Englannin kielimatkat Oxford

Englannin kielikurssit Oxford Speak & Fun Kielimatkat

 

Kielimatka Oxfordiin on loistava tilaisuus kehittää omia englannin kielen taitoja historiallisessa ympäristössä ja kokea kuuluisan kaupungin ilmapiiri. Oxford ja sen maailmankuulu yliopisto edustavatkin edelleen puhtainta brittienglantia.

Oxfordilla on toki paljon muutakin kuin pelkkä maine yliopistokaupunkina. Tämän päivän Oxford on moderni kaupunki, jossa on paljon tapahtumia ja vilkas yöelämä. Historia ja nykypäivä elävät Oxfordissa täydessä harmoniassa.

Oxfordin ympäristössä voi tutustua myös moniin Englannin tunnetuimpiin nähtävyyksiin, kuten Stonehengeen ja Thames-jokeen. Lisäksi Oxfordista on vain tunnin junamatka pääkaupunki Lontoon ytimeen.

Kielimatkalle Oxfordiin - ota nämä huomioon

  • Milloin Oxfordiin kannattaa matkustaa? Oxford on hieno kohde kielimatkalle mihin vuodenaikaan tahansa. Ilmat ovat toki parhaat kesäkaudella.
  • Mihin varata lennot? Parhaat ja nopeimmat yhteydet Oxfordiin on Lontoon Heathrow’n lentokentältä, johon on Helsingistä suoria lentoja. Kentältä pääsee Oxfordiin helpoiten ja nopeiten linja-autolla.
  • Kenelle Oxford sopii? Oxford on erinomainen kohde aikuisille kielimatkailijoille. Nuoret aikuiset sulautuvat kaupungin opiskelijamäärään, mutta myös hieman vanhemmat englannin opiskelijat viiihtyvät Oxfordissa.
  • Hintataso Oxfordissa? Oxford on pienehkö kaupunki ja suosittu asuinpaikka, joten asuminen on jokseenkin kallista. Oxfordista on kuitenkin mahdollista löytää esimerkiksi edullisia ruokapaikkoja. Punnan kurssin vaihtelu kannattaa ottaa huomioon rahaa vaihtaessa.

Opiskelijaelämää Oxfordin tyyliin

Oxfordin asukkaista yksi neljäsosa on opiskelijoita. Nuori väestörakenne näkyykin katukuvassa ja vilkkaassa vapaa-ajan vietossa.

Kaupungin keskusta on verrattain pieni ja sen sydän on Carfaxin torni. Keskustan kaduilta löytyy tärkeimmät palvelut ja kauppoja, sekä suuri joukko kahviloita ja pubeja. Osa Oxfordin pubeista on ollut toiminnassa 1200-luvulta saakka, joten ne ovat jo itsessään näkemisen arvoisia.

Thames-joki ja sen monet haarat ympäröivät Oxfordin kaupunkia, ja jokien varsilla sijaitsevat vehreät puistot ovat oivallisia ajanvietto- ja liikuntapaikkoja.

Myös keskustan ulkopuolella sijaitseville asuinalueille kannattaa tehdä vaikka kävelyretkiä. Esimerkiksi Magdalen Bridgen jälkeisellä alueella Cowley Roadin tuntumassa on paljon viihtyisiä kahviloita ja keskustaa enemmän paikallisväriä.

Liikkuminen Oxfordissa

Kaupungin keskusta-alue on helposti käveltävissä,  mutta Oxfordissa on myös hyvä paikallisbussien verkosto. Kaupungissa voi myös pyöräillä, mutta vasemmanpuoleiseen liikenteeseen kannattaa totutella ensin.

Oxfordista voi matkustaa helposti Lontooseen junalla tai linja-autolla. Esimerkiksi junamatka Oxfordista Lontoon Paddingtonin asemalle kestää tunnin, eivätkä lippujen hinnat ole kovin korkeita. Lontoossa voi siis käydä helposti päiväretkellä kielimatkan aikana!

Retkiä lähiseudulle

Oxford sijaitsee keskeisellä paikalla Kaakkois-Englannissa. Kaupungista on lyhyet välimatkat sekä Englannin etelärannikolle, Walesiin että Lontooseen. Ison-Britannian tiheä junaverkko tekee matkustamisesta mutkatonta.

Oxfordin kielimatkalla kannattaakin hyödyntää lyhyitä etäisyyksiä ja tutustua laajemmin eri seutuihin. Kuvankauniin Oxfordshiren maaseudun lisäksi retkiä voi tehdä legendaarisiin matkailukohteisiin, kuten Stonehengeen.

Yhdistä kohteita

Pitkällä kielimatkalla opiskelua voi jatkaa toisessa kohteessa Oxfordin jälkeen. Kurssien yhdistäminen onnistuu helposti etenkin Brightonissa ja Lontoossa.

Kerro meille toiveistasi ja etsimme sinulle parhaan yhdistelmän!

Yleistietoa kielimatkoista

Pyydä tarjous!

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 8,58 / 10

Arvioiden määrä: 5

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
51 Suomi 24 UIC Oxford 8.10
63 Suomi 1 UIC Oxford 8.90
56 Suomi 1 UIC Oxford 7.80
54 Suomi 2 UIC Oxford 9.09
54 Suomi 2 UIC Oxford 9.00