kielimatka 2020 2021

Kesä 2020 on täällä - voinko lähteä tänä vuonna kielimatkalle?

Koronapandemia mullisti matkailun keväällä 2020, mutta moni maa on alkanut purkaa asetettuja rajoituksia niin matkailussa kuin arkielämässäkin. Tässä vinkkejä kielimatkan suunnitteluun vuosille 2020 ja 2021! 

Kesä 2020 on täällä - voinko lähteä tänä vuonna kielimatkalle?

Moni kielikoulu avaa ovensa lähiopetukselle kesä-heinäkuussa. Jokainen koulu toimii kuitenkin kohdemaassa asetettujen lakien ja säännösten mukaan. 

Kurssitarjontaan sekä opetuksen järjestämiseen saattaa tulla muutoksia uusista turvallisuustoimista johtuen. Esimerkiksi ryhmäkokoja pienennetään ja aikatauluja porrastetaan. Myös opiskelijoilta toivotaan ymmärrystä ja yhteistyötä muutoksien vuoksi. 

Kielimatkaa voi suunnitella vuosille 2020-2021, kunhan sen tekee huolella. Tässä vinkkimme turvalliseen matkailuun!

Ota yhteyttä

________________________

Vinkit tulevaisuuden kielimatkailuun 

1. Matkusta mieluiten Euroopan sisällä. Paitsi että Euroopassa on iso joukko mahtavia kohteita, on Euroopan sisällä matkustaminen toistaiseksi helpompaa ja turvallisempaa kuin kaukomatkailu. Lisäksi kotiin ei ole koskaan pitkä matka.

2. Suosi kohteita joihin on suoria lentoja Suomesta, paljon lentoreittejä useilla lentoyhtiöillä tai joihin on muuten hyvät kulkuyhteydet. Lentoyhtiöt ovat vähentäneet lentojen määrää, joten eniten liikennöityjen reittien saatavuus on todennäköisemmin hyvä ja hinnat kohtuullisia.

3. Pienemmässä kohteessa paikasta toiseen liikkuminen kävellen tai pyöräillen, turvavälien pitäminen ja muut turvatoimet on helpompi käytännössä toteuttaa kuin suurkaupungeissa. Annamme mielellämme vinkkejä kohdevalintaan.

4. Selvitä, mikä kohdemaan koronatilanne on ennen lentojen varaamista ja mille alueille tartunnat ovat painottuneet. Tieto saattaa lisätä tuskaa, mutta auttaa matkan suunnittelussa. Maiden välillä sekä niiden sisällä saattaa olla suuria eroja.

5. Tutustu kohdemaan matkustus- ja turvallisuuskäytäntöihin. Maat päivittävät näitä tasaisesti. Huomaa, että jotkin maat vaativat 14 päivän karanteenia kaikille saapuville; tässä tilanteessa kannattaa odottaa, että suositukset muuttuvat tai valita toinen kohde. 

6. Arkielämä monessa maassa on erilaista kuin Suomessa. Esimerkiksi maskipakko tietyissä tilanteissa on käytössä laajalti, ja käyttämättömyydestä sakotetaan. Lukuisat turvatoimet saattavat koetella jatkossa matkailijan hermoja, mutta ne ovat välttämättömiä ja kaikkien eduksi.  

7. Pohdi huolella, mikä majoitusvaihtoehto sopii omaan tilanteeseesi parhaiten. On mahdollista, että esimerkiksi isäntäperheiden saatavuus vähenee jatkossa. 

8. Ulkoministeriö suosittelee välttämään toistaiseksi kaikkea ei-välttämätöntä ulkomaille matkustamista. Kehotamme seuraamaan suositusta ja matkustamaan vasta, kun suositus muuttuu. 

________________________

Oletko suunnittelemassa kielimatkaa? Asiakaspalvelumme neuvoo 

Oletko varannut kielimatkan ja haluat vaihtaa kohdetta? Kysy meiltä vaihtoehdoista

Haluatko opiskella kieliä etänä? Kerromme mielellämme lisää online-kursseista 

________________________

Julkaistu 29.5.2020