Englannin kielimatkat Valletta

Maltan kaunis, pieni Valletta luo ihanteelliset olosuhteet englannin kielimatkalle. Maa on ollut pitkään suosittu kohde englannin kursseille, sillä englanti on saaren toinen virallinen kieli. Vallettan kapeat ja mäkiset kadut johdattavat kielikurssilaisen toinen toistaan mielenkiintoisempien nähtävyyksien äärelle.

Valletta on suosittu kohde etenkin aikuisten opiskelijoiden keskuudessa. Myös yli 50-vuotiaille on Vallettassa oma englannin kielen kurssi, jossa kieliopinnot yhdistyvät vapaa-ajan ohjelmaan ja retkiin. Moni kielikurssilainen majoittuu Vallettan ulkopuolella, ja käy koulua Maltan pääkaupungissa.

Yhtä kompaktia matkakohdetta on vaikea löytää. Maltan pääkaupungissa Vallettassa yhdistyvät Välimeren kulttuuri ja satojen vuosien monivaiheinen historia. Vallettan viehätystä lisää joka puolella kimalteleva meri ja Maltan saaren mystiikka.

Kielimatkalle Vallettaan - ota nämä huomioon

  • Milloin Vallettaan kannattaa matkustaa?  Kesäkuukaudet tunnetaan Maltalla loputtomasta auringonpaisteesta. Jos haluat välttää kuuman kauden, matkusta Maltalle muina vuodenaikoina.
  • Mihin varata lennot? Maltan ainoa kansainvälinen lentokenttä Luqa sijaitsee noin viisi kilometriä Vallettasta. Helsinki-Vantaalta lähtee viikoittain suoria lentoja, mutta talvikaudella on matkustettava välilaskun kautta.
  • Kenelle Valletta sopii parhaiten? Valletta sopii erinomaisesti kohteeksi sekä nuorille että vanhemmille englannin opiskelijoille. Kurssivalikoimasta löytyy myös suosittu +50 -kielikurssi.
  • Hintataso Vallettassa? Hinnat vaihtelevat Maltalla palveluiden mukaan, mutta lähtökohtaisesti hintataso on hieman alhaisempi kuin Suomessa. Syöminen ja juominen on Maltalla suhteessa edullisempaa. Majoitus on etenkin kesäkaudella kysyttyä ja hinnat tuolloin talvea korkeammat.

Valletta - Unescon maailmanperintökohde

Vallettan pienen koon ei saa antaa hämätä. Kaupunki on täynnä nähtävää, ja sijaintinsa vuoksi se on ihanteellinen matkakohde. Valletta on myös nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi, ja sitä on kuvailtu yhdeksi keskeiseksi historialliseksi alueeksi.

Kielikurssilla Vallettassa aistii edelleen kaupungin rakentaneiden ritarien läsnäolon. Pyhän Johanneksen katedraali ja 30 kirkkoa ympäri Vallettaa kertovat kaupungin uskonnollisesta historiasta ja nykyisyydestä. St. Johnin katedraali on yksi Euroopan barokkiajan upeasti säilyneistä nähtävyyksistä.

Liikkuminen Vallettassa

Kielikurssilaisen on helppo liikkua ympäriinsä Valletassa. Kapeat kadut taittuvat parhaiten kävellen, mutta on hyvä kuitenkin varautua korkeuseroihin. Valletta sijaitsee niemenkärjellä, joten eksyä ei koskaan voi kovin kauas.

Maltan saarella kaupungista toiseen pääsee sujuvasti bussilla, ja se onkin suhteellisen edullista. Kannattaa ehdottomasti lähteä tutkimusmatkoille eri puolille saarta kielimatkan aikana, sillä välimatkat ovat lyhyitä ja linjoja on paljon. On kuitenkin hyvä muistaa, että Maltalla liikenne on vasemmanpuoleista ja suhteellisen hidasta kapeiden teiden vuoksi. Taksit ovat Maltalla edullisia, mutta matkan hinta kannattaa sopia etukäteen kuljettajan kanssa.

Moni kielimatkalainen majoittuu Vallettaa ympäröivissä kaupungeissa englannin kurssin ajan, sillä hintataso on niissä edullisempi ja majoitustarjontaa on enemmän. Vallettan ja Slieman kaupungin välillä kulkee nopea lauttapalvelu monta kertaa tunnissa, ja lautalla pääseekin helpoiten St. Elmon lahden toiselle puolen.

Välimeren keittiö ja kulttuuri

Valletta hemmottelee kielimatkailijaa monipuolisella keittiöllä. Välimeren ravintolat ovat täynnä maukasta ruokaa, ja iso osa raaka-aineista tuodan Italiasta. Kalaruokien ystäville Malta on oikea paratiisi, sillä tuoreet merenelävät koristavat liki jokaisen ravintolat menua.

Malta valloittaa englannin kielimatkailijan elävyydellään. Vallettassa järjestetäänkin säännöllisesti näytelmiä ja konsertteja. Kulttuurin ystävät astuvat historian kehtoon kolutessaan läpi lukuisia katakombeja, linnoituksia ja temppeleitä.

300 päivää aurinkoa

Lähes ympäri vuoden paistava aurinko luo oivalliset olosuhteet kielimatkalle Maltalla. Lämpimät olosuhteet vallitsevat pitkin vuotta, joten rannalla voi viettää aikaa myös kylmempinä kuukausina.

Vallettassa itsessään ei ole hiekkarantaa, mutta vain lyhyen bussimatkan päästä löydät kultaisia rantoja. Golden Bay Beach, Mellieha Bay tai Ghajn Tuffieha ovat suosittuja kohteita päiväretkelle Vallettasta käsin. Maltan rantojen kirkas vesi ja kultaiset hiekat hemmottelevat aisteja. Kannattaa myös vierailla Gozon rauhallisella ja luonnonläheisellä saarella kielimatkan aikana.

Yhdistä kohteita

Vaikka Vallettassa viihtyy englannin kielikurssilla hyvin, niin pidemmälle kielimatkalle lähtiessä on mahdollista jatkaa englannin kielen opiskelua toisessa kaupungissa Maltalla. Joustavat kielikurssien aikataulut tekevät matkan suunnittelusta helppoa.

Maltan pienen koon vuoksi Vallettasta on hyvät yhteydet muihin kaupunkeihin. Englannin kielen opintoja voi hyvin jatkaa vaikka saaren pohjoisosan St. Paul´s Bayssa. Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä.

Yleistietoa kielimatkoista

Pyydä tarjous!

 

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 8,66 / 10

Arvioiden määrä: 26

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
62 Suomi 1 EASY Malta 8.25
54 Suomi 2 EASY Malta 7.82
63 Suomi 1 EASY Malta 9.30
48 Suomi 1 EASY Malta 8.78
56 Suomi 2 EASY Malta 9.35
60 Suomi 1 EASY Malta 9.46
54 Suomi 5 EASY Malta 8.66
58 Suomi 2 EASY Malta 8.65
57 Suomi 2 EASY Malta 9.15
56 Suomi 2 EASY Malta 8.83
44 Suomi 1 EASY Malta 9.21
47 Suomi 4 EASY Malta 8.19
44 Suomi 1 EASY Malta 9.06
41 Suomi 1 EASY Malta 10.00
25 Espanja 2 EASY Malta 8.09
52 Suomi 1 EASY Malta 9.76
38 Suomi 8 EASY Malta 8.07
45 Suomi 1 EASY Malta 7.65
47 Suomi 1 EASY Malta 8.50
38 Italia 1 EASY Malta 8.59
30 3 EASY Malta 8.60
28 2 EASY Malta 8.60
27 2 EASY Malta 6.40
24 1 EASY Malta 8.80
25 2 EASY Malta 8.80
30 4 EASY Malta 8.60