matkustaminen englantiin brexit

Matkustaminen Isoon-Britanniaan brexitin jälkeen

Isoon-Britanniaan voi matkustaa samoilla matkustusehdoilla vuoden 2020 loppuun asti. Jos suunnittelet kielimatkaa Englantiin, lue lisää tästä artikkelista!

Kielimatka Englantiin, Skotlantiin tai Walesiin  -  matkustusehdot brexitin jälkeen

Brexit herättää paljon kysymyksiä, mutta Isoon-Britanniaan matkustamisen ehdot pysyvät samoina siirtymäkauden ajan.

Jos sinulla on Suomen, muun EU-maan, Islannin, Norjan, Liechtensteinin tai Sveitsin passi tai henkilökortti, voit matkustaa Isoon-Britanniaan vuonna 2020 samoin matkustusehdoin kuin tähänkin asti. 

Et siis tarvitse viisumia, vaan voimassa oleva passi tai henkilökortti riittää. Matkustusasiakirja tulee esittää maahan saavuttaessa, kuten ennenkin Isoon-Britanniaan matkustaessa.

________________________

Miten pitkään Isossa-Britanniassa saa opiskella englantia?

Lyhytkestoista, alle kolme kuukautta kestävää opiskelua varten ei tarvitse erillistä opiskelijaviisumia, eikä maassa oleskeluun tarvitse hakea lupaa. Voit siis varata maksimissaan 12 viikon kielimatkan Englantiin, Skotlantiin tai Walesiin ja matkustaa huoletta. 

Jos suunnitelmissa on tätä pidempi kielimatka, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voiko kielimatkalle lähteä vuonna 2021?

Vuoden 2021 matkustusehdoista sovitaan vuoden 2020 aikana. Maahan saapuminen ei välttämättä merkittävästi hankaloidu, mutta asiasta ei ole vielä tietoa. Todennäköisesti henkilökortti ei enää riitä matkustusasiakirjaksi, vaan maahan saapuvilla tulee olla passi.

Vuonna 2021 esimerkiksi lentokentillä siirtyminen saattaa hidastua passintarkastuksien ja muiden turvallisuussäännösten vuoksi. Isoon-Britanniaan matkustamisesta saattaa siis tulla samankaltaista, kuin esimerkiksi Yhdysvaltoihin saapuminen.

Brexitin vaikutukset lyhytkestoiseen kielimatkailuun eivät tule olemaan lainkaan merkittävät, mutta pitkäkestoista, yli kuusi kuukautta kestävään opiskeluun tullee tarvitsemaan viisumin.

Lisäksi Iso-Britannia ei vuoden 2020 jälkeen ole enää osa Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmaa, ellei erilliseen sopimukseen päästä. Vuonna 2020 kielikursseille Englannissa voi vielä osallistua Erasmus+ -ohjelman puitteissa.

________________________

Hyödyllisiä linkkejä Isoon-Britanniaan matkustamiseen liittyen:

Matkustusehdot brexitin jälkeen (Ison-Britannian valtio): https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-after-brexit

Usein kysytyt kysymykset (Suomen suurlähetystö, Lontoo): https://finlandabroad.fi/web/gbr/usein-kysytyt-kysymykset

________________________

 

Artikkeli päivitetty 2.3.2020
Artikkeli päivitetty 4.2.2020
Artikkeli julkaistu 14.8.2019