Yhdysvallat viisumi esta kielikurssi speakandfun

ESTA-lupa vai opiskelijaviisumi kielimatkalle Yhdysvaltoihin?

Pelkällä ESTA-luvalla voi osallistua lyhytkestoiselle englannin kielikurssille Yhdysvalloissa. Pidempää kielimatkaa tai intensiivistä opiskelua varten tarvitsee kuitenkin opiskelijaviisumin.

Kielimatkalle Yhdysvaltoihin  -  ESTA-lupa vai opiskelijaviisumi?

ESTA eli Electronic System for Travel Authorization on elektroninen matkustuslupa, jota Yhdysvaltoihin matkustavan pitää hakea ennen matkaa. ESTA-luvalla voi vierailla Yhdysvalloissa korkeintaan kolmen kuukauden ajan kerrallaan.

ESTA-luvalla voi osallistua lyhytkestoiselle englannin kielikurssille tietyillä ehdoilla. Tässä artikkelissa asiaa ESTAsta ja opiskelijaviisumista Yhdysvaltoihin!

________________________

ESTA-luvan hakeminen

Hakemuksen voi tehdä sähköisesti, eikä sen täyttämiseen mene usein varttia pidempään. ESTAa pitää hakea vähintään kolme päivää ennen matkaa, mutta hakemus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Ilman hyväksyttyä ESTA-lupaa ei pääse maahan.

ESTA-hakemuksessa pitää ilmoittaa, missä aikoo oleskella USA:n matkan aikana. Tärkeää on myös varata paluulento, sillä ilman sitä ESTA-hakemusta ei tulla hyväksymään. Lisäksi passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Matkustajaa voidaan pyytää maahan saavuttaessa todistamaan oma varallisuutensa, jotta hänellä on varmasti tarvittava taloudellinen tuki maassa oleskelun ajaksi. Tästä syystä kannattaa matkalle ottaa mukaan esimerkiksi tuorein tiliote.  

ESTA-lupa maksaa 14 dollaria ja sen voi maksaa vain luottokortilla. Lupa on voimassa kaksi vuotta.

________________________

Tarvitseeko USA:n englannin kurssia varten viisumin?

Voit lähteä kielikurssille Yhdysvaltoihin täyttämällä pelkästään ESTA-hakemuksen, mikäli opiskelet alle 18 täyttä tuntia englantia viikossa ja aiot olla Yhdysvalloissa korkeintaan kolme kuukautta. Tällöin voi matkan syyksi ilmoittaa turismin.

Käytännössä kaikki 20 oppitunnin kielikurssit ovat viisumivapaita, sillä oppitunnin pituus on yleensä USA:ssa 50 minuuttia. Matala oppituntimäärä on erittäin suositeltava valinta etenkin lyhyelle kurssille, sillä opiskelijaviisumin hakeminen on kallista ja aikaavievää.

Mikäli aiot opiskella intensiivikurssilla tai haluat viipyä Yhdysvalloissa pidempään, tulee sinun hankkia opiskelijaviisumi F1.

________________________

Opiskelijaviisumi F1

Sitovan kielimatkalle ilmoittautumisen jälkeen saat USA:n kielikoulultasi I-20 -lomakkeen ja kurssivahvistuksen. Seuraavaksi sinun tulee maksaa opiskelijoilta vaadittava SEVIS-maksu, eli I-901 -maksu (200$).

Sitten tulee täyttää internetissä hakemus DS-160, jonka jälkeen pitää maksaa 160$ käsittelymaksu. Tämän jälkeen tulee varata sähköisessä palvelussa haastatteluaika Yhdysvaltain suurlähetystöön.

Haastattelun voi pitää enintään 4kk ennen kielikurssin alkua. Haastattelua ei voi tehdä etänä, vaan se pidetään Helsingin lähetystössä.

Mukaan tulee ottaa tulostettuna haastattelukirje, viisumihakemus, I-20 -lomake, kuitit suoritetuista maksuista, nykyinen passi ja vanhat passit sekä passikuva, joka on enintään 6kk vanha.

Lisäksi mukaan tulee ottaa todisteita taloudellisesta tuesta (esim. alkuperäinen tiliote) sekä asiakirja tai asiakirjoja, jotka osoittavat sinun palaavan kotimaahan oleskelun jälkeen. Kielikurssin vahvistuskirje on hyvä ottaa mukaan haastatteluun. Ota mukaan myös tutkintotodistukset, joilla voit tarvittaessa osoittaa koulutustaustasi.

Viisumin hakemiseen kannattaa varata aikaa, sillä käsittelyssä saattaa olla ruuhkaa. Yleensä viisumin saa kuitenkin kolmen arkipäivän jälkeen haastattelusta.

Jos matkustat Yhdysvaltoihin opiskelijaviisumilla, et tarvitse ESTA-lupaa.

________________________

Linkkejä

SEVIS-maksu

DS-160

Haastatteluvaraus

Tämän artikkelin tiedot ovat voimassa sen julkaisuhetkellä. Tarkista ajankohtaiset tiedot viisumeihin ja USA:han matkustamiseen liittyen suoraan viranomaisilta.

________________________

Kielimatkalle Yhdysvaltoihin? Kysy lisää asiakaspalvelustamme!