Englannin kielimatkat Brisbane

Brisbanessa aurinko paistaa yli 300 päivänä vuodessa. Australian itärannikon viihtyisä metropoli onkin todella rento kohde kielimatkalle. Englannin kielikurssin lomassa Brisbanessa voi viettää kulttuurielämää ja harrastaa monipuolisesti eri puolilla rannikkoaluetta!

Brisbane on Queenslandin osavaltion pääkaupunki ja Australian kolmanneksi suurin kaupunki. Kahden miljoonan asukkaan metropolialueella elämänlaatu on korkea, ja kaupungissa on erinomaiset palvelut etenkin vanhemmalle väestölle.

Kielimatkalle Brisbaneen - ota nämä huomioon

  • Milloin Brisbaneen kannattaa matkustaa? Brisbanen keskilämpötila on yli 20 astetta ympäri vuoden. Lämpimintä on joulu-maaliskuussa, miellyttävimmät lämpötilat ovat keväisin ja syksyisin.
  • Mihin varata lennot? Brisbanessa on kansainvälinen lentokenttä. Parhaat yhteydet Helsingistä kulkevat Hongkongin tai Singaporen kautta.
  • Miten kauan Brisbanessa voi opiskella? Turistiviisumilla voi opiskella englantia maksimissaan kolme kuukautta. Myös muut viisumityypit mahdollistavat lyhytkestoisen opiskelun. Pitkälle kielikurssille vaaditaan opiskelijaviisumi.
  • Kenelle Brisbane sopii parhaiten? Brisbane sopii erityisen hyvin aikuisille opiskelijoille. Myös hieman iäkkäämmät opiskelijat viihtyvät Brisbanessa.

Brisbanen historia

Brisbanen halki kiemurtelee samanniminen joki, jonka varrelle kaupunki perustettiin 1800-luvulla. Brisbanen historia on hieman synkkä, sillä kaupunki muodostui alun perin rangaistussiirtolan ympärille.

Ennen eurooppalaisten saapumista aboriginaalikansat olivat eläneet nykyisen Brisbanen alueella arvioiden mukaan 32 000 vuotta. Tänä päivänä Queenslandin osavaltion alueella elää useita eri kansoja, pääasiassa sisämaassa.

Nähtävää kielimatkalla Brisbanessa

Brisbanen keskusta-alue eli Central Business District (CBD) on urbaani kaupunkimiljöö, josta löytyy pilvenpiirtäjiä ja 1800-luvun rakennuksia sulassa sovussa. Keskustasta löytyy kaikki palvelut ja ostosmahdollisuudet.

Brisbane-joen etelärannalla on South Bankin viihdekeskittymä, josta löytyy viheralueita, maailmanpyörä sekä uimaranta. South Bank on erinomainen paikka myös illanviettoon.

Brisbanea kannattaa käydä ihailemassa myös kauempaa. Mount Coot-tha on yksi monista näköalapaikoista, joista näkee koko kaupungin yli.

Retkille Queenslandiin viikonloppuna

Brisbanen ulkopuolelta löytyy monia hienoja vierailukohteita päiväretkiä varten. Pohjoisen Sunshine Coast ja eteläpuolen Gold Coast ovat hyviä kohteita rantaelämän viettoon ja surffaamiseen.

Kielimatkalla Brisbanessa voi vierailla myös yhdessä Queenslandin monista luonnonpuistoista. Esimerkiksi Tamborine National Park sijaitsee lyhyen matkan päässä Brisbanesta, ja siellä pääsee kokemaan luonnontilassa olevan sademetsän.

Liikkuminen Brisbanessa

Brisbanen keskusta-alueella on helppo liikkua kävellen. Brisbanejoen viertä kulkee jalankulkijoille ja pyörille tarkoitettu Riverwalk. Pyöräily on muutenkin helppo keino liikkua paikasta toiseen, kunhan tottuu ensin vasemmanpuoleiseen liikenteeseen.

Pidemmät matkat kaupungin eri alueille hoituvat helposti julkista liikennettä hyödyntäen. Brisbanen keskustan ja eri asuinalueiden välillä liikkuu vaivattomasti käyttämällä busseja, lähijunia ja lauttoja. Keskustassa on myös kaksi ilmaista bussilinjaa.

Roma Streetin asemalta pääsee matkustamaan junalla rannikkoseudun kohteisiin ja parhaille surffirannoille. Keskustasta voi matkustaa alueen eri kohteisiin myös näppärillä shuttle-busseilla.

Yhdistä kohteita

Pidemmän kielimatkan voi toteuttaa kahdessa tai useammassa kohteessa. Kielikurssien joustavat aloituspäivät helpottavat matkan suunnittelua.

Brisbanesta on edullisia lentoja kaikkialle Australiaan. Englannin opiskelua kielikurssilla voikin jatkaa vaikka Sydneyssä tai Cairnsissa. Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä!

Pyydä tarjous!

 

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 9,10 / 10

Arvioiden määrä: 3

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
27 Suomi 3 Langports Brisbane 9.90
46 Suomi 5 Langports Brisbane 7.95
Suomi 3 Langports Brisbane 9.45