Englannin kielimatka Adelaide

Etelä-Australian osavaltion pääkaupunki Adelaide on moderni kaupunki, jossa on Australian korkein elämänlaatu. Kielimatka Adelaidessa sopii niille, jotka haluavat opiskella englantia monipuolisessa kaupunkiympäristössä ja tutustua vapaa-ajalla myös Australian luontokohteisiin.

Adelaide on tunnettu lukuisista festivaaleistaan, taidepiireistään ja tasokkaista oppilaitoksistaan. Englannin opiskelu kielimatkalla Adelaidessa on hyvä keino päästä sisään kaupungin kulttuurielämään.

Kielimatkalle Adelaideen - ota nämä huomioon

  • Milloin Adelaideen kannattaa matkustaa? Adelaide on hyvä kielimatkakohde ympäri vuoden, mutta lämpimintä on marras-maaliskuussa.
  • Mihin varata lennot? Adelaidessa on kansainvälinen lentokenttä. Parhaat yhteydet Helsingistä kulkevat Hongkongin tai Dohan kautta.
  • Miten kauan Adelaidessa voi opiskella? Turistiviisumilla voi opiskella englantia maksimissaan kolme kuukautta. Myös muut viisumityypit mahdollistavat lyhytkestoisen opiskelun. Pitkälle kielikurssille vaaditaan opiskelijaviisumi.
  • Kenelle Adelaide sopii parhaiten? Adelaide on turvallinen kaupunki, joka sopii kaikenikäisille matkailijoille. Adelaidessa englantia voi opiskella 16 vuotta täyttäneet.

Monikulttuurinen Adelaide

Adelaide on yksi Australian monikulttuurisimmista kaupungeista. Alunperin kaupunki rakennettiin vapaaksi kaupungiksi kaikkien uskontokuntien edustajille, mikä näkyy tänä päivänä sen kulttuuriperinnössä. Lisäksi Adelaiden väestöstä lähes 30% on syntynyt Australian ulkopuolella.

Nykyisen Adelaiden alue oli ennen brittien siirtomaa-aikaa aboriginaalien asuttamaa. Adeleidessa sijaitsevassa South Australian Museumissa on maailman laajin kokoelma Australian aboriginaalien esineistöä eri alueilta.

Liikkuminen Adelaidessa

Adelaiden keskustassa ja eri asuinalueilla on helppo liikkua ruutukaavan ansiosta. Julkinen liikenne toimii kaupungissa hyvin, ja käyttää voi busseja, raitiovaunuja ja paikallisjunia. Keskusta-alueella on lisäksi joitakin ilmaisia bussi- ja raitiovaunulinjoja sekä kaupunkipyöriä.

Adelaidessa on yli 30 kilometriä hiekkarantaa, joten kaupunki sopii kohteeksi myös surffauksesta kiinnostuneille. Ydinkeskustasta pääsee rannalle julkisilla alle puolessa tunnissa, joten kielimatkalla voi viettää rantaelämää myös arkisin.

Luontokohteita ja viininviljelyä

Kangaroo Island on pakollinen viikonloppukohde Adelaiden kielimatkalla. Kaupungin edustalla sijaitsevalla saarella on useita luonnonsuojelualueita, ja Kangaroo Islandilla elää kenguruiden lisäksi useita muita eläinlajeja luonnollisessa ympäristössään.

Etelä-Australian seutu on pääasiassa kuivaa, ja se soveltuu erinomaisesti viininviljelyyn. Suuri osa australialaisista viineistä tuleekin Adelaiden lähialueilta. Paikallisilla viinitiloilla tai Adelaidessa sijaitsevassa National Wine Centressä kannattaa vierailla kielimatkan aikana.

Syvemmälle sisämaahan mentäessä vastaan tulee pian autiomaata. Viikonlopun voikin viettää telttailemalla outbackissä. Lisäksi The Great Ocean Road, vaikuttava rannikkoreitti Adelaidesta Melbourneen, on ainutlaatuinen kokemus.

Yhdistä kohteita

Pidemmän kielimatkan voi toteuttaa kahdessa tai useammassa kohteessa. Kielikurssien joustavat aloituspäivät helpottavat matkan suunnittelua.

Adelaidesta on helpointa siirtyä opiskelemaan englantia Melbourneen. Australian sisäiset lennot ovat kuitenkin edullisia lähes mihin tahansa kohteeseen. Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä!

Pyydä tarjous!

 

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 8,58 / 10

Arvioiden määrä: 1

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
49 Suomi 2 SACE Adelaide 8.58