Englannin kielikurssit Melbourne

Victorian osavaltion pääkaupunki Melbourne ihastuttaa kielimatkalaisen monikulttuurisella tunnelmallaan. Yli 5 miljoonaan asukkaan Melbourne on Australian toiseksi suurin ja tiheimmin asuttu kaupunki. 

Australian kaakkoisrannikolla sijaitseva Melbourne on tunnettu vaihtelevasta säästään ja neljästä vuodenajastaan. Sanotaankin, että Melbournessa on joskus mahdollista kokea kaikki vuodenajat yhden päivän aikana!

Kielimatkalle Melbourneen - ota nämä huomioon

  • Milloin Melbourneen kannattaa matkustaa? Lämpimimmät kuukaudet ovat tammi- ja helmikuu, kylmintä on heinäkuussa. Täysin päinvastoin kuin Suomessa!
  • Minne varata lennot? Melbourneen pääsee lentämään Helsingistä yhdellä tai kahdella välilaskulla Aasian kautta.
  • Kuinka kauan Melbournessa voi opiskella? Turistiviisumilla voi opiskella englantia maksimissaan kolme kuukautta, myös muut lyhyemmät viisumit mahdollistavat lyhytkestoisen kielimatkan. Pidempi kielikurssi vaatii erillisen opiskelijaviisumin.
  • Kenelle Melbourne sopii? Modernista ja kulttuuririkkaasta kaupunkiympäristöstä nauttivalle Melbourne on oivallinen kohde kielimatkalle.

Melbournen historiaa

Vuonna 1835 perustettu Melbourne oli alkuperäiskansojen asuttama ennen englantilaisten saapumista. Kaupunki on saanut nimensä brittiläisen pääministeri lordi Melbournen mukaan.

Vuonna 1861 Melbourne oli Australian suurin kaupunki ja toimi pääkaupunkina kun Canberraa vielä rakennettiin.

Melbourne kielimatkat aikuisille

Näkymiä korkeuksista ja The Great Ocean Road

Katutaiteesta sekä boheemista ilmapiiristä tunnettu Melbourne tarjoaa paljon nähtävyyksiä englannin opiskelun ohelle. Melbournea pidetään Australian eurooppalaisimpana kaupunkina, .  

Melbournen sydämeksi kutsuttu Queen Victoria Market on historiallinen ulkoilmatori. Satojen kauppiaiden täyttämältä alueelta löytyy niin erilaisia ruokia kuin vaatteita ja käsitöitäkin. Päivää voi viettää myös Yarra Valleyn viinitiloilla tai Healesvillen luonnonpuistossa.

Kulttuurin ja historian ystävien kannattaa suunnata Melbourne Museumiin ja National Gallery of Victoriaan. Ulkoilmasta nauttiville esimerkiksi Fitzroy Gardens sekä Royal Botanic Gardens ovat elämyksellisiä ja vehreitä käyntikohteita, joihin pääsee pakoon kaupungin vilinää. Korkeuksia pelkäämättömälle lähes 300 metrin korkeuteen kohoava Eureka Skydeck tarjoaa huikeat näkymät Melbournen yli. 

Great Ocean Road on roadtrip-elämys Australian rannikkoa pitkin. Tunnettu reitti Melbournesta Adelaideen tarjoaa upeita maisemia ja vierailuja Australian pienissä kaupungeissa. Great Ocean Road on hieno kokemus pitkällä kielimatkalla!

Liikkuminen Melbournessa

Melbournessa liikkuminen on tehty helpoksi. Julkisissa kulkuvälineissä suositaan maksuvälineenä matkakorttia, jolla saa matkustaa rajattomasti junalla, raitiovaunulla ja bussilla ympäri kaupungin.

Melbournen keskusta-alueella voi käyttää ilmaiseksi City Circle -raitiovaunua, joka kulkee kaupungin päänähtävyyksille.

Pyörällä liikkuminen on vaivatonta, ja bike share mahdollistaa pyörän vuokraamisen päiväksi tai viikoksi.

Yhdistä kohteita

Mikäli suunnitelmissa on pidempi kielimatka, voi sen toteuttaa kahdessa tai useammassa kohteessa. Kielikurssien joustavat aloituspäivät helpottavat kielimatkan suunnittelua.

Melbournesta on edullisia lentoja muualle Australiaan. Englannin opiskelun voi jakaa esimerkiksi Sydneyyn tai Adelaideen. Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä!

Pyydä tarjous!