Englannin kielikurssit Los Angeles

Englannin kielikurssit Los Angeles Speak & Fun Kielimatkat

 

Los Angelesia pidetään luovuuden ja kirjavien kulttuurien sulatusuunina. Kalifornian osavaltion vetonaula on kuitenkin paljon muutakin kuin vain Hollywoodin glitteriä ja glamouria. Kaupunki on kohtauspaikka mitä erilaisimmille ihmisille kaikkialta maailmasta.

Pop-kulttuurin mekka Los Angeles on maan toiseksi suurin kaupunki, jossa on Yhdysvaltojen elokuvateollisuuden keskittymä Hollywood, legendaarinen Venice Beach ja muita ikonisia alueita. Tätä ja paljon muuta kielikurssilainen kohtaa Kalifornian auringon alla.

Kielimatkalle Los Angelesiin - ota nämä huomioon

  • Milloin kannattaa matkustaa? Los Angeles on ympärivuotinen matkakohde. Loputon kesä tarjoaa täydelliset olosuhteet kielimatkalle koska tahansa.
  • Mihin varata lennot? Yhteydet Helsingistä Los Angelesiin kulkevat yleensä yhden tai kahden välilaskun kautta. Nopeimmat reitit kuljevat Tukholman kautta.
  • Kenelle Los Angeles sopii? Kaupunki sopii kaikenikäisille kielimatkaajille, sillä erilaisia alueita on todella paljon. Nuorten kielimatkat Losiin ovat valvottuja.  
  • Tarvitsenko viisumin? Jos kielikurssillasi on opetusta alle 18 täyttä tuntia viikossa ja oleskelet maassa alle 90 päivää, et tarvitse opiskelijaviisumia. Suomen kansalaiset voivat saapua maahan Visa Waiver -ohjelman puitteissa, pelkällä ESTA-maahantuloluvalla.

Kaupunki ja ranta samassa paketissa

Kalifornian rannikko on yhtä pitkää rantaviivaa. Kuuluisat hiekkarannat, kuten Venice Beach, Malibu ja Santa Monica, ovat paikallisten ja matkailijoiden suosimia ajanviettopaikkoja. Los Angelesissa on myös hyviä ulkoilureittejä, joista tunnetuimmat vievät Hollywood-kyltille.  

Los Angelesin kaupungissa riittää kulttuuritapahtumia ja nähtävää englannin oppituntien jälkeen. Vieraillessa Hollywoodissa tai Beverly Hillsillä voi tutustua elokuvatähtien ja julkkisten asuinpaikkoihin. Hollywoodin Walk of Famellä voi käydä bongaamassa kirkkaimpien tähtien kädenjäjet.

Pakollisten nähtävyyksien lisäksi Los Angelesissa kannattaa tutustua eri alueiden tunnelmaan. Myös Downtownin vilinä ja eloisa yöelämä kannattaa käydä kokemassa. Muista kuitenkin, että Yhdysvalloissa täytyy olla 21-vuotias nauttiakseen alkoholia ja päästäkseen suurimpaan osaan yökerhoista.

Kulttuurista kiinnostuneiden kielimatkalaisten on syytä suunnata Getty Centerin kulttuurikeskukseen. Kampukselta löytyy taidetta, vihreitä puutarhoja ja hienoa arkkitehtuuria. Lukuisien gallerioiden koluamiseen kuluu tunti jos toinenkin.

Liikkuminen Los Angelesissa

Valtavan kokonsa vuoksi Los Angelesissa ei yleensä ole mahdollista liikkua kävellen. Ainoastaan oman asuinalueen sisällä on helppoa kulkea myös jalan. Esimerkiksi Santa Monican alue on käveltävissä, mutta julkisilla tai pyörällä liikkuu nopeiten.

Julkinen liikenne kuljettaa kielimatkalaisen Los Angelesin eri osiin. Santa Monicasta on suora raitiovaunulinja Los Angelesin Downtowniin. Matka kestää noin 50 minuuttia, mikä antaa hieman perspektiiviä kaupungin kokoon. Kaupunki onkin erittäin autoilukeskeinen, eikä julkisen liikenteen reitit usein ole kovinkaan nopeita.

Autonvuokrausta suositellaan etenkin, jos on tarkoitus vierailla lähialueiden kohteissa. On kuitenkin varauduttava ruuhkiin, jotka vaativat kärsivällisyyttä. Monet kyytisovellukset, kuten Uber, ovat erittäin suosittuja ja toimivat tavallista taksia tehokkaammin.

Los Angelesin asukkaat ja kulttuurien sekamelska

Los Angeles on yksi Yhdysvaltojen värikkäimmistä kaupungeista. Enkelten kaupunki vetää puoleensa ihmisiä eri puolilta Yhdysvaltoja sekä ulkomailta. Kaupungin imago houkuttelee etenkin luovien alojen työntekijöitä, tulevia näyttelijöitä ja taiteilijoita.

Los Angelesin metropolialueella elää yli 13 miljoonaa ihmistä. Populaatioon mahtuu ihmisiä monilla eri taustoilla, ja lähes puolella on juuret espanjankielisessä maailmassa. Los Angelesissa kuuleekin espanjaa puhuttavan todella usein. Lisäksi Los Angelesin alueella asuu jokseenkin paljon Amerikan alkuperäisasukkaita.

Losiin on muodostunut myös eri etnisten ryhmien kaupunginosia. Chinatown, Koreatown, Little India, Little Armenia, Thai Town, Filipinotown ja Little Ethiopia ovat alueista tunnetuimpia. Jos haluat kokea todellista kulttuurien sekamelskaa ja erilaisten keittiöiden herkkuja, kannattaa kaupunginosiin tehdä retkiä.

Yhdistä kohteita

Vaikka enkelten kaupungissa viihtyy helposti pitkään, kaupungin sijainti tarjoaa otolliset olosuhteet kielikurssikohteiden yhdistämiselle. Joustavat kielikurssien aikataulut tekevät kohteiden yhdistämisestä, ja englannin kielen opiskelusta helppoa.

Yhdistämällä kohteita voit tutustua länsirannikkoon laajemmin, siirtymällä Los Angelesista esimerkiksi San Franciscoon tai San Diegoon. Autamme mielellämme kohteiden yhdistämisessä!

Pyydä tarjous!