tuesta. Pidempään oleskeluun, enintään (180 päivää) on matkustajan anottava turistiviisumia ennen matkaa Ecuadorin suurlähetystöstä. Viisumilla maahan matkustavien on rekisteröidyttävä 30 päivän sisällä maahan saapumisesta Dirección General de Extranjería Ministerio de Gobiernossa (Osoitteen saat maahan saapumisen yhteydessä). Tällöin saat myös lisäoikeuksia ja alennuksia esimerkiksi moniin eri kansallispuistoihin ja suojelusalueille. Lisätietoja saat osoitteesta http://ecuador.visahq.com/embassy/finland.

Etelä-Afrikka

EU-kansalaiset eivät tarvitse alle kolmen kuukauden mittaiseen oleskeluun Etelä-Afrikassa lainkaan viisumia. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa vielä oleskelusi jälkeen, paluu- tai jatkolentolippu sekä todistus oleskelusi ajaksi riittävästä taloudellisesta tuesta. Lisätietoja saat Home Affairs Rebuplic of South Africa -verkkosivuilta http://www.home-affairs.gov.za sekä Etelä-Afrikan Suomen suurlähetystöstä http://www.southafricanembassy.fi

Guatemala

Shengenmaista tulevat henkilöt voivat oleskella Guatemalassa 90 päivää ilman viisumia. Lisätietoja saat  Guatemalan kunniakonsulaatista http://www.tietoteos.fi/konsulaatti.htm sekä Guatemalan suurlähetystöstä (Tukholmassa) http://www.guatemala.se

Intia

Intiaan matkustaessa tarvitset turistiviisumin. Viisumihakemus lähetetään sähköisesti verkkolomakkeella, jonka jälkeen hakemus tulostetaan ja toimitetaan Intian suurlähetystöön tarvittavien liitteiden ja passin kanssa.Lisätietoa Intian suurlähetystön verkkosivuilta http://www.indianembassy.fi/tietoaviisumeista

Japani

EU-kansalaiset eivät tarvitse alle kolmen kuukauden mittaiseen oleskeluun Japanissa lainkaan viisumia. Oleskelun pidentämistä yhteensä 180 päivällä voi anoa paikallisesta maahanmuuttovirastosta. Kuuden kuukauden oleskelun jälkeen on kuitenkin matkustettava pois. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa koko oleskelusi ajan. Tarkempaa tietoa voit lukea Japanin suurlähetystön sivuilta osoitteessa http://www.fi.emb-japan.go.jp/fi/konsuliasiat.htm.

Kanada

EU-kansalaiset eivät tarvitse alle kuuden kuukauden mittaiseen oleskeluun lainkaan viisumia. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa vielä oleskelusi jälkeen, paluu- tai jatkolentolippu, voimassaoleva ulkomaansairasvakuutus sekä todistus oleskelusi ajaksi riittävästä taloudellisesta tuesta. Oleskeluajan enimmäispituudesta päättävät maahanmuuttoviranomaiset. Lisätietoja saat Kanadan suurlähetystöstä http://www.canada.org.uk.

Kiina

Eu-kansalaiset tarvitsevat Kiinaan matkustaessaan viisumin, jota voit hakea Kiinan konsulaatista. Viisumin myöntämistä varten tarvitset suunnitellun oleskeluajan jälkeen vielä 6 kuukauden ajan voimassaolevan passin. Viisumin käsittelyaika on normaalisti yhdestä kahteen viikkoa. Lisätietoja löydät Kiinan suurlähetystön verkkosivuilta http://www.chinaembassy-fi.org/eng/.

Kuuba

EU-kansalaiset voivat matkustaa maahan turistikortilla, jonka voi hakea Kuuban suurlähetystöstä ennen matkaa. Turistikortti on voimassa 30 vuorokauden ajan. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa vielä vähintään kuusi kuukautta, paluu- tai jatkolentolippu sekä todistus oleskelusi ajaksi riittävästä taloudellisesta tuesta. Lisätietoja saat Kuuban suurlähetystöstä http://www.cubadiplomatica.cu/finlandia/EN/Home.aspx.

Meksiko

Turistikortti, jonka saat lentoyhtiöltäsi, oikeuttaa sinut 180 päivän oleskeluun Meksikossa. Saapuessasi Meksikoon sinulla on oltava hallussasi vähintään vielä 6 kuukauden ajan voimassaoleva passi, paluu- tai jatkolentolippu sekä todistus riittävästä taloudellisesta tuesta. Lisätietoja saat Meksikon suurlähetystöstä http://embamex.sre.gob.mx/finlandia.

Peru

EU-maiden, USA:n ja Australian kansalaiset saavat viisumin 183 päivälle saapuessaan Peruun. Jos olet varannut yli 6 kuukauden pituisen kielikurssin, sinun tulee anoa uusi viisumi Perun maahanmuuttoviranomaiselta ennen viisumin umpeutumista. Viisumihakemusta tarvitset kielikoulun myöntämän läsnäolotodistuksen. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa vielä vähintään kuusi kuukautta, paluu- tai jatkolentolippu sekä todistus oleskelusi ajaksi riittävästä taloudellisesta tuesta. Paluulentolippua ei vaadita virallisesti mutta sitä kysytään kuitenkin usein maahantulotarkastuksen yhteydessä. Jos kansallisuutesi on jokin muu kuin edellä mainittu, käänny viisumiasioissa Perun suurlähetystön puoleen. Lisätietoja löydät Perun suurlähetystöstä http://www.peruembassy.fi.

U.S.A.

Eu-kansalaiset voivat oleskella USA:ssa 90 päivää ilman viisumia Visa Waiver -ohjelman (viisumivapausohjelma) ansiosta. 12.tammikuuta 2009 lähtien on Visa Waiver-ohjelmalle uusi vaatimus, ESTA-lupa (Electronic System for Travel Authorization, sähköinen matkustuslupajärjestelmä). ESTA hakemusjärjestelmä on kaikille matkustajille, jotka saapuvat Visa Waiver -ohjelmaan osallistuvista maista ja se tarvitsee hakea viimeistään 72 tuntia ennen matkalle lähtöä. Aiempaan tapaan vaaditaan maahantuloluvan saamiseksi myös koneluettava passi, e-passi tai biometrinen passi. ESTA-hakemusprosessi suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa ja siitä vastaa Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuslaitos (U.S. Department of Homeland Security, DHS). Ohjeet ilmoittautumiseen löydät tästä osoitteesta https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Saapuessasi USA:han sinulla on oltava hallussasi myös paluu- tai jatkolentolippu (muualle kuin Kanadaan, Meksikoon tai Karibialle), voimassaoleva ulkomaan sairasvakuutus sekä todistus oleskelun ajaksi tarvittavasta taloudellisesta tuesta.

Edellä mainitut tiedot koskevat enintään 18 viikkotunnin (á 60 min)  kielikursseja. Kielikurssit, jotka sisältävät enemmän kuin 18 viikkotuntia, vaativat viisumin, jota sinun tulee hakea USA:n suurlähetystöstä. Myös väliaikaisen passin tai merimiespassin omistajat tarvitsevat viisumin. Tässä tapauksessa sinun tulee varata matkasi ajoissa, sillä viisumin käsittelyaika saattaa kestää yli kahdeksan viikkoa. Lisätietoja löydät Yhdysvaltojen suurlähetystöstä http://finland.usembassy.gov.

Uusi Seelanti

EU-kansalaiset eivät tarvitse alle kolmen kuukauden mittaiseen oleskeluun Uudessa-Seelannissa lainkaan viisumia. Maahan saapuessasi sinulla on oltava passi, joka on voimassa vielä oleskelusi jälkeen, paluu- tai jatkolentolippu, voimassaoleva ulkomaansairasvakuutus sekä todistus oleskelusi ajaksi riittävästä taloudellisesta tuesta. Lisätietoja saat osoitteesta http://www.immigration.govt.nz.

Venäjä

EU-kansalaiset tarvitsevat Venäjälle matkustaessaan viisumin. Alle neljän viikon oleskeluun riittää turistiviisumi, yli neljän viikon oleskelua varten sinun tulee hakea opiskelijaviisumia. Venäjän kielikoulumme lähettävät sinulle postitse kutsukirjeen viisumin hakemiseksi kielimatkaasi varten ja tällöin viisumisi on maksuton. Viisumin myöntämistä varten tarvitset passin, joka on voimassa vielä vähintään 6 kuukautta suunnitellun oleskeluajan jälkeen, paluu- tai jatkolentolipun, voimassaolevan matkavakuutuksen sekä tarpeellisen taloudellisen tuen oleskelusi ajaksi. Lisätietoja löydät Venäjän suurlähetystöstä http://www.rusembassy.fi/IndexFinl.htm sekä Venäjän viisumipalvelukeskuksesta http://www.vfsglobal.com/russia/finland

© Speak & Fun 2003-2015 | Puh.: +358 (0) 9 / 31 58 24 15 | info@speakfun-kielimatkat.com | Yhteystiedot | Tietosuoja