kielimatka malaga tapahtumat museot

Kulttuurintäyteinen Málaga - tapahtumia, museoita ja paikallisia juhlia

Málaga on tunnettu rantakaupunkina, mutta se on erityisen tunnettu monipuolisesta museotarjonnastaan. Tässä artikkelissa voit tutustua Málagan parhaisiin museoihin, vuoden 2019 tapahtumiin sekä muihin nähtävyyksiin!

Tapahtumia Málagassa vuonna 2019

Espanjalainen juhannus eli Noche de San Juan vietetään 23. kesäkuuta. Paikalliset menevät tuolloin kaupungin hiekkarannoille juhlimaan kesän saapumista. Rannoilla poltetaan kokkoja ja pidetään konsertteja. Paikallisen uskomuksen mukaan ne, jotka pesevät kasvonsa merivedellä keskiyön vaihtuessa, pysyvät ikuisesti kauniina.

Feria de Málaga on suuri yhdeksänpäiväinen paikallisjuhla joka elokuu Málagassa. Ferian aikaan kaupunki täyttyy juhlivista ihmisistä, konserteista ja flamencosta. Avajaispäivänä järjestetään suuri ilotulitus sekä ilmaiskonsertti Malagan rannalla. Ferian aikaan paikalliset pukeutuvat värikkäisiin flamenco-pukuihin.

Kerran kuussa joka viikonloppu järjestetään käsityöläismarkkinoita eri puolilla kaupunkia. Markkinoilta voi löytää upeita käsintehtyjä esineitä ja vintage-tavaroita.

Malaga on erityisen tunnettu elokuvafestivaaleistaan. Marraskuussa järjestetään viikon pituinen Fancine-elokuvafestivaali, joka on Málagan yliopiston järjestämä kansainvälinen festivaali, joka keskittyy lähinnä fantasia, -scifi, -ja kauhuelokuviin.

Maaliskuussa 2020 järjestetään vuosittainen Málagan elokuvafestivaali, jossa esitetään ja palkitaan uusimpia espanjankielisiä elokuvia ja dokumentteja.

________________________

Museoiden Málaga

Modernin taiteen museo Centre Pompidou Málaga sijaitsee värikkäässä lasikuutiorakennuksessa lähellä Málagan rantaa. Rakennus on jo itsessään kuin taideteos! Museossa on vuonna 2019 mahdollista nähdä kolme näyttelyä:

  • Utopías Modernas, jossa esitellään utopistisia teoksia ja installaatioita monilta eri taiteilijoilta.
  • Matisse - Un país nuevo, jossa on esillä Matissen teoksia taiteilijan koko uran varrelta. Näyttely jatkuu kesäkuun alkuun asti.
  • ¡Con ojo!- näyttely on interaktiivinen ja sopii koko perheelle. Näyttelyssä on mm. paljon erilaisia installaatioteoksia joita voi tutkia ja koskea.

Málagan Picasso-museossa on tällä hetkellä Olga Picasson näyttely, joka kertoo Picasson ensimmäisen vaimon elämästä. Näyttely jatkuu kesäkuun alkuun ja juhannuksena alkaa uusi näyttely, “Bruce Nauman. Rooms, Bodies, Words”, joka on multimedia-artisti Bruce Naumanin suurin näyttely Espanjassa 25 vuoteen.

Voit myös samalla vierailla Museo Casa Natal’issa, joka on Picasson syntymäkoti. Museossa on juhannukseen asti esillä erikoisnäyttely Picasson elämästä. Lisäksi voit ottaa osaa leikkimieliseen workshopiin, jossa opetellaan maalaamaan Picasson tyyliin!

Carmen Thyssenin museossa on pysyvän kokoelman lisäksi kaksi näyttelyä vuonna 2019:

  • Mujeres en la colección ABC, joka kertoo naisen asemasta ja elämästä 1900-luvun alussa sekä siitä miten naisten elämää kuvattiin Espanjan suurimmissa aikakauslehdissä. Näyttely jatkuu toukokuun loppuun asti.
  • Toinen näyttely on Mujeres fatales en el arte moderno, joka sijoittuu 1800-luvun lopulta 1950-luvun alkuun ja kertoo femme fatale-naisista ja siitä miten heitä kuvattiin taiteessa kyseisenä ajanjaksona. Näyttely jatkuu syyskuun alkuun asti.

Nykytaiteen Museo CAC Málagassa on vaihtuvia sekä pysyviä mielenkiintoisia näyttelyitä. Vaihtuvia näyttelyitä vuonna 2019 ovat:

  • Neighbours IV- näyttely, jossa on teoksia, veistoksia ja valokuvia eri taiteilijoilta, joille Málaga on ollut tärkeä kaupunki.
  • Pasíon II, Colección Carmen Riera esittelee teoksia laajasti eri taiteilijoilta, kuten Andy Warholilta ja Jean-Michel Basquiatilta. Teosten teemat käsittelevät mm. yhteiskunnan ongelmia ja huolenaiheita ja teoksissa voi nähdä nykytaiteen kehittymisen viimeisen neljän vuosikymmenen aikana.

Espanjan historiasta, kulttuurista ja perinteistä kiinnostuneet voivat vierailla Museo Unicaja de Artes y Costumbres Populares -museossa, jossa esitellään elämää Málagassa 1900-luvun alussa. Museossa voi myös tutustua maakunnan historiaan ja kansanperinteeseen.

Museo de la Imaginación on visuaalinen ja interaktiivinen museo, joka sopii koko perheelle. Museossa on erilaisia visuaalisia illuusioita ja installaatioita, joita voi testata, ihastella ja ihmetellä.

Musiikin ystävien kannattaa vierailla MIMMA, Museo interactivo de la Música de Málagassa, joka on interaktiivinen musiikin museo. MIMMAssa on esillä soittimia ja instrumentteja eri puolilta maailmaa, lisäksi kävijät voivat kokeilla eri instrumenttien soittamista.

Museo del Vino Málaga esittelee viinin tekemisen historiaa Malagan alueella, pääsylipun hintaan kuuluu kahden eri paikallisen viinin maistaminen viiniasiantuntijan johdatuksella.

Museo Automovilistíco y Moda de Málagassa kävijät voivat tutustua vanhoihin autoihin sekä muotiin Espanjassa 1900-luvun alussa. Museossa on esillä taideteoksia ja installaatioita sekä vaatteita ja asusteita viime vuosisadan alusta.

Museo Áeronautico de Málaga sopii kaikille lentämisestä ja lentokoneista kiinnostuneille. Museossa on esillä lentokoneita eri aikakausilta, ja kävijät voivat tutustua lentokoneen ohjaamoon sekä istua sisällä koneissa. Museossa kerrotaan myös ilmailun historiasta Espanjassa sekä lentomatkustamisen kehittymisestä nykyiseen muotoonsa. Museon paikalla on aiemmin sijainnut Malagan ensimmäinen lentokenttä El Rompedizo. Museo sijaitsee kaupungin ulkopuolella, mutta sinne on hyvät julkiset kulkuyhteydet Málagasta.

________________________

Muita nähtävyyksiä Málagassa

Alcazaban moorilainen linnoitus on yksi Málagan suosituimpia nähtävyyksiä ja Espanjan parhaiten säilyneimpiä linnoituksia.

Castillo de Gibralfaro, eli Gibralfaron linna rakennettiin 1300-luvulla ja on vaikuttava nähtävyys keskustan reunalla. Kävijät voivat kävellä koko linnan muurien ympäri, josta on hieno näköala Málagan ylle.

Catedral de la Encarnación de Málagaa eli Málagan katedraalia pidetään yhtenä Andalusian upeimmista tuomiokirkoista. Kävijöillä on myös mahdollisuus käydä ihailemassa maisemaa katedraalin katolta käsin.

Mercado Central de Atarazanas on perinteinen kauppahalli aivan Málagan keskustassa. Kaunis halli on jo itsessään hieno käyntikohde.

Jardín Botánico-Histórico La Concepción on yksi Espanjan kauneimpia kasvitieteellisiä puutarhoja. Puutarha on yli 23 hehtaaria ja käsittää yli 25 000 kasvia ja 2000 eri lajia. La Concepción sijaitsee noin puolen tunnin päässä Málagasta, mutta julkiset kulkuyhteydet ovat hyvät.

Toinen näkemisen arvoinen kasvitieteellinen puutarha on Jardines de Pedro Luis Alonso, joka sijaitsee lähellä Málagan keskustaa.  Puutarhasta löytyy mm. yli 75 erilaista ruusulajiketta ympäri maailman.

________________________

Tämän artikkelin tiedot ovat voimassa sen julkaisuhetkellä. Tarkista ajankohtaiset tiedot tapahtumien omilta sivuilta. 

 

Kielimatkalle Málagaan? Tutustu kohteeseen ja Espanjan kouluihin

Ota yhteyttä