Espanjan online-kurssi, espanjan kieltä verkkokurssilla

Kokemuksia espanjan online-kurssilta

27-vuotias Kati päätti osallistua espanjan kielen online-kurssille kotisohvalta käsin. Uusista kulttuureista ja kielistä inspiroituva liiketalouden opiskelija kertoo tässä artikkelissa kokemuksistaan kansainvälisellä verkkokurssilla.

Espanjan kielen opiskelua monin eri tavoin

Ennen espanjan online-kurssia olin opiskellut espanjaa alkeistasolla kielikoulussa Sevillassa viikon ajan. Tämän jälkeen päätin jatkaa opiskelua itsenäisesti, mutta huomasin pian ettei itsenäinen opiskelu ollutkaan kovin helppoa. Lisäksi tuloksia oli vaikeaa seurata ja motivaatiota oli välillä vaikeaa löytää. Niinpä ajattelin kokeilla espanjan online-kurssia ryhmäopetuksessa viikon ajan.

Valitsin 10 oppitunnin online-kurssin, jotta minulle jäisi aikaa myös muille opinnoille aamupäivisin.

Online-kurssit aikuisille

 

Mitkä olivat odotukseni online-kielikurssista?

Ennen espanjan verkkokurssin alkua kuvittelin online-opetuksen poikkeavan suuresti lähiopetuksesta. Ensimmäinen ennakkoluuloni liittyi tekniseen puoleen. Epäilin, kuinka virtuaalisessa luokkahuoneessa kommunikointi onnistuisi ja toimisiko yhteys kunnolla.

Zoom-sovellus toimi kuitenkin opetuksessa hyvin ja suurimmat tekniset ongelmat, joita kohtasin kielikurssin aikana liittyivät omaan verkko-yhteyteeni. Kerran WiFi-yhteyteni katkesi kesken oppitunnin, mutta pääsin takaisin luokkahuoneeseen saman linkin kautta, jonka opettaja oli minulle lähettänyt ennen kurssin alkua.

Toinen ennakkoluuloni liittyi siihen, kuinka kommunikaatio sujuisi useiden opiskelijoiden ja opettajan kanssa netissä reaaliajassa. Espanjan kielen online-kurssilla jolle osallistuin oli yhteensä 6 opiskelijaa, mikä oli mielestäni sopiva määrä. Opettaja jakoi puheenvuoroja taitavasti ja oppitunnit etenisivät sujuvasti. Lisäksi luokkahuoneessa on käytössä chat, jossa voi esittää kysymyksiä ja jakaa tiedostoja tarvittaessa.

 

                                                             Virtuaalinen luokkahuonenäkymä espanjan online-kurssilla

                                                             Virtuaalinen luokkahuonenäkymä espanjan online-kurssilla

 

Kurssille ilmoittautuminen ja oppituntien rakenne

Kurssille ilmoittautuminen sujui helposti ja sain kaikki tarvittavat tiedot kurssista suoraan sähköpostiini. Muutamaa päivää ennen kurssin alkua opettajani lähetti minulle linkin virtuaaliseen luokkahuoneeseen sekä lukujärjestyksen oppituntien aikataulusta. Tunnit olivat joka päivä samaan aikaan maanantaista perjantaihin klo 17-18.40, mikä helpotti päivien aikatauluttamista.

Hieman ennen tunnin alkua avasin linkin virtuaaliseen luokkahuoneeseen, jonne opettaja päästi minut sisään. Esittäydyimme alkuun lyhyesti sillä sanavarastolla, mikä kullakin opiskelijalla oli käytettävissään. Tämän jälkeen menimme suoraan päivän aiheeseen.

Mielestäni espanjan verkkokurssilla tehtävät ovat yhtä monipuolisia kuin lähiopetuksessakin: kielioppi-, luetunymmärtämis-, kuullunymmärtämis- sekä ryhmätehtäviä. Oppituntien välissä ei ollut taukoa, mutta aika ei tuntunut minusta liian pitkältä, sillä puheenvuorot jakautuivat tasaisesti osallistujien kesken.

Kielen opiskelu virtuaalisessa luokkahuoneessa tuntui yllättävän luontevalta. Opettaja osasi huomioida hyvin kaikki opiskelijat, vaikka pieniä osaamiseroja opiskelijoiden välillä olikin.

Tunnin lopuksi opettaja jakoi oppitunnilla käytetyt materiaalit Google Drive -sovelluksessa. Näin oppitunnin sisältöön pystyi vielä palaamaan oppitunnin jälkeenkin. Suosittelen kuitenkin myös omien muistiinpanojen tekemistä, sillä opettaja ei välttämättä kerkeä kirjoittamaan kaikkea ylös tunnin aikana.

 

Online-kielikurssi verrattuna lähiopetukseen

Kuten jo aiemmin mainitsin, ajattelin online-kielikurssin poikkeavan huomattavasti tavallisesta lähiopetuksesta. Huomasin niiden olevan kuitenkin sisällöiltään ja rakenteiltaan hyvin samanlaisia keskenään. Tietenkin on eri asia olla paikan päällä toisessa maassa ja kokea kielen lisäksi siihen liittyvä kulttuuri ja tavat. Espanjan verkkokurssilla koin kuitenkin olevani hetken poissa kotoa, toisessa ympäristössä ja uusien ihmisten seurassa. Lisäksi espanjan kielen kursseja järjestävä koulu tarjoaa virtuaalisia kulttuurielämyksiä joka viikko.

Mielestäni yksi parhaimpia puolia online-opetuksessa on se, kuinka vuorovaikutusta syntyy kaikkien kurssilaisten kanssa. Normaalissa luokkahuonetilanteessa kun helposti käy niin, että istuu aina saman henkilön viereen, jolloin kommunikaatio muiden opiskelijoiden kanssa jää vähäisemmäksi.

Lisäksi minua viehätti online-kurssilla se, kuinka voi tavata uusia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Minun kanssani samalle kurssille osallistui opiskelijoita mm. Yhdysvalloista ja Kiinasta! On ihanaa, kun voi edelleen tavata ihmisiä eri puolilta maailmaa, vaikkei matkustaminen fyysisesti olekaan tällä hetkellä mahdollista.

________________________

Miksi lähteä mukaan online-kurssille?

Kielten opiskelu ei ole aina ollut vahvuuteni ja siksi espanjan kielen opintojen aloittaminen tuntui alkuun hieman jännittävältä. Uuden kielen oppiminen on yleensä alkuun työläämpää, mutta se on myös todella palkitsevaa, kun pystyy näkemään oman kehityksen.

Koen, että online-kielikurssit soveltuvat hyvin moniin eri tarpeisiin. Se on loistava keino kehittää yleisesti osaamistaan, tutustua uusiin ihmisiin tai vaikkapa valmistautua tuleviin lomamatkoihin. 

Uteliaisuus ja uuden oppimisen into ovat säilyneet tai elleivät jopa kasvaneet muuttuneesta matkustustilanteesta huolimatta. Näin ainakin kävi minun kohdallani.

________________________

 

Katin vinkit onnistuneeseen online-kurssiin

 

  • Kielitesti kuuluu online-kurssin hintaan. Mikäli ei siis ole varma omasta osaamistasostaan, kannattaa kielitasotesti ehdottomasti tehdä, jotta pääsee aloittamaan kurssin itselle sopivalla vaativuustasolla. Kesken kurssinkin on toki vielä mahdollista vaihtaa toiselle osaamistasolle, mikäli kyseinen taso ei tunnu itselle sopivalta.
  •  Oma verkkoyhteys kannattaa varmistaa ennen kurssin alkua. Mikäli ei ole varma oman nettiyhteytensä toimivuudesta, kannattaa olla toinen siltä varalta että yhteys katkeaa (esim. puhelimen mobiilidata, jonka voi jakaa puhelimesta tietokoneelle tai padille).

  • Valitse itsellesi sopivin määrä oppitunteja. Espanjan online-ryhmäkurssilla voit valita 10 tai 20 oppituntia per viikko. Tunnit ovat joko aamulla tai illalla valintasi mukaan.

  • Mikäli tavoitteenasi on oppia kieltä mahdollisimman tehokkaasti tai haluat keskittyä johonkin tiettyyn aihealueeseen, kannattaa harkita opiskelua yksityiskurssilla. Tällöin myös oppituntien aikatauluissa on enemmän joustoa.

  • Kaikkia lisäpalveluita kannattaa hyödyntää, mikäli niitä on kyseisessä kielikoulussa tarjolla. Ne rikastuttavat kielen opiskelua entisestään!

 

Ota yhteyttä

Huomioithan, että monissa kielikouluissa alaikäraja online -kursseille on 16 vuotta. Varmistathan siis ensin meiltä kurssisaatavuuden, mikäli olet alle 16 -vuotias ja haluaisit opiskella kieliä online -opetuksessa.