Kielimatka yksityisopetus englannin yksityiskurssi 2019

Yksilöllistä panostusta kielitaitoon yksityiskurssilla

Vieraan kielen yksityisopetus on aina ryhmäopetusta tehokkaampaa. Yksityinen kielikurssi on hyvä valinta, jos aikaa on käytettävissä rajallisesti tai oppimisessa on tarkempia toiveita ja tavoitteita.

Yksityisopetusta voi ottaa myös ryhmäkurssin ohelle. Näin pääsee kokemaan kummankin opetusmuodon parhaat puolet.

Kaikissa kielimatkakohteissa voi valita myös yksityisopetusta. Suosituimpia ovat kuitenkin englannin yksityiskurssit ja venäjän yksityiskurssit.

Yksityiselle kielikurssille voi osallistua yksin, pariskuntana tai pienessä porukassa, jos osaamistaso on kaikilla suunnilleen sama. Lisäksi perheille voidaan järjestää omia yksityiskursseja. Pyydä asiakaspalvelustamme tarjous vuoden 2019 yksityisille kielikursseille!

 

Kenelle yksityinen kielikurssi sopii?

Suurin osa yksityiskursseille osallistuvista on aikuisia opiskelijoita. Aikuisena vieraan kielen oppiminen on hitaampaa kuin nuorena, eikä aikaa muutenkaan ole yleensä käytettävissä opiskeluun niin paljon, kuin olisi tarpeen. Aikuisilla on usein myös tiettyjä tavoitteita oppimisen suhteen.

Yksityisopetuksessa lyhyestäkin ajasta kielikurssilla saa paljon irti, sillä opetus on juuri omia tarpeita vastaavaa. Monilla aikuisilla on toiveena puhevarmuuden parantaminen ja omaan alaan liittyvän kielitaidon vahvistaminen. Lisäksi yksityistunnit toimivat parhaiten niille opiskelijoille, joita vieraan kielen käyttö jännittää.

Yksityisopetus on myös suositeltava vaihtoehto opiskelijoille, joilla on lukihäiriö tai jokin muu oppimista hankaloittava tekijä.

Kielimatkalla yksityisopetusta voi valita, oli sitten millä osaamistasolla tahansa. Hyödyt ovat kuitenkin suurimmat, kun vieraasta kielestä osaa vähintään alkeita. Yksityisopetus on myös loistava keino hioa ja kehittää jo ennestään hyvää kielitaitoa.

 

Yksityisopetuksen plussat ja miinukset

Yksityisopetuksessa on runsaasti hyviä puolia. Ainoana haittana voikin pitää sen ryhmäopetusta korkeampaa hintaa.

YKSITYISOPETUKSEN HYÖDYT:

 • joustava sisältö ja aikataulu

 • tahti on itselle sopiva, ja asioihin voi aina palata

 • voi keskittyä itselle hankaliin piirteisiin kielessä

 • ei ryhmäpainetta; puhuminenkin jännittää vähemmän

 • voi vahvistaa omaan työhön, harrastukseen tai muuhun elämän osa-alueeseen liittyvää kielitaitoa

 • opettaja keskittyy yhteen opiskelijaan, ja oppiminenkin on paljon intensiivisempää

 • opettaja huomaa helposti esimerkiksi toistuvat kielioppivirheet

 • opettaja voi valmistella kotitehtäviä opiskelijan tavoitteiden mukaan

 • sopii hyvin myös lyhytkestoiseen opiskeluun

 • tuntimäärän voi yleensä valita joustavasti, esimerkiksi viiden tunnin moduleissa

 • aikaa jää enemmän vapaa-ajan viettoon kurssin ohella

 • tunnit voi yhdistää halutessaan ryhmäopetukseen.

YKSITYISOPETUKSEN HAITAT:

 • hinta on ryhmäopetusta korkeampi.

   

Mitä yksityistunneilla tapahtuu?

Kielimatkalla yksityisten oppituntien sisältö voidaan rakentaa opiskelijan toiveiden mukaiseksi, tai keskittyä vain yleiskielen harjoitteluun. Tunnit pidetään yleensä kielikoulun tiloissa, mutta oppitunnit voi sopia opettajan kanssa myös vaikka kahvilaan.

Vierasta kieltä voi lähestyä ajankohtaisten aiheiden ja omien kiinnostuksenkohteiden kautta: opettajan kanssa voi vaikka käydä läpi itseä kiinnostavia artikkeleita, uutisia tai videoita. Tunneilla keskustellaan paljon, opetellaan hyödyllisiä ilmaisuja ja sanastoa sekä tehdään kirjallisia harjoituksia.

Palautetta omasta kielenkäytöstä saa heti, hyvässä ja rakentavassa hengessä. Opettaja arvioi jatkuvasti edistymistä, suunnittelee seuraavien tuntien sisältöä ja antaa opiskelijan tarpeita vastaavia kotitehtäviä.

Kielimatkan yksityistunnit voivat koostua pääasiassa keskusteluharjoituksista, jos opiskelija niin toivoo. On kuitenkin tärkeää samalla pyrkiä kehittämään myös muita kielen osa-alueita ja kielioppia.

 

Missä kielimatkakohteissa yksityiskurssille voi osallistua?

Käytännössä lähes kaikissa kohteissa voi ottaa yksityisopetusta, sillä kursseja järjestetään pyynnöstä. Varaus on kuitenkin hyvä tehdä ajoissa, jotta sopiva opettaja on varmasti vapaana. Jos koulun hinnastossa ei ole erillistä mainintaa yksityisopetuksesta, kannattaa pyytää asiakaspalvelustamme tarjous.

SUOSITELLUT KOHTEET YKSITYISKURSSILLE:
 

Englantia Vallettassa

Englantia Eastbournessa

Espanjaa Alicantessa

Ranskaa Montpellierissä

Saksaa Lindaussa

Venäjää Moskovassa

Italiaa Salernossa

 

Miten monta yksityistuntia on hyvä määrä?

Oppituntien määrä kannattaa pitää kohtalaisen alhaisena, sillä yksityisopetus on ryhmäopetusta paljon intensiivisempää. Pienikin määrä yksityistunteja voi kehittää osaamista todella paljon.

Jos kielikurssi koostuu pelkistä yksityistunneista, sopiva määrä on esimerkiksi 20 oppituntia viikossa. Jos yksityistunteja ottaa ryhmäkurssin oheen, hyvä määrä on 5-10. On hyvä muistaa, että kielikurssi ei saa olla opiskelijalle liian kuormittava, ja itsenäiselle kertaamiselle kannattaa jättää aikaa.

Moni opiskelija haluaa panostaa kurssiin kerralla, ja ottaa 25-40 oppituntia yksityisopetusta viikossa. Intensiivinen yksityiskurssi vaatii kuitenkin opiskelijalta itseltään korkeaa motivaatiota.

 

Mitä yksityisopetus maksaa?

Yksityisopetuksen hinta vastaa aina opettajien palkkatasoa kohdemaassa. Myös esimerkiksi opettajien saatavuus, kohteen yleinen hintataso sekä kielikoulun ja kohteen suosittuus vaikuttavat hintaan.

Englannin kielen yksityisopetus on edullisinta Maltalla, jossa yhden 45 minuuttia pitkän oppitunnin hinta on keskimäärin 25€. Irlannissa ja Kanadassa yksityistuntien hinta lähtee 40€ ylöspäin, riippuen kohteesta. Sekä Englannissa, USA:ssa, Uudessa-Seelannissa että Australiassa yksityistuntien hinnat ovat keskimäärin 60€ luokkaa, mutta oppituntien kesto on yleensä pidempi. Kalleimmat englannin yksityistunnit ovat New Yorkissa ja Sydneyssä, joissa yhden tunnin hinta on noin 90€.

Yksityistunnit Italian, Saksan ja Ranskan kohteissa kustantavat keskimäärin 40-45€ oppitunnilta. Espanjan opiskelu yksityiskurssilla on edullista sekä Espanjassa että Etelä-Amerikassa, sillä oppitunnin hinta on alimmillaan noin 25€.

Yksityisopetus on erittäin suosittua venäjän kielen kohteissa. Yhden oppitunnin hinta esimerkiksi Moskovassa on noin 35-40€, riippuen oppituntien määrästä.

 

 

Kerro meille toiveistasi ja etsimme sinulle parhaiten sopivan kielikurssin!

Ota yhteyttä

 

 

Julkaisupäivä: