Erasmus+

Kielimatka voi olla myös keino vahvistaa omaa ammatillista osaamista. Erasmus+ on Euroopan unionin koulutusohjelma, joka mahdollistaa myös opettajien ja oppilaitosten muun henkilökunnan lisäkoulutuksen kielikurssilla ulkomailla.

Lisäpotkua työhön kielikurssilla

Ohjelman avaintavoite on kasvattaa oppimiseen liittyvää liikkuvuutta Euroopan unionin sisällä. Erasmus+ -ohjelman tarkoituksena on lisäksi vahvistaa oppilaitoksissa työskentelevän henkilökunnan ammatillista osaamista, tukea monikulttuurisuutta luokkahuoneessa sekä kasvattaa henkilökunnan valmiuksia kohdata oppilaita eri taustoilla.

Erasmus+ -ohjelmaan hakeudutaan oman oppilaitoksen kautta. Erasmus+ -apuraha myönnetään oppilaitoksen organisoimalle hankkeelle, joka voi sisältää henkilökunnan jäsenten kielikoulutusta ulkomailla. Hankkeen tulee liittyä oppilaitoksen toiminnan kehittämiseen ja kestää 1-2 vuotta. Virallinen hakupäivä on yleensä helmikuussa.

Erasmus+ -apurahalla tuettu liikkuvuusjakso voi kestää maksimissaan kaksi kuukautta.

________________________________________________________________

Kielikursseja vieraiden kielten opettajille ja muulle henkilökunnalle

Vieraan kielen opettajille suunnattujen Teacher Training -kurssien tarkoituksena on saada uusia ideoita luokkahuoneeseen sekä vahvistaa opettajan omaa kieliosaamista ja kohdemaan kulttuurin tuntemusta. Teacher training -kursseja järjestetään tiettyinä aloituspäivinä.

Englannin kielen Teacher Training -erikoiskursseja järjestetään esimerkiksi Dublinissa. Myös muiden kielten, kuten espanjan ja saksan, opettajille on omia kursseja eri kohteissa.

Opettajat ja oppilaitosten muu henkilökunta voivat osallistua myös yleiskielen kurssille lähes missä tahansa kohteessa. Yleiskielen kurssi, esimerkiksi 20 oppitunnin peruskurssi, vahvistaa yleiskielitaitoa, puheen sujuvuutta ja kommunikaatiotaitoja. Työnantajan tulee kuitenkin hyväksyä kurssi.

Kysy lisää sopivista kursseista ja kohteista asiakaspalvelustammme!

________________________________________________________________

Hakuprosessi käyntiin

Lisätietoja hakuprosessista, vaatimuksista ja deadlinesta Erasmus+ -ohjelman sivulla.

________________________________________________________________

Erasmus+ ja brexit

Ison-Britannian EU-eron siirtymäaikana vuonna 2020 Isoon-Britanniaan voi matkustaa Erasmus+ -ohjelman puitteissa kuten ennenkin. Lyhytkestoisen kielikurssin esimerkiksi Englannissa voi siis varata vuonna 2020, ja suorittaa kurssin samana vuonna. Pitkäkestoisen liikkuvuusjakson voi suorittaa loppuun sovitusti, vaikka se venyisi siirtymäajan ulkopuolelle.

Lisätietoa Erasmus+ UK:n sivuilla: linkki

Lisätietoa matkustamisesta ja brexitistä: linkki

________________________________________________________________

Kysy kohteista ja kurssitarjonnasta asiakaspalvelustamme!

info@speakfun-kielimatkat.com

⇒ puh. +358 931582415

Yhteydenottolomake