Englannin kielikurssit York

Yorkin kaupungissa yhdistyvät roomalaiset juuret ja viikinkien menneisyys. Kaupunkia suojelevat muinaiset muurit, joiden sisään kätkeytyy eläväisiä ravintoloita ja tapahtumia. Vanha katedraali, houkuttelevat putiikit ja paikallinen ruoka etsivät vertaistaan.

Lontoon ja Edinburghin väliin jäävä kaupunki York loistaa erilaisuudellaan. Kaupunki on äänestetty parhaaksi paikaksi asua Englannissa, joten olosuhteet kielikurssille ovat kohdallaan. York toivottaa pohjoisella mystisyydellään tervetulleeksi englannin kielikurssille.

Kielimatkalle Yorkiin - ota nämä huomioon

  • Milloin kannattaa matkustaa? York on hyvä kielikurssikohde ympäri vuoden. Kesät ovat lämpimiä ja talvet viileitä. Englantilainen maaseutu on kuitenkin parhaimmillaan keväästä syksyyn, ja sateeseen kannattaa varautua kaikkina vuodenaikoina.
  • Mihin varata lennot? Yorkilla ei ole omaa lentokenttää. Helsinki-Vantaalta voi lentää Lontooseen, Leedsiin tai Manchesteriin. Manchesterin kenttä on usein paras vaihtoehto, sillä kentälle on suoria lentoja Suomesta, ja Yorkiin pääsee suoralla junayhteydellä.
  • Kenelle York sopii parhaiten? Englannin kielikurssi Yorkissa sopii kaikille iästä riippumatta. Yorkissa järjestetään omaa kielikurssia myös yli 50-vuotiaille.
  • Mistä majoitus? York ei ole turistien kyllästämä kaupunki, joten majoitusvaihtoehtojakin on muita Englannin kaupunkeja rajallisemmin. Majoitus kannattaakin varata ajoissa. Yorkissa on mukavia isäntäperheitä, joita suositellaan myös varttuneemmille kielimatkailijoille.

Viehättävä vanhakaupunki ja Ouse-joki

Yorkin vanhaakaupunkia ympäröi suuri, keskiaikainen kaupungin muuri, joka luo erityisen tunnelman. Englannin kielikurssin aikana Yorkissa pääsee tutustumaan kaupungin historian lisäksi lukuisiin paikallisiin nähtävyyksiin. Eri teatteriesitykset, loistavat ravintolat ja lukuisat museot kutsuvat vierailemaan.

Historian havinaa ei pysty Yorkissa välttämään kulkiessaan ohi toinen toistaan houkuttelevampien herkkupuotien. Ouse-joen rannalla ja keskustan ulkopuolisilla, laajoilla viheralueilla pääsee rentoutumaan luonnon keskellä. Kaupungin ympäristö kukkii kauniita maalaismaisemia!

Historiallista nähtävää

Kielikurssilaisen kannattaa kaivaa esiin muistivihko, sillä Yorkissa riittää ikivanhoja monumentteja enemmän kuin tarpeeksi. Kaupungin goottilainen katedraali York Minster vetää vertoja mille tahansa Euroopan suurista kirkoista.

Katedraalin lisäksi Yorkissa on nähtävissä roomalaisia kaivauksia, jotka kertovat kaupungin pitkästä historiasta. Jorvik Viking Centressä voi käydä tutustumassa alueen viikinkihistoriaan, ja rautatiemuseossa pääsee ihastelemaan vanhoja höyryvetureita. Kaiken kiertelyn lomassa voi hengähtää hetken yhdessä Yorkin vuosisatoja vanhoista pubeista.

Liikkuminen Yorkissa

Yorkissa liikkuu keskustan alueella kapeiden katujen vuoksi parhaiten jalan. Autoilua on rajoitettu, ja kävelyä ja julkista liikennettä suositaan. Bussilla pääsee liikkumaan helposti keskustan ulkopuolisille asuinalueille.

York sijaitsee pohjoisen junaradan varrella, joten sieltä on hyvät yhteydet mm. Lontooseen, Manchesteriin ja Newcastleen. Yorkista pääsee siis halutessaan helposti vierailemaan suuremmissa kaupungeissa eri puolilla Isoa-Britanniaa.

Yhdistä kohteita

York on täydellinen kielimatkakohde Ison-Britannian eri osista ja murteista kiinnostuneelle. Pitkällä kielimatkalla kohteita voi yhdistää, joten englannin kielikurssia voi jatkaa vaikka Edinburghissa, Liverpoolissa tai Lontoossa. Yorkista on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle!

Yleistietoa kielimatkoista

Pyydä tarjous!

 

 

 

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 9,17 / 10

Arvioiden määrä: 9

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
54 Suomi 2 Melton College York 8.96
49 Suomi 20 Melton College York 10.00
60 Suomi 1 Melton College York 10.00
63 1 Melton College York 9.80
27 5 Melton College York 8.80
25 3 Melton College York 8.60
24 2 Melton College York 8.80
23 3 Melton College York 8.80
26 2 Melton College York 8.80