Kielikurssit Walesissa

Lähde opiskelemaan englantia kielimatkalle Walesiin! Pitkän kelttiläisen historian omaava Wales on aivan omanlaisensa osa Iso-Britanniaa. Englannin kielikurssilla Walesissa pääset tutustumaan tähän erilaiseen ja kiehtovaan maahan. Walesissa on upeat rannikot kallioineen, hiekkarantoja, pieniä kalastajakyliä ja mielenkiintoisia kaupunkeja, kuten Cardiff, Swansea ja Bangor. Vietät Walesissa varmasti unohtumattoman kieliloman!

Opi englantia modernissa kelttivaltiossa

Walesissa voit opiskella englannin kieltä ryhmässä haluamallasi intensiteetillä. Kielikoulu tarjoaa erilaajuisten kielikurssien lisäksi useisiin kielitutkintoihin valmentavia kursseja. Sinulle sopivan englannin kurssin lisäksi pääset tutustumaan tähän omaleimaiseen Britannian osaan arkielämän, aktiviteettien ja toisiin kaupunkeihin tehtävien retkien muodossa. Kielikurssin oppituntien jälkeen sinulla on runsaasti aikaa nähdä, tehdä ja harrastaa. 

Autamme sinua mielellämme suunnittelemaan toivomuksiasi vastaavan englannin kurssin Walesissa!

Kulttuuria

Walesilaisten identiteetti rakentuu maan vahvaan kelttihistoriaan. Roomalaisten valtakauden jälkeen walesilaiset puolustivat menestyksekkäästi maataan sakseja vastaan, ja kelttiheimojen kadotessa muusta maasta Walesissa kelttiläinen kulttuuri kukoisti. Germaaniheimojen valloittaessa Englannin Wales säilyi yhä kristittynä, ja vasta 1000-luvulla Englannin normannien onnistui valloittaa Wales. Maan hallintoa johti kuitenkin omat ruhtinaat vielä 1200-luvun loppupuolelle. Maalla on yhä oma kielensä, kymri, jota ymmärtää melkein 30% walesilaisista. 

Walesissa vallitsee myös vahva tanssiperinne. Yksi perinteisistä tanssityyleistä on hieman steppausta muistuttava clogging, "puukenkätanssi". Maan kansallislaji on rugby, mutta myös jalkapallo on erittäin suosittua. Parhaat walesilaisseurat pelaavat Englannin sarjoissa, mutta Walesilla on myös oma jalkapallosarjansa, Walesin valioliiga.

Nähtävää ja koettavaa

Maan tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuu Cardiffin linna, jonka normannivalloittajat rakensivat vanhan roomalaisen linnoituksen paikalle. Aikanaan merkittävänä hiilisatamana tunnettu Cardiffin satama taas on merkittävä kulttuurin ja yöelämän keskus, ja etenkin näistä kiinnostuneelle kokemisen arvoinen paikka! Vierailijoille avoin Walesin kansalliskirjasto ja St Fagans Castle -kartanon mailla sijaitseva ulkoilmamuseo ovat merkittäviä kulttuurikohteita. Maan hiili- ja teollisuushistoriasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Blaenavonissa sijaitsevaan Big Pit National Coal Museumiin. 

Suuri osa Walesin maalauksellisista maisemista on julistettu luonnonsuojelualueiksi, eikä turhaan. Tunnetuimpia luonnonsuojelualueita edustaa mm. Snowdon National Park laajoine niittyineen, kumpuilevine vuoristoineen ja rämeineen. Tiesitkö muuten, että Snowdonin kansallispuistosta löytyy myös maan korkein vuori? Niin sanottu Snowdon, josta myös puiston nimi tulee, on peräti 1085 metriä korkea!

Ruoasta kiinnostuneille walesilainen keittiö tarjoilee erikoisuutenaan maan kansallisruokaa, merileväleipää nimeltä bara lawr. Vähemmän kokeilunhaluisillekin maistunee hedelmäleipä bara brith, purjokeitto cawl cennin ja lammaspata cawl. Lammas onkin hyvin suosittu ruoka-aines Walesissa. Paikallisista ruoista jokaisen matkailijan kannattaa maistella ainakin Walesin kakkuja!