Kielimatka Dublin

 

Matkailuesitteissä ei yleensä ole mahdollista kertoa aivan kaikkea tietystä kaupungista. Paras tapa kokea jokin paikka onkin käydä siellä itse. Tässä muutama havainto Speak&Funin koulukierrokselta Dublinissa!

 

  1. Kielet. Viime vuosina Dubliniin on saapunut erityisen paljon ihmisiä Brasiliasta sekä espanjankielisistä maista, joko etsimään töitä tai opiskelemaan. Kadulla kuuleekin englannin lisäksi paljon portugalia ja espanjaa, eikä välillä ole varma, missä maassa on. Dublinissa puhuttu englanti on helppotajuisempaa kuin muualla Irlannissa, sillä aksentti on selkeämpi ja puhe hitaampaa.  
  2. Autoilu. Irlannissa liikenne on vasemmanpuoleinen, mutta sen lisäksi autoilu Dublinissa on jokseenkin kaoottista. Lyhyeenkin matkaan saattaa mennä pieni ikuisuus ruuhkien takia, eikä vihreä aalto ole kovin tuttu käsite.
  3. Kulkeminen. Jotkin liikennevalot vaihtuvat jalankulkijoille noin sadan vuoden välein. Yli kannattaa siis mennä, jos vaan autoja ei tule. Muista kuitenkin katsoa joka suuntaan, myös olan yli! Dublinilaiset ovat ahkeria kävelijöitä, sillä liikenneruuhkien vuoksi paikasta toiseen pääsee usein nopeiten jalan. Pyöräilijöitä on enenevissä määrin, mutta pyöräkaistoja ei ole kovinkaan runsaasti.
  4. Ruoka. Kuten Suomi, myös Irlanti on historiallisesti ollut köyhä maa. Vaikutteita on tullut muista maista, ja ruokakulttuuri onkin tänä päivänä hyvä sekoitus kansainvälistä keittiötä ja perinneruokia. Dublinissa on paljon kasvisravintoloita, ja etenkin falafel-paikat ovat todella hyviä.
  5. Kaupunginosat. Mielenkiintoisia kaupunginosia ovat esimerkiksi vanha satama, jossa sijaitsee nykyään esimerkiksi Googlen Euroopan päämaja, sekä Rathminesin trendikäs asuinalue. Dublin kasvaa ja kehittyy jatkuvasti, ja asuntojen kysyntä onkin kasvanut räjähdysmäisesti. Eri kaupungiosiin tutustuu helpoiten kävellen.

 

Tutustu Dubliniin sekä kurssivalikoimaan tästä linkistä

 

Julkaisupäivä: