kielimatka asuntola huoneisto majoitus

Majoitus kielimatkalla - opas itsenäiseen opiskelijamajoitukseen

Kaikki kielimatkalle lähtevät eivät halua majoittua isäntäperheessä. Opiskelijamajoitus on hyvä valinta niille, jotka kaipaavat omaa tilaa ja vapaata aikataulua, ja jotka haluavat järjestää ateriansa itse kielimatkan ajan.

Opiskelija-asuntola, huoneisto vai kimppakämppä? Itsenäinen majoittuminen kielimatkalla

Opiskelijamajoitukseen on useita vaihtoehtoja, ja eri kohteissa on hieman erilaisia majoituspaikkoja aikuisille. Opiskelijamajoitus on hyvä valinta, jos et halua majoittua isäntäperheessä etkä varata omaa majoitusta vaikka hotellista.

Tässä artikkelissa kerromme eri vaihtoehtoista itsenäiseen majoittumiseen kielimatkalla! Löydät myös suositukset parhaille asuntoloille, studiohuoneistoille ja opiskelija-asunnoille eri kohteissa.

_______________________

Opiskelijamajoitus - perusidea

Opiskelijamajoituksen pääajatus on tarjota hinta-laatusuhteeltaan sopivaa majoitusta ulkomailla tilapäisesti opiskeleville. Opiskelijamajoituksen tarkoitus on soveltua useita viikkoja tai kuukausia kestävään majoittumiseen.

Opiskelijamajoitus tarjoaa tarpeelliset mukavuudet, mutta siisteyttä ylläpidetään itse ja majoitukseen hankitaan taloustarvikkeita omasta takaa.

Tänä päivänä kuitenkin opiskelijoiden vaatimustaso on kasvanut, ja monissa kohteissa majoituksen tasoon kiinnitetään paljon aiempaa enemmän huomiota. Opiskelijamajoitus ei kuitenkaan ole kaikissa kohteissa samanlaista.

kielimatka asuntola
Asuntolahuone Oxfordissa. Oxford International

Opiskelijamajoituksessa on tavallisille matkailijoille suunnattuihin majoituspalveluihin verrattuna alhaiset hinnat. Hintaan sisältyy kaikki kulut (sähkö, vesi, netti) ja se on aina viikkoperusteinen.

Kielimatkalaisille suunnattu opiskelijamajoitus vastaa aina paikallisia asumisstandardeja. Samankaltaista majoitusta ei siis löydä vaikka Saksasta ja Maltalta. Opiskelijamajoitus on ainoastaan täysi-ikäisille. Joissakin kohteissa alaikäiset voivat majoittua asuntolaan omissa ryhmissä, omien valvojien kanssa erillään aikuisista opiskelijoista.

________________________

Asuntola, studio, opiskelija-asunto  - mikä näiden ero on?

Yhteistä kaikille on keskeinen sijainti. Suurin plussa opiskelijamajoituksessa onkin se, että koululle pääsee nopeasti julkisilla tai jopa kävellen. Usein majoittuminen samalla sijainnilla hotellissa olisi todella hintavaa, etenkin suurkaupungeissa.

Aikuisille kielimatkalaisille standardimajoitus on aina yhden hengen huoneessa. Joissakin kohteissa on myös kahden hengen huoneita, johon voi majoittua kaverin kanssa. Huoneissa on sänky, säilytystilaa ja työpöytä, sekä joskus myös oma kylpyhuone.

________________________

Asuntola (residence)

Opiskelija-asuntolat ovat suurempia komplekseja, joihin mahtuu kymmeniä tai jopa satoja majoittujia -  kaupungista riippuen. Esimerkiksi Lontoon asuntolat ovat suuria, sillä opiskelijoita on ympäri vuoden paljon. Pienemmissä kaupungeissa asuntolana on usein vaikka kaupunkitalo, johon mahtuu 5-10 opiskelijaa.

Suurten kaupunkien asuntolat on yleensä jaettu muutaman huoneen yksiköihin, joissa asuvat jakavat keskenään vähintään keittiön, useimmiten myös kylpyhuoneen ja olohuoneen.

Kaikilla on pääsy asuntolan pesutupaan sekä sosiaalisiin tiloihin. Joissakin isoissa, uusissa asuntoloissa on erittäin viihtyisiä opiskelutiloja, kuntosali, ravintola ja jopa uima-allas.

kielimatka asuntola lontoo
Asuntolahuone Lontoossa (Lewisham). Oxford International

Parhaat asuntolat

Oxford  -  pieni asuntola tyypillisessä kaupunkitalossa

Lontoo Greenwich  -  suuri asuntola Lewishamissa viihtyisillä oleskelutiloilla

St. Paul’s Bay  -  korkean tason asuntola meren rannassa

Brisbane  -  asuntoloita uima-altaalla keskustassa

________________________

Studio

Studio on paras vaihtoehto, kun haluaa makuuhuoneen lisäksi oman kylpyhuoneen ja keittiön. Suurimmissa kaupungeissa studiot sijaitsevat asuntoloissa (ks. edellä), ja niissä majoittujat pääsevät käyttämään yhteisiä tiloja.

Käytännössä studiohuoneisto on yhden tai kahden hengen huone, jonka yhteydessä on keittonurkkaus ja erillinen kylpyhuone. Siisteyttä tulee yhtälailla pitää yllä itse, ja hankkia majoitukseen taloustavaroita.

Studiot ovat kätevin vaihtoehto, jos haluaa majoittua lähellä koulua yksin, omalla kylpyhuoneella ja nauttia aterioita omassa rauhassa. Suurissa kaupungeissa studiot eivät kuitenkaan ole kovin tilavia, eivätkä ne vastaa mukavuudeltaan loma-asuntoja eivätkä hotellihuoneita.

kielimatka huoneisto sevilla espanja
Oma studiohuoneisto Sevillassa. IH Clic

Suosituimmat studiot

Sevilla  -  moderni ja persoonallinen studio kaupunkitalossa

Lontoo Camden  -  studio uudessa asuntolassa Camden Townissa

Valletta  -  studio erinomaisella sijainnilla

________________________

Opiskelija-asunto (shared / private student apartment)

Hieman harvinaisempi majoitusmuoto on opiskelija-asunto: joissakin kaupungeissa voi majoittua lähes kuten paikalliset. Opiskelija-asunnot sijaitsevat yleensä tavallisissa asuintaloissa, joissa puitteet ovat kuitenkin todella hyvät.

Jaetuissa asunnoissa kämppäkavereina on joko erimaalaisia opiskelijoita, paikallisia ja joissain tapauksissa muita matkailijoita. Kaikilla on oma huone, mutta keittiö ja muut yhteiset tilat jaetaan.

Yksityisen asunnon taas voi varata kokonaan omalle porukalle, ja asuntoihin mahtuu yleensä 2-6 henkeä. Yksityisiä asuntoja on kuitenkin saatavilla hyvin rajallisesti.

kielimatka los angeles opiskelija asunto
Opiskelija-asuntoja asuintalossa Los Angelesissa. CEL Santa Monica

Mukavimmat asunnot

Cairns  -  kimppa-asumista talossa, jossa on oma piha

Los Angeles  -  pääsy uima-altaalle ja grillausalueelle

Salerno  -  jaettuja ja yksityisiä Executive-tason asuntoja

Berliini  -  opiskelija-asuntoja Mittessä

________________________

Mitä odottaa opiskelijamajoitukselta?

Kun osa tiloista jaetaan muiden majoittujien kanssa, tärkeää on pyrkiä mukavaan yhteiseloon. Etukäteen ei voi tietää tarkkaan, keitä samassa yhteismajoituksessa asuu, mistä he tulevat ja miten kauan he viipyvät.

Kulttuurien yhteentörmäyksiä voikin yhteismajoituksessa toki tapahtua. Etenkin ruokailu ja muu sosiaalinen elämä on monissa maissa hyvin erilaista kuin Suomessa, mikä on hyvä ottaa huomioon jo ennen matkaa.

Suomalaiset ovat tottuneet hiljaisuuteen, mutta maailmalla useimmiten hiljaisuuden vaatimus on jokseenkin epärealistinen. Sekä liikenteen häly että elämän äänet saattavat häiritä, joten korvatulpat ovat suositeltavat pakata mukaan!

Majoituksen sääntöjä tulee kuitenkin kaikkien noudattaa. Esimerkiksi asukkaasta joka ei siivoa jälkiään kannattaa sanoa heti henkilökunnalle tai olla meihin yhteydessä.

Kaikki asukkaat kuitenkin haluavat yleensä samoja asioita: hyviä yöunia, opiskelurauhaa ja mukavaa juttuseuraa kun sitä kaipaa.

Myös omissa studioissa jotka sijaitsevat asuntolarakennuksissa tulee ottaa huomioon muut majoittujat. Studiossa majoittuminen on itsenäistä kaikin tavoin, eli myös siisteydestä tulee huolehtia.

Ota yhteyttä

Majoittuminen isäntäperheessä

________________________