Erasmus+ opettajille ja oppilaitosten henkilökunnalle

Kielimatka voi olla myös keino vahvistaa omaa ammatillista osaamista. Erasmus+ on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, joka mahdollistaa myös opettajien ja oppilaitosten muun henkilökunnan lisäkoulutuksen ulkomaisella kielikurssilla.

Tarkoituksena on vahvistaa henkilökunnan ammatillista osaamista, tukea monikulttuurisuutta luokkahuoneessa sekä kasvattaa henkilökunnan valmiuksia kohdata oppilaita eri taustoilla. Erasmus+ -ohjelman avaintavoite on kasvattaa liikkuvuutta Euroopan unionin sisällä. Oppilaitosten henkilökunta voi osallistua perus- ja intensiivikursseille, ja usea yhteistyökoulumme järjestää lisäksi erityisesti kielten opettajille suunnattuja erikoiskursseja.

Vieraan kielen opettajille suunnattujen Teacher training -kurssien tarkoituksena on saada uusia ideoita luokkahuoneeseen ja vahvistaa opettajan omaa kieliosaamista sekä kohdemaan kulttuurin tuntemusta.

Erasmus+ -ohjelmaan hakeudutaan oman oppilaitoksen kautta. Erasmus+ -apuraha myönnetään oppilaitoksen organisoimalle hankkeelle, joka voi sisältää myös henkilökunnan jäsenten kielikoulutusta ulkomailla. Hankkeen tulee liittyä oppilaitoksen toiminnan kehittämiseen ja kestää 1-2 vuotta. Virallinen hakupäivä on yleensä helmikuussa.

Erasmus+ -apurahalla tuettu liikkuvuusjakso voi kestää maksimissaan kaksi kuukautta.

Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Lisätietoja hakuprosessista Erasmus+ -ohjelman sivulla.