Kesä kielimatkalla Maltalla - parhaat tapahtumat 2020

Maltan kielimatkan voi suunnitella siten, että samaan aikaan saarella on jokin monista tapahtumista. Kesällä 2020 luvassa on musiikki- ja elokuvafestivaaleja, paikallista taidetta sekä juhlapyhiä. Tässä kesän 2020 parhaat tapahtumat Maltalla!

________________________

Kesäkuu

Kesäkuussa juhlistetaan Maltan kansanmusiikkia Għanafest -festivaalissa. Maltan perinteinen kansanmusiikki on viime vuosina elpynyt ja kiinnostus on herännyt niin nuorten paikallisten kuin vierailijoiden keskuudessa. Kesäkuun kielimatkaisilla on mahtava tilaisuus tutustua Maltan kulttuuriin Għanafestin kautta.

Malta International Arts Festival tuo saaren eloon musiikki-, taide- ja kulttuurinäytöksillään. Tekemistä ja ihailtavaa on festivaalin aikana laidasta laitaan, kuten vene-ajeluita ja tanssia. 

Sette Giugno, joka tarkoittaa italiaksi “kesäkuun seitsemäs”, on kansallinen juhlapäivä Maltalla. Silloin muistetaan vuoden 1919 mielenosoituksia sen aikaista brittihallintoa vastaan. Pääkaupunki Vallettassa pidetään useita tapahtumia juhlapäivänä. Kannattaa vierailla Maltan kansalliskirjaston näyttelyssä ja tutustua maan historiaan päivän aikana.

Vuosittain järjestettävä Valletta Film Festival tuo elokuvien ystävät yhteen katsomaan vuoden parhaimpia teoksia valkokankaalla. Ohjelmaan sisältyy laaja valikoima elokuvia paikallisilta ja kansainvälisiltä tuottajilta.

L-Imnarja Summer Folk Festival järjestetään joka vuosi kesäkuun 29. päivä. Tällä kansallisella juhlapäivällä on juurensa katolilaisuudessa, mutta sen mitä mielenkiintoisimmat tapahtumat ovat kaukana kirkon penkistä! Keskikesän juhlan aikana ratsastetaan aaseilla, sytytetään kokko ja syödään jänistä. Kielikurssilainen pääsee kokemaan Maltan kulttuuria aidoimmillaan.

________________________

Heinäkuu

Isle of MTV Malta Festival 2020 tuo maailmanluokan artistit Maltan Florianaan. MTV:n järjestämä musiikkitapahtumaan voi osallistua ilman pääsymaksua.

Malta Jazz Festival pitää sisällään monipuolisen sekoituksen nykyjazzin eri tyylilajeja ja artisteja. Vallettassa vuosittain järjestettävästä konsertista on tullut pysyvä osa paikallista kulttuuria.

Iljieli Melleħin on maltalaisen kulttuurin ja perinteiden juhla kaikille viidelle aistille! Tuhannet ihmiset kerääntyvät Mellieħan kävelykaduille nauttimaan paikallisesta musiikista, ruoasta ja tunnelmasta.

The Farsons Beer Festival on yksi Maltan odotetuimmista festareista. Kymmenen päivää kestävä tapahtuma pidetään Ta’ Qalin luonnonpuiston raikkaassa ilmassa. Tarjolla on huippumusiikkia, paikallisia herkkuja ja tietenkin olutta!

BBC Orchestra tulee Maltalle esittämään klassista ja kevyttä musiikkia sekä muita tunnettuja sävelmiä heinäkuun 10. päivä. Orkesteri on soittanut maailman pisimpään jatkuneessa livemusiikkiohjelmassa Friday Night is Music Night Britannian BBC:llä jo vuodesta 1953.

________________________

Elokuu

Elokuun jokaisena perjantaina paikalliset taiteilijat ja artistit esittelevät teoksiaan ja taitojaan Melliehan kaduilla. Koko kuukauden kestävää tapahtumaa kutsutaan Arti Fil-Misraħiksi, suomeksi taidetta aukiolla, joka on ehdoton taiteen ystäville.

Lasillinen laatuviiniä parantaa jokaista kielimatkaa. Delicata Wine Festival tutustuttaa vierailijat Maltan parhaiden viinien, ruoan ja viihteen pariin. Emmanual Delicata on paikallinen perheyritys, joka on tuottanut kansainvälisesti palkittuja viinejä jo vuodesta 1907, jonka viinijuhlaperinteet jatkuvat tänäkin vuonna.

Rock and run Malta 2020 yhdistää nerokkaasti liikunnan ja musiikin. Viiden kilometrin matkan varrella on livebändejä, aktiviteetteja ja ilmaiskonsertti, jotka tekevät juoksemisesta hauskaa. Reitin voi halutessaan myös kävellä.

Seitsemän päivää kestävä Summer Daze tuo maailman parhaat elektro- ja popmusiikin DJ:t ja artistit saarelle. Nämä festarit ovat jokaisen bilettäjän unelma.

Santa Marija Festa on vuosittainen uskonnollisen juhlinnan huippu, jota vietetään kahdeksassa eri paikassa ympäri Maltaa. Elokuun 15. päivänä pidettävään juhlaan kuuluu upeita ilotulituksia Mqabban kylässä.

________________________

Tutustu Maltan kohteisiin

Ota yhteyttä