Sisilian seitsemän yllätystä

Sisilia tunnetaan maukkaista viineistään, herkullisesta ruoastaan ja avoimista asukkaistaan, upeita maisemia ja auringonpaistetta unohtamatta. Välimeren suurin saari on kuitenkin mainettaan monipuolisempi matkakohde. Tässä seitsemän poimintaamme Trip Tippin listaamista yllätyksistä, joihin matkailija Sisiliassa törmää.

1. Tulivuoret

Sisilian tunnetuin tulivuori on huikeat 3350 metriä korkea Etna, mutta tiesitkö, että Sisiliasta löytyy tulivuoria myös laakeammista maisemista? Siinä missä Etnalta löytyvät kivet voivat olla polttavan kuumia, näillä länsi-Sisiliassa Macaluben luonnonsuojelualueella sijaitsevilla mutatulivuorilla voit huoletta ujuttaa kätesi tulivuoren tuuletusaukkoon! Tämä onkin erittäin suosittua hupia matkailijoiden kesken, sillä tulivuorien tuottama muta sisältää runsaasti ihon hyvinvointia edistäviä mineraaleja. 

2. Aavekaupungit

Yksi Sisilian parhaiden pidetyistä salaisuuksista on aavekaupungit kuten Borgo Schirò. Noin 10 kilometriä eloisasta Corleonen kaupungista sijaitseva Borgo Schirò on vuonna 2000 tyhjilleen jäänyt pikkukaupunki, jonka Mussolini aikoinaan rakensi ehkäisemään maaseudun työläisten joukkopakoa suurempiin kaupunkeihin. Tuulessa auki heittelehtivät ovet, halkeileva maali ja katukivetyksen läpi puskevat rikkaruohot luovat kaupunkiin aavemaisen tunnelman. Unenomaisesta ilmapiiristä onkin hyvä palata illaksi Corleoneen nauttimaan lasillinen paikallista viiniä.

3. Modernin taiteen kaupunki

Luoteis-Sisiliassa sijaitseva Gibellina on modernille taiteelle omistettu kaupunki, joka modernin taiteen tavoin jakaa jyrkästi kävijöidensä mielipiteet. Alkuperäisen kaupungin tuhouduttua maanjäristyksessä Gibellina rakennettiin uudestaan nollapisteestä. Projektiin osallistui yli 100 taiteilijaa ympäri maailmaa. Taiteen ja innovatiivisen arkkitehtuurin taidonnäytteeksi tarkoitettu kaupunki onkin omaleimainen kohde perinteisten sisilialaiskaupunkien ja -kylien keskellä.

4. Jazz

Sisilian pääkaupunki Palermo on monille myös eurooppalaisen jazzin pääkaupunki. Kaupungissa vieraillessaan kannattaakin sisällyttää kierrokseen Santa Maria Spasimon kirkon rauniot, jotka kunnostettiin 1980-­luvulla eritoten jazz­-konsertteja ja muita esityksiä ajatellen.

5. Monikulttuurisuus

Kreikkalaisroomalaisen kulttuurin lisäksi niin sisilialaisesta ruoasta, arkkitehtuurista kuin musiikistakin voi havaita esimerkiksi arabi-, normanni- ja espanjalaisvaikutteita. Sisilian monikulttuurisen historian ansiosta voitkin saman päivän aikana tehdä ostoksia arabien rakentamalla torilla, vierailla kreikkalaistemppelissä ja ihailla espanjalaistyylistä barokkikirkkoa.

6. Rauha

Haluaisitko nauttia hetken hiljaisuudesta piazzalla tai löytää hieman omaa tilaa hiekkarannalla? Oman rauhan löytäminen on Sisiliassa yllättävänkin helppoa! Etenkin elokuun jälkeen paikallisten asukkaiden töiden ja koulujen alettua useat rannat käytännössä tyhjenevät. Edes suosituimmat UNESCOn maailmanperintökohteet eivät ole Sisiliassa ruuhkaisia loukkuja, vaan talviaikaan saatat jopa päästä nauttimaan kohteesta omalla porukallasi.

7. Edullisuus

Upean, monipuolisen Sisilian kruunaa ruuhkaisempia turistikohteita edullisempi hintataso. Esimerkiksi suositussa sisilialaisessa matkakohteessa Cefalùssa matkailija voi löytää ensiluokkaisen aterian noin kymmenellä eurolla jopa kaupungin keskus-piazzalta – samaan aikaan matkailija Venetsiassa voi joutua maksamaan saman hinnan pelkästä cappucinosta!

Nyt on hyvä hetki antaa Sisilian yllättää sinutkin omakohtaisesti! Lue lisää Sisilian kielikurssikohteestamme Cefalùsta.

Julkaisupäivä: