Speak and fun kielimatkatoimisto työharjoittelu Sevilla

Harjoittelijana kielimatkatoimistossa

Mikä olisikaan parempi tilaisuus kokeilla elämää ulkomailla, kuin lähteä työharjoitteluun?
Heidi vietti kesän 2019 harjoittelussa kielimatkatoimistossamme Sevillassa. Lue, millainen kokemus oli työskennellä Espanjassa!

Heidi opiskelee toista vuotta matkailun restonomiksi Haaga-Heliassa. Haaveet ulkomailla asumisesta ja työskentelystä kävivät toteen, kun Heidi pakkasi laukkunsa ja saapui työharjoitteluun kielimatkatoimistoomme kesäkuussa 2019.

Kuinka päädyit lähtemään harjoitteluun ulkomaille?

Haaveilin suorittavani osan työharjoittelustani ulkomailla jo siitä lähtien, kun aloitin opiskelut. Sattumalta löysin Speak&Fun Kielimatkojen ilmoituksen, jossa haettiin harjoittelijaa Espanjaan. Työnkuva oli mielenkiintoinen ja houkutteleva. Koin voivani oppia paljon uutta, sillä työ olisi erilaista, mitä olen aiemmin tehnyt. 

Harkitsin pitkään ja mietin, olisiko minusta lähtemään. Lopulta päätin lähettää hakemuksen. Sovimme lyhyen puhelinhaastattelun ja paria päivää myöhemmin minulla oli työharjoittelupaikka.

Valmistelut ennen matkaa

Aloin valmistelemaan lähtöäni ajoissa. Varasin lennon Málagaan, josta jatkoin matkaa Sevillaan junalla. Majoittumiseen Espanjassa on useampi vaihtoehto, päätin kuitenkin hankkia majoituksen Airbnb:n kautta. Tarvittaessa olisin saanut apua asunnon löytämiseen sekä matkojen varaamiseen.


Kuva: Heidi Sevillan toimistolla.

Millaisia työtehtäväsi olivat?

Harjoittelun aikana työtehtävät painottuivat myyntiin ja markkinointiin. Ensimmäisinä viikkoina päivät kuluivat eri kohteisiin ja kurssivaihtoehtoihin tutustuessa, sekä käytännön asioita läpi käyden.

Viikon mittaiselle espanjan kielikurssille oli myös mahdollisuus osallistua. Kielen oppimisen lisäksi pääsi itse näkemään, millaista tuotetta myydään. Viikon ajan vietin aamupäivät kielikurssilla ja iltapäivällä menin vielä muutamaksi tunniksi töihin.

Harjoittelun edetessä siirryttiin tarjousten tekoon sekä asiakaspalveluun puhelimitse ja sähköpostitse. Suuressa roolissa oli myös kommunikointi koulujen kanssa, varausten kirjaaminen järjestelmään ja laskujen teko.

Pääsin kirjoittamaan artikkeleita ajankohtaisista aiheista, sekä päivittämään kohdesivuja. Päivittäminen ja ajankohtaisista asioista kirjoittaminen oli isossa roolissa, jotta asiakkaille voidaan tarjota mahdollisimman paljon tietoa erilaisista kohteista ja vaihtoehdoista.

Markkinoinnin puolella sosiaalisen median kanavien päivittämisen lisäksi oli sisältömarkkinointia ja toteutimme myös muutaman mainoskampanjan, jonka ideoimiseen pääsin vaikuttamaan.

Rutiinitöitä oli todella vähän, tilanne varausten ja kiireellisten asioiden kanssa elää kokoajan. Onneksi jotain töitä pystyi ennakoimaan, se helpotti kiireisimpinä päivinä.

Haasteita

Suurempia haasteita ei onneksi tullut eteen harjoittelun aikana. Joinain päivinä kyllä kuumuus tuntui haastavalta, mutta onneksi töissä ja asunnollani oli ilmastointi. Arki oli helppoa ja pärjäsin hyvin, vaikka espanjaa en kovin hyvin puhukaan. 

Kotia kohti

Kolme kuukautta Sevillassa kului todella nopeasti. Rauhallinen ja kaunis kaupunki oli ihana paikka viettää kesä ja suorittaa harjoittelu. Nautin työpäivistä ja ilmapiiristä, töihin oli kiva mennä joka päivä.

Harjoittelun aikana opin paljon. Päällimmäisenä mielessä on uudet kokemukset asiakaspalvelusta sekä kirjoittamisesta. Ammatillisen kehittymisen lisäksi pääsin tutustumaan espanjalaiseen kulttuuriin ja tapoihin.

Olen ylpeä, että laitoin hakemuksen ja pääsin viettämään kesän Espanjassa. Sevillaan on pakko tulla vielä uudestaan! 

Tietoa Speak&Fun Kielimatkoista