Englannin kielikurssit Kapkaupunki

Kapkaupunki on kulttuurien, ihmisten ja eri keittiöiden kohtaamispaikka. Kaupungin taustalla kohoaa ikoninen Pöytävuori, jonka laelta on henkeäsalpaavan näkymä kaupungin yli merelle. Etelä-Afrikan yhdessä kolmesta pääkaupungista ei välty mykistäviltä luonnonihmeiltä ja lämmöltä.

Kolmen miljoonan asukkaan Kapkaupunki on erinomainen kohde englannin kielimatkalle. Kuvankauniit luonnonpuistot, vilkas kaupunkielämä ja kultaiset hiekkarannat muodostavat monipuolisuudellaan Kapkaupungista yhden Afrikan helmistä.

Kielimatkalle Kapkaupunkiin - ota nämä huomioon

  • Milloin Kapkaupunkiin kannattaa matkustaa? Kapkaupunki sijaitsee päiväntasaajan eteläpuolella, joten lämpimimmät kuukaudet ovat joulu-helmikuu, ja kylmimmät ja sateisimmat kesä-elokuu.
  • Mihin varata lennot? Kapkaupungissa on kansainvälinen lentokenttä, mutta suoria lentoja Suomesta ei ole. Välilaskulla perille pääsee päivittäin, ja matkaan kuluu noin 15-18 tuntia reitistä riippuen.
  • Aikaero? Kapkaupungissa on vain tunnin aikaero Suomeen verrattuna, mikä tekee myös matkustamisesta helpompaa.
  • Kenelle Kapkaupunki sopii? Monipuolisuutensa ansiosta Kapkaupunki sopii hyvin eri-ikäisille aikuisille. Kielimatkailijan on kuitenkin syytä tutustua kaupungin turvallisuuteen, ja noudattaa aina paikallisten antamia ohjeita.
  • Kieli Kapkaupungissa? Kulttuurien kohtaamispaikkana tunnetussa Kapkaupungissa puhutaan pääasiassa englantia ja afrikaansia.
  • Viisumi Etelä-Afrikkaan? Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 vuorokautta kestävälle matkalle.

Monikulttuurinen suurkaupunki

Kapin niemimaan kärjen tuntumassa sijaitseva Kapkaupunki on alkujaan hollantilaisten 1600-luvulla perustama siirtokunta. Nykyisin kaupunki on matkailijoiden suosima suurkaupunki, jossa yhdistyvät perinteinen afrikkalaisuus ja muualta tulleet kulttuurit.

Kielimatkailijaa odottaa Kapkaupungissa sekoitus perinnöltään erilaisia ihmisiä. Alkuperäiset asukkaat, hollantilaiset, ranskalaiset ja brittiläiset perinteet näkyvät ja yhdistyvät. Vaikka kulttuurien sekoitus ei ole ollut Kapkaupungissakaan ongelmatonta, sen hyvät puolet näkyvät värikkäässä ruokakulttuurissa, arkkitehtuurissa ja taiteessa.

Koe Kapkaupungin ikimuistoinen anti

Kapkaupunki tunnetaan upeasta luonnostaan, mutta myös kaupunkikulttuuria riittää. Värikästä kaupungin designia ja kauneutta ihailee mielellään kielikurssin jälkeen vapaa-ajalla. Myös eri urheilulajit kuten golf ovat erinomainen tapa viettää vapaa-aikaa. Kapkaupungin ulkopuolella tuotetaan myös Etelä-Afrikan parhaat viinit, joten viinitilakierros on suositeltava kokemus kielimatkalla.

Victoria & Alfred Waterfrontin viihdealue on yksi Kapkaupungin vetonauloja. Alueella yhdistyvät kulttuuri, musiikki, shoppailu ja lukuisat ravintolat eripuolilta maailmaa. Kielimatkailijaa odottaa yksi Etelä-Afrikan suosituimmista ostokeskuksista, ja sen ohessa lukuisat eri tapahtumat.

Vierailun arvoinen on myös vankilasaari Robben Island, joka on myös UNESCONn maailmanperintökohde. Saari sijaitsee noin puolen tunnin lauttamatkan päässä Kapkaupungista, ja opastetuilla kierroksilla pääsee tutustumaan vankilamuseoon ja Nelson Mandelan perintöön.

Kapkaupungin luonto

Kilometrin korkeuteen kohoava Pöytävuori on Kapkaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Vuoren ainutlaatuinen sijainti tarjoaa kielikurssilaiselle mahtavat näkymät kaupungin yli. Matka huipulle patikoiden kestää useamman tunnin, ja oppaan hankkimista suositellaan. Pöytävuoren huipulle pääsee myös kaapelihissillä.

Käynti Hyväntoivonniemellä on myös ehdottoman hyvä tapa viettää vapaa iltapäivä. Niemi on osa Pöytävuoren kansallispuistoa, ja alueella voikin ihailla monenlaista kasvistoa ja eläimiä.

Kapkaupungin keskustan tuntumassa on useita kukkuloita, joille voi tehdä retkiä. Patikkamatka esimerkiksi Lion’s Headille antaa lisää perspektiiviä kaupunkiin. Maan kamaralla viihtyvät voivat viettää aikaa yhdellä kaupungin monista hiekkarannoista, vaikka suositulla Clifton Beachillä.

Liikkuminen Kapkaupungissa

Kapkaupungissa liikkumiseen on paljon vaihtoehtoja. Keskusta-alueella kielikurssilainen pärjää hyvin kävellen, mutta esimerkiksi pyörällä liikkuminen on nopeampaa. Kapkaupunki on kooltaan suhteellisen suuri, joten kävellen ei kaikkialle kannata lähteä.

Kapkaupungissa taksit ovat suosittuja, ja hinta kannattaa neuvotella etukäteen. Monet eri bussilinjat liikkuvat sujuvasti kaupungissa ja sen lähistöllä. Junalla kielimatkalainen pääsee kaupungista toiseen, tai voi halutessaan vuokrata auton. Liikenne on kuitenkin vasemmanpuoleinen.

Turvallisuus

Kapkaupunki on turvallinen matkustuskohde, kun varautuu etukäteen. Keskusta ja kaupungin lähiöt ovat lähtökohtaisesti turvallisia, ja etenkin matkailijoiden suosimat alueet tarkasti vartioituja. Yksin liikkumista turvallisten alueiden ulkopuolelle kannattaa kuitenkin välttää. Yöaikaan kannattaa pysyä ryhmässä ja käyttää takseja pidemmillä matkoilla.

Kapkaupungin rannoilla uidessa on noudatettava varoituksia koskien esimerkiksi haita, joiden määrä rannikolla on kasvanut. Kaikissa tilanteissa paikallisten ohjeita kannattaa noudattaa, sillä he tietävät parhaiten miten toimia missäkin tilanteessa. Olemalla itse tarkkaavainen, matkailija pärjää Kapkaupungissa yhtä sujuvasti, kuin muissakin suurkaupungeissa.

Pyydä tarjous!

 

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 9,08 / 10

Arvioiden määrä: 6

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
21 Espanja 5 Cape Studies Language School 9.50
31 Espanja 10 Cape Studies Language School 9.25
24 Itävalta 4 Cape Studies Language School 9.59
31 Suomi 4 Cape Studies Language School 8.94
24 Saksa 4 Cape Studies Language School 8.75
53 2 Cape Studies Language School 8.46