Aikuisten kielimatka Cardiff

Miksi juuri Cardiff kohteeksi aikuisten kielikurssille? 

Usein englannin kielikurssin kohteeksi valikoituu Lontoo, vaikka Isossa-Britanniassa on monia muitakin upeita kohteita. Walesin pääkaupunki Cardiff on yksi vähemmän tunnetuista kohteista kielimatkalle.

57-vuotias Nina päätti kuitenkin lähteä juuri Cardiffiin kehittämään englannin osaamistaan. Viiden viikon aikana Cardiff ja Wales tulivat todella tutuiksi.

- Cardiff on hieno paikka, kaunis luonto ympärillä, kaupunki sopivan kokoinen ja ihmiset ystävällisiä. Cardiff on vilkas yliopistokaupunki, jossa meno on nuorekasta ja kulttuuritarjonta hyvää. Kävin muutaman kerran elokuvissa ja elokuvalipun hinta oli 3 puntaa. Tarjolla oli myös ilmaisia jazzkonsertteja. Lisäksi osallistuin kolmelle koulun järjestämälle lauantairetkelle ja ne olivat todella hienoja.

Kaksi eri majoitusta

Ensimmäiset kaksi viikkoa Nina yöpyi cardiffilaisessa isäntäperheessä yhdessä miehensä kanssa.

- Homestay oli hieno kokemus. Isäntä Gerald oli todella ystävällinen, mielenkiintoinen, maailmaa nähnyt ja kokenut henkilö, joka mielellään jutteli kanssamme. Hän satsasi paljon meidän viihtymiseen. Hän oli myös erinomainen kokki! Lisäksi asuinalue Canton vei sydämeni.

Loput kolme viikkoa Nina yöpyi kielikoulun vasta remontoidussa opiskelija-asuntolassa. Modernissa asuntolassa on mm. omia huoneistoja yli 30-vuotiaille sekä pelkästään naisopiskelijoille tarkoitettu huoneisto.

- Student House oli upouusi. Loistavat puitteet! Molemmat majoitukset sijaitsivat kävelymatkan päässä koulusta. Oli hienoa, kun sai kävellä koululle.

Cardiffin osaava kielikoulu

Cardiffin kielikoulu Celtic English Academy sijaitsee aivan Cardiffin yliopiston läheisyydessä, keskustan länsiosassa. Suuri osa koulun opiskelijoista tulee Japanista ja Lähi-Idästä.

- Sulauduin mukavasti kansainväliseen joukkoon. Itse opiskelin advanced -tasolla, ja kommunikointi japanilaisten ja kanssakäyminen Lähi-Idästä tulevien ihmisten kanssa sujui hyvin. Opiskelijatoverini ryhmässä olivat todella mukavia, ja ryhmässä puhuttiin aina englantia. Ikääni (57) en kokenut missään vaiheessa ongelmaksi vaikka suurin osa muista ryhmäläisistä olikin itseäni nuorempia, sillä minut otettiin hyvin vastaan. Koulussa oli ilokseni  kaikenikäisiä opiskelijoita.

Erityisesti kiitosta saavat koulun opettajat. Samalla ryhmällä voi olla kurssin aikana useampi eri opettaja.

- Minulle sattui hyvät opettajat, Robert ja David. Pidin heistä kovasti. Robert, joka vastasi pääasiallisesti opetuksestamme,  oli määrätietoinen, kokenut ja hivenen tiukkakin opettaja. Hän hallitsi taitavasti eri-ikäisiä ja eri kulttuureista tulevia opiskelijoita. Tunneille oli aina mukava mennä ja koimme, että opettajat olivat aidosti kiinnostuneita meistä.

Jälkitunnelmat

Millaiset tunnelmat Ninalla oli matkan jalkeen? Tuntuiko Cardiff sopivalta kohteelta?

- Kaiken kaikkiaan matka onnistui hyvin ja olen tavattoman iloinen, että lähdin. Olisin kyllä hyvin voinut opiskella 25 oppitunnin sijasta 30 tuntia viikossa, sillä kotitehtäviä ei juurikaan ollut. Uskaltaisin suositella Cardiffia varttuneimmille opiskelijoille. Kiitos hyvistä matkajärjestelyistä! Parempaa palvelua en olisi voinut saada.

Celtic English Academyssa voi aloittaa englannin kurssin mikä tahansa maanantai myös vuonna 2018. Kysy lisää asiakaspalvelustamme! 

Ota yhteyttä
Cardiff
Celtic English Academy

Julkaisupäivä: