Englannin kielikurssit Cairns

160 000 asukkaan Cairns on tunnettu loputtomista hiekkarannoistaan sekä henkeäsalpaavan kauniista luonnostaan. Queenslandin osavaltiossa, Australian koillisosassa sijaitseva kaupunki tarjoaa kielimatkalaiselle yhdistelmän rentoa elämäntapaa, trooppista ilmastoa ja modernin kaupungin parhaita puolia.

Cairnsissa on ainoastaan kaksi vuodenaikaa. Kuiva talvikausi kestää kesäkuusta lokakuuhun ja kostea kesäkausi marraskuusta toukokuuhun. Kesällä Cairnsissa on sadekausi, jolloin ilmasto on trooppisen kuuma ja kostea. Lämpöä riittää ympäri vuoden!

Kielimatkalle Cairnsiin - ota nämä huomioon

  • Milloin Cairnsiin kannattaa matkustaa? Paras aika matkustaa Cairnsiin on talvikaudella, kesä- ja lokakuun välillä. 
  • Mihin varata lennot? Cairnsiin lentää Helsingistä yhdellä välilaskulla, yleensä Aasian kautta.
  • Kuinka kauan Cairnsissa voi opiskella? Turistiviisumilla voi opiskella englantia maksimissaan kolme kuukautta. Myös muut viisumityypit mahdollistavat lyhytkestoisen opiskelun. Pitkälle kielikurssille vaaditaan opiskelijaviisumi.
  • Kenelle Cairns sopii? Cairns sopii luonnosta ja rantaelämästä pitäville aikuisille, ja on erinomainen kohde jos suurkaupunkien vilinä ei houkuttele.

Cairnsin historiaa

Yksi monista Australian alkuperäiskansoista ovat Yirrganydji-aboriginaalit, jotka asuttivat Cairnsin aluetta ennen englantilaisten saapumista.  

Nykyisen Cairnsin alue löydettiin samoihin aikoihin Sydneyn kanssa 1700-luvun lopulla, mutta kaupunki perustettiin vasta yli sadan vuoden päästä. Cairnsin perusti Queenslandin kuvernööri vuonna 1876.

Cairns toimi alunperin kultakenttien huoltokaupunkina ja nykyään se on suosittu matkakohde.

kielimatka australia

Nähtävyyksiä ja tekemistä

Cairnsissa voi yhdistää retkeilyn ja rennon rantaelämän kielimatkan aikana. Trooppinen luonto tarjoaa etenkin sukeltamisesta ja snorklaamisesta kiinnostuneille upeat puitteet, ja veneretki Suurelle Valliriutalle on unohtumaton kokemus.

Vierailemalla Cairns Aquariumissa ja Koala & Wildlife Parkissa voit tutustua tarkemmin Australian monipuoliseen kasvillisuuteen ja eläinkuntaan niin maalla kuin meressä. Skyrail Rainforest Cableway vie halki sademetsän puiden latvojen ylle, josta laskeudutaan alas köysirataa pitkin.

Aikaa voi viettää kävellen Esplanades Boardwalkia, joka on 2,5 kilometrin pituinen katettu rantakatu. Sen varrelta löytyy ruokapaikkoja ja erilaisia aktiviteetteja kaiken ikäisille. Tjapukai Cultural Park on aboriginaalien ylläpitämä keskus, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla!

Liikkuminen Cairnsissa

Cairns ei ole kovin suuri kaupunki, joten liikkuminen keskeisimmillä alueilla onnistuu jalkaisin tai vuokratulla polkupyörällä. Pidemmillä matkoilla voi käyttää paikallisbussia tai taksia. 

Yhdistä kohteita

Pidemmän kielimatkan voi toteuttaa kahdessa tai useammassa kohteessa. Kielikurssien joustavat aloituspäivät helpottavat matkan suunnittelua.

Cairnsista on edullisia lentoja kaikkialle Australiaan. Englannin opiskelua kielikurssilla voikin jatkaa vaikka Brisbanessa tai Sydneyssa. Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä!

Pyydä tarjous!

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 8,40 / 10

Arvioiden määrä: 2

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
46 Suomi 4 Cairns College of English 8.30
20 Suomi 4 Cairns College of English 8.49