Kielikurssit Irlannissa

Videon tekijä: Junior Braun

Kielimatka sympaattiseen Irlantiin on todellinen elämys! Irlantilaiset ovat elämänmyönteinen kansa, ja ystävällinen ilmapiiri tekee englannin oppimisesta helppoa ja hauskaa. Irlanti onkin yksi suosituimmista kielikurssikohteista. Tutustu irlantilaisiin, osallistu erilaisiin tapahtumiin sekä vapaa-ajan aktiviteetteihin ja opi englantia niin oppitunneilla kuin vapaa-ajallakin. Suomesta Irlantiin pääsee hyvien lentoyhteyksien ansiosta helposti ja edullisesti, joten tämä "vihreä saari" on vaivattomasti tavoitettavissa. Lähde Irlantiin ja tutustu kielikurssin avulla rugbyn, jalkapallon, Guinnessin ja popmusiikin maahan!

Kattavasti kursseja

Päätät sitten opiskella englantia Irlannin pääkaupungissa, yliopistokaupungissa tai muussa kulttuurillisesti rikkaassa kohteessa, tarjoavat ne kaikki yhtäläiset edellytykset siihen, että englannin kielimatkastasi tulee menestys. Yhteistyökielikoulumme tarjoavat Irlannissa mm. ryhmä- ja yksityisopetusta sekä tutkintoon valmentavia kursseja. 

Halutessasi voit myös yhdistää kielimatkasi aikana eri kielikouluja ja viettää esimerkiksi ensin haluamasi ajan pääkaupungissa kielikoulussa, ja sen jälkeen opiskella englantia toisessa Irlannin kohteessa. Autamme sinua mielellämme luomaan juuri sinulle sopivan kielimatkan Irlantiin!

Kulttuuria

Jos irlantilaisilta itseltään kysytään, irlantilaisen kulttuurin epämuodollisuus, huumorin viljely ja kielellinen sukkeluus erottavat heidät briteistä. Kielimatkallasi saat mahdollisuuden oppia myös kuuluisan irlantilaisen aksentin! Maan tunnetuimmat symbolit ovat kolmilehtinen apila ja kultainen harppu. Myös erilaiset kelttiristit yhdistetään Irlantiin.

Irlantilainen kulttuuri on tunnettu paitsi sarkasmin sävyttämästä huumoristaan, symboleistaan ja urheiluhulluudestaan, myös kauniista musiikistaan. Erilaiset surulaulut ja balladit ovat hyvin tyypillisiä maan musiikkiperinteelle, mutta kansanlauluista löytyy tanssien säestykseksikin tarkoitettuja kappaleita. Monet suositut nykyartistit ovat irlantilaisia, ja yksi Irlannin tunnetuimmista yhtyeistä lienee yhä U2. Musikaalisuus on selvästikin irlantilaisilla veressä!

Urheilusta jalkapallon lisäksi suosittuja ovat rugby ja hevosurheilu. Epävirallisia kansallislajeja ovat erityiset gaelilaiset urheilulajit, tärkeimpinä näistä mailapeli hurling ja jalkapalloa muistuttava gaelilainen jalkapallo. Ruokakulttuuriin kuuluu kiinteänä osana liha, peruna ja viljatuotteet, joita höystetään mm. lantulla, kaalilla, porkkanalla ja ruusukaalilla. Todennäköisesti maan tunnetuin elintarvike on Guinness-olut.

Nähtävää ja koettavaa

Irlantilaiset pubit ovat maan tyypillisiä ajanviettopaikkoja. Maasta löytyykin useita pubeja, ravintoloita ja musiikkiravintoloita, mutta myös paljon museoita ja teattereita. Irlannin kuuluisimpiin katuihin lukeutuva Grafton Street on Dublinin suurin ostoskatu. Lynchin mahtisivun linna Galwayssa on rakennettu 1500-luvulla, ja kerrotaan että merimatkansa alkutaipaleella Kristoffer Kolumbus miehistöineen olisi pysähtynyt paikalliseen St. Nicholasin kirkkoon rukoilemaan. Uskonnollisista nähtävyyksistä tärkeimpiin lukeutuu myös St. Mary's Cathedral Limerickissä.

Irlannin suojelupyhimyksen St. Patrickin päivänä esimerkiksi pääkaupungissa Dublinissa järjestetään suuri paraati, konsertteja ja lukuisia muita oheisohjelmia.