Englannin kielikurssit Perth

Kielimatkalla Australian aurinkoisimmassa kaupungissa Perthissä pääsee kokemaan lämpöä ja rantaelämää aivan kaupungin tuntumassa. Perth sijaitsee Länsi-Australian rannikolla, Swan Riverin suistoalueella. Kahden miljoonan asukkaan Perth on Australian neljänneksi suurin kaupunki.

Muista suurkaupungeista hieman erillään oleva Perth sopii hyvin kohteeksi pidemmälle kielimatkalle. Kaupunki on levittynyt laajalle alueelle mutta keskusta-alue on pieni verrattuna muihin suuriin kaupunkeihin. Miljoonakaupungin vilinää ei siis Perthistä löydä, vaan tunnelma on rauhaisa ja arkeen on helppo päästä kiinni.

Kaupungista löytyy monipuolista tekemistä, ja englannin kielikurssin ohelle Perth ja sen ympäristö tarjoavat upeat puitteet vaikka road tripille!

Kielimatkalle Perthiin - ota nämä huomioon

  • Milloin Perthiin kannattaa matkustaa? Mukavin aika matkustaa on keväällä tai syksyllä, jolloin on aurinkoista ja lämpötila pysyttelee yleensä alle 30 asteen. Marras-maaliskuussa on kuuminta. 
  • Mihin varata lennot? Helsingistä Perthiin pääsee lentämään yhdellä välilaskulla, yleisimmin Aasian kautta.
  • Kuinka kauan Perthissä voi opiskella? Turistiviisumilla voi opiskella englantia maksimissaan kolme kuukautta. Myös muut viisumityypit mahdollistavat lyhytkestoisen opiskelun. Pitkälle kielikurssille vaaditaan opiskelijaviisumi.
  • Kenelle Perth sopii? Perthin kielikoulu on erikoistunut Cambridge-valmennuskursseihin mutta  valikoimasta löytyy muitakin englannin kursseja eri tasoisille opiskelijoille.

Perthin historiaa

Ennen nykyisen Perthin kaupungin perustamista vuonna 1829, aluetta asuttivat tuhansia vuosia Nyoongar-aboriginaalit. Kaupunki on saanut nimensä Skotlannissa sijaitsevan, samannimisen kaupungin mukaan. Perthin asukasluku kasvoi roimasti 1800-luvun lopulla länsi-Australian kultaryntäyksen seurauksena. Tänä päivänä Perth onkin edelleen hyvin kulttuurisesti monipuolinen.

Englannin kielikurssit Perth Speak&Fun Kielimatkat

Nähtävyyksiä kaupungissa ja mahtavia retkikohteita

Perthin nähtävyyksistä esimerkiksi observatorio, Bell Tower, Government House ja State War Memorial ovat tutustumisen arvoisia. Vierailla kannattaa myös viktoriaanisessa Fremantlen meri- ja jahtisatamassa sekä Kings Park -puistossa. 

Päiväretkelle kannattaa lähteä lauttamatkan päässä olevalle Rottnestin saarelle. Saari on suojeltu, ja sieltä löytyy kymmenittäin rantoja sekä kauniita maisemia. 

Perthin lähettyvillä sijaitsee suosittuja viinitiloja kuten Margaret River ja Swan Valley. Perthin alueella tuotetaankin Australian parhaimpia viinejä, joten tiloilla kannattaa ehdottomasti vierailla kielimatkan aikana.

Perthissä voi englannin opiskelun jälkeen rentoutua rannalla ja uida kristallinkirkkaassa vedessä sekä harrastaa aktiivisesti esimerkiksi surffausta, purjehdusta ja sukellusta. Mikäli vesiurheilu ei houkuttele, Perthistä pääsee helposti vaikka vaellusretkelle Australian aavikkoseudulle.

Liikkuminen

Perthissä liikkuminen tapahtuu helpoiten bussilla tai junalla, ja Swan -joen ylitys onnistuu kätevästi lautalla. Julkisen liikenteen lippuja voi ostaa erikseen, ja pidempään oleskellessa kannattaa harkita Smart Rider- kortin hankkimista. Kaupungin keskusta-alueella pääsee liikkumaan julkisilla myös täysin ilmaiseksi.

Perthissä voi myös vuokrata polkupyörän. Kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin on helppo tutustua liikkumalla pyörällä, sillä kaupunki on täynnä pyöräteitä ja reittejä. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen on kuitenkin hyvä tottua ennen pyöräilyä! 

Yhdistä kohteita

Pidemmän kielimatkan voi toteuttaa kahdessa tai useammassa kohteessa. Kielikurssien joustavat aloituspäivät helpottavat matkan suunnittelua.

Perth on sijainniltaan erillään muista suurkaupungeista, mutta yhteydet lentäen muualle Australiaan ovat hyvät. Mikäli suunnitelmissa on pidempi kielimatka, voi opiskelun jakaa vaikka Melbournessa tai Sydneyssä. Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä.