Kielikurssit Australiassa

Oletko unelmoinut matkasta Australiaan? Nyt voit toteuttaa toiveesi ja yhdistää englannin kielimatkan Australian lomaan. Vaihteleva maisema, mutkattomat ihmiset ja täydellinen ilmasto houkuttelevat Australiaan vuosittain tuhansia vierailijoita. Viides manner on täydellinen paikka opiskella englantia!

Kielikurssin ohella sinulle jää myös tarpeeksi aikaa tutustua maahan ja sen ihmisiin ja samalla opit huomaamattasi englantia. Muiden täydelliseen kielimatkaan vaadittavien edellytysten lisäksi tarjoaa Australia myös suuren määrän mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tarjoamme kohteita Itä-, Länsi- ja Etelä-Australiassa: aina surffiparatiiseista ja luonnonläheisyydestä suurkaupunkien sykkeeseen. Ihastut varmasti australialaisten avoimeen ja rentoon luonteeseen ja maan henkeäsalpaavan kauniiseen luontoon.

Kulttuuria ja ainutlaatuista luontoa

Pitkään eristyksissä olleessa Australiassa on aivan omanlaisensa luonto ja eläinkanta! Useita maan eläin- ja kasvilajeja ei tavata missään muualla maailmassa. Monet näistä lajeista, kuten koala, dingo, kenguru ja emu ovat nousseet suorastaan Australian symboleiksi maailmalla. Kasveista kuuluisin lienee eukalyptuspuu.

UNESCO:n maailmanperintöluetteloon on päässyt Australiasta 17 kohdetta. Suurin osa näistä on luontokohteita, mutta joukossa on myös neljä kansallispuistoa ja kolme kulttuurikohdetta. Maa tunnetaan vesiurheilumahdollisuuksistaan, eritoten surffauksesta. Vedenalainen maailma ja etenkin Iso valliriutta houkuttelevat sukeltamaan, ja jälkikäteen on hyvä lämmitellä rannalla aurinkoa ottaen. Jos koskemattomat luontokohteet tai rannalla loikoilu eivät houkuttele, on Australiassa myös moderneja metropoleja kuten Sydney, Melbourne ja Brisbane.

Nähtävää ja koettavaa

Australian ehkä tunnetuin kulttuurikohde, Sydneyn oopperatalo, on pääkaupungin ykkösnähtävyyksiä. Melbournessa sijaitsevan Carlton Gardensin puiston yhteydestä löydät niin Royal Exhibition Buildingin, tenniskenttiä kuin Melbournen museonkin. Synkempää historiaa edustavat Australian rangaistussiirtolat, joihin britit alkoivat kuljettaa vankejaan 1700-luvun lopulla ja joita on maassa noin 3000. Näistä 11 kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin rangaistussiirtoloiden kokonaisuutena. 

Urheilun ystävää voi kiinnostaa Australian avoin tennisturnaus. Muita maassa suosittuja lajeja ovat monet brittiläiset lajit kuten rugby, kriketti ja jalkapallo. Vaikka pikaruoka on erittäin suosittua Australiassa, paremman aterian perässä olevat eivät joudu pettymään. Australialaiskokit ovat tunnettuja fuusiokeittiöstä, eri maiden ruokakulttuurien yhdistelemisestä. 

Maan aboriginaalikulttuuriin pääsee tutustumaan useissa museoissa. Kuulemisen arvoinen on myös perinteinen aboriginaalien soitin didgeridoo.

Kattavasti kursseja

Maan kielikoulut tarjoavat monipuolisesti kursseja aina perinteisistä ryhmä- ja yksityisopetuskursseista kielitutkintoihin valmentaviin kursseihin ja kevyempiin lomakursseihin. 

Halutessasi voit myös yhdistellä kielimatkasi aikana eri kurssikohteita. Voit esimerkiksi ensin opiskella englantia kielikoulussa Cairnsissa ja sen jälkeen osallistua kielikurssille Sydneyssä. Näin pääset asumaan useammissa kapungeissa Australian kielimatkasi aikana ja tutustumaan perusteellisemmin useampaan kohteeseen. Missä järjestyksessä ja kuinka monta viikkoa tahdot viettää kussakin kurssikohteessa, on sinun valittavissasi.