Unohtumaton espanjan kielimatka Costa Ricassa Speak&Fun Kielimatkat

 

Espanjan kielimatkalla Costa Ricassa

 

Kielen opiskelu upeissa, erilaisissa kohteissa voi viedä matkaajan täysin mukanaan. Näin kävi myös Jarmolle (58), joka päätti syventää espanjan kielen osaamista jo toisella kielimatkallaan. Viime vuonna Jarmo osallistui espanjan alkeiskurssille Chilessä, ja tänä keväänä suuntana oli Väli-Amerikan helmi, Costa Rica.

Jarmon kielimatkakohde Costa Ricassa oli Tamarindo, Tyynenmeren rannikolla sijaitseva pikkukaupunki. Luonnonkaunista maata ei Jarmon mukaan turhaan kutsuta paratiisiksi.

– Rannat Tamarindossa ovat aivan puhtaat. Auringonlasku oli pakko katsoa joka ilta!

Majoitukseksi valikoitui koulun yhteydessä oleva asuntola, jonka huoneet on juuri hiljattain remontoitu.

 

Opiskelua rannan läheisyydessä

 

Jarmo nautti suuresti espanjan kielen opiskelusta Costa Rican lämmössä. Kielikoulu Coastal Spanish Institute sijaitsee aivan rannan tuntumassa, ja koululta on hienot näkymät merelle.

Upean ympäristön lisäksi Jarmon opettaja Jose osoittautui mahtavaksi tyypiksi. Pienessä espanjan kielikoulussa sai todella yksilöllistä opetusta.

– Opetus oli parasta mahdollista. Chilessä ja talvella Suomessa saadut opit aukesivat siellä aivan uuteen näkökulmaan. Jopa muutama lausekin kylillä onnistui, vaikka ensikosketus kieleen oli alle yhden vuoden!

 

Unohtumaton espanjan kielimatka Costa Rica Speak&Fun Kielimatkat Iloinen espanjan opettaja Jose. Kuva: Jarmo V.

 

Koulun henkilökunta auttoi myös käytännön asioissa.

- Täällä on kahta lounashintaa, kallista ja halpaa. Jose neuvoi halvan ja herkullisen lounaspaikan. Alle 5000 colonia (n. 7,5€). Kadulta saa maailman makeimpia hedelmiä, ja grillattua kanaa pikkusummalla.

 

Nicaraguan retki täydensi kielimatkaa

 

Opiskelun ohella Jarmo osallistui retkille. Tekemistä ja retkiä järjestetään paljon Tamarindon ympäristössä, ja Costa Ricasta käsin pystyy myös tutustumaan muihin ympäröiviin maihin.

– Viikonlopun päiväretki Nicaraguaan oli elämys. Retkeen kuului käynti aktiivisella tulivuorella, tutustumista vanhaan kaupunkiin Granadaan, apinoiden ruokintaa sekä veneretki suurella järvellä.

 

Unohtumaton Costa Rican kielimatka Speak&Fun Kielimatkat Auringonlasku Costa Ricassa. Kuva: Jarmo V.

 

Paikallisten ystävällisyys ihastutti

 

Ihmisten välittömyys toi onnistuneelle kielimatkalle oman miellyttävän lisänsä.

– Ihmiset Tamarindossa otti heti omakseen, valtavaa ystävällisyyttä. Nicaragualaispojat juttelivat iltapäivät espanjaa omien hommiensa ohella. Kaupustelijatkin oppivat, etteivät enää tule tyrkyttämään.

Paikalliset ilahduttivat myös tutustuttamalla Jarmon alueen herkkuihin.

– Toinen opettaja huolehti mangojen saannista tuoden niitä minulle kotipuustaan. Makeutta riitti! Lisäksi vanhempi rouva toi aamuyhdeksältä kouluun empanadoja, mikä oli aina tähtihetki opetuksen lomassa. Hintakin oli vain 500 colonia (noin 0,75 euroa).

 

Uusia kokemuksia rikkaampana Jarmo suosittelee suuresti Costa Rican Tamarindoa kielimatkakohteena.

Kiitokset Jarmolle matkakertomuksesta ja tunnelmallisista kuvista!

 

Espanjan kielikurssit Costa Ricassa

Onnistuneelle kielimatkalle

Yhteydenottolomake

 

 

Julkaisupäivä: