kielimatka espanja 50+ sevilla

Espanjan kieltä ja kulttuuria yli 50-vuotiaille - kokemuksia Sevillasta

Tuula ja Juhani viettivät kaksi viikkoa Sevillassa espanjan kieliopintojen ja kulttuuriohjelman parissa. Jo espanjan alkeiden osaaminen tekee matkailusta ja arkielämän askareista Espanjassa huomattavasti helpompaa!

Espanjan kielimatkalla Sevillassa  - kieltä ja kulttuuria yli 50-vuotiaille

Espanjaa voi opiskella myöhemmälläkin iällä. Yli 50-vuotiaille suunnatuilla espanjan erikoiskursseilla opiskellaan oman ikäisessä, kansainvälisessä ryhmässä hyödyllistä arkikieltä. Myös edistyneemmät opiskelijat voivat osallistua kurssille.

Suosituin kohde espanjan 50+ -kursseille on kaunis Sevilla. Alla olevalla videolla espanjan kielikoulu Clicin opintopäällikkö Piedad Cuartero kertoo yli 50-vuotiaiden kurssista!

Kaikki 50+ -kohteet vuonna 2019

________________________

Video: Yli 50-vuotiaiden kielikurssit Sevillassa

Kokemuksia Sevillasta: Tuulan ja Juhanin matkassa

Syksyllä 2018 Sevillaan matkustaneet Tuula ja Juhani viihtyivät espanjan kielikurssilla loistavasti. Samassa 50+ -ryhmässä oli opiskelijoita Saksasta, Sveitsistä, Japanista ja Kanadasta.

“Nuorimmat ryhmäläiset alkeistasolla olivat 55-vuotiaita, ja vanhimmat yli 70v. Osasimme hieman alkeita entuudestaan. Uutta tuli opittua, mutta toki olisi voinut ahkeramminkin opiskella!” Tuula nauraa.

Alkeistason opiskelijoita usein huolestuttaa juuri oma osaaminen ja se, pärjääkö kurssilla vähäiselläkin espanjan osaamisella. Pariskunnan opinnot kuitenkin sujuivat mukavasti alkeisryhmässä.

“Opettaja oli todella välitön ja hauska, ja häntä oli helppo kuunnella. Opimme tunneilla etenkin perussanastoa sekä käyttäytymistä kaupoissa ja ravintoloissa”, Juhani kertoo.

________________________

Kaupunkikierroksia espanjaksi

Parasta Tuulan ja Juhanin 50+ -matkalla olivat kuitenkin yhteiset kaupunkikierrokset, joiden puitteissa kaunis Sevilla tuli tutuksi. Yli 50-vuotiaiden kielikurssien hintaan kuuluu aina kulttuuriohjelmaa.

Kokeneet oppaat osaavat selittää asiat selkeästi, joten myös alkeistason opiskelija pysyy kyllä kärryillä. Lisäksi kaupungin sokkeloisilla kaduilla liikkumisesta saa enemmän irti, kun eksymisestä ei tarvitse olla huolissaan.

“Vaikka oma osaamistaso olisikin vaatimaton, kierrosten vetäjät malttavat puhua hitaasti. Vaikka ei ymmärrä joka sanaa, ajatuksen ymmärtää kuitenkin”, Juhani kertoo. “Oppaat Silvia ja Macarena olivat aivan ihania, he puhuivat kaunista ja hidasta espanjaa.”

Sevillan kaunein paikka oli pariskunnan mielestä Plaza de Españan aukio. Lisäksi paikallinen ruokakulttuuri teki vaikutuksen.

“Ruoka oli todella hyvää ja sitä on riittävästi! Ruokakulttuuri on Sevillassa vapaata ja välitöntä. Kaiken kaikkiaan olimme todella tyytyväisiä kurssiin ja kohdevalintaamme.”

________________________

Kielimatkalle Sevillaan vuonna 2019?

Sevillassa voi opiskella espanjaa kaikenikäisten aikuisten kielikursseilla ympäri vuoden. Omaa osaamistasoa vastaavan kurssin voi aloittaa mikä tahansa maanantai, täysille aloittelijoille on kuitenkin omat aloituspäivät.

Yli 50-vuotiaiden erikoiskurssi järjestetään kahdeksan kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Osalla aloituspäivistä on oma teema, kuten pääsiäisviikko Semana Santa tai flamenco.

Tutustu Sevillaan ja kielikoulu Cliciin alla olevasta linkistä!

International House Clic Sevilla

 

Innostuitko Sevillan 50+ -kielikursseista? Kysy asiakaspalvelustamme lisää!

Pyydä tarjous

sevilla kielimatka 50+ espanjan kurssi