Kielikurssit Argentiinassa

Lähde kielimatkalle tulisen tangon ja tunteikkaan jalkapallon kotimaahan Argentiinaan! Kielikurssilla Argentiinassa voit oppia espanjan kielen ohella tangon askeleet ja monenlaista uutta Argentiinan kulttuurista. 

Argentiina on Brasilian jälkeen Etelä-Amerikan toiseksi suurin maa. Maan länsiosassa Argentiinan erottaa Chilestä upea Andien vuoristo, johon kuuluu myös Etelä-Amerikan korkein vuori Aconcagua. Idässä reunustaa Argentiinaa sinisenä hohtava Atlantin valtameri. 

Kulttuuria ja pallopelejä

Monet espanjalaiset, italialaiset ja saksalaiset siirtolaiset ovat vaikuttaneet suurelta osin Argentiinan kulttuuriin ja tehneet siitä Etelä-Amerikan eurooppalaisvaikutteisimman maan. Espanjalaisten ja italialaisten vaikutteet näkyvät selkeästi maan ruokakulttuurissa, jossa pizzat ja pastat yhdistyvät churroihin ja espanjalaisiin tortilloihin. Etenkin kotiruoka jatkaa välimerellisiä perinteitä, mutta maan lukuisista ravintoloista löytyy enemmän Keski-Amerikasta vaikutteita saaneita ruokalajeja.

Argentiina on tunnettu paitsi yhtenä maailman parhaista jalkapallomaista myös tangon kehtona. Niin Kuubasta, mustasta kulttuurista, Espanjasta kuin satamatyöläisten tansseistakin vaikutteita saanut tango syntyi Argentiinassa 1800-luvun lopulla, ja on säilyttänyt suosionsa näihin päiviin asti. Argentiinassa onkin tangoon erikoistuneita radioasemia ja tanssiklubeja, ja etenkin turistien iloksi tangoa tanssitaan myös Argentiinan kaduilla. 

Maan suosituin urheilulaji on jalkapallo, mutta matkan aikana kannattaa tutustua myös maan omaleimaiseen kansallislajiin patoon. Kyseessä on hevosen selästä pelattava pallopeli, joka yhdistelee pooloa ja koripalloa. 

Nähtävää ja koettavaa

Academia Nacional del Tango de la República Argentina on ihannekohde tangon ystävälle: näyttelyiden lisäksi akatemiassa vaalitaan Argentiinan tangoperinnettä mm. järjestämällä säännöllisesti workshoppeja ja seminaareja. Vanhoista autoista kiinnostuneelle Automóvil Club Argentino on Buenos Airesin ehdoton ykköskohde! Latinalaisen Amerikan taiteelle omistetun museon MALBA:n rakennus on kilpailun voittaneiden kolmen nuoren argentiinalaisen arkkitehtin käsialaa ja jo itsessään näkemisen arvoinen kohde. 

Iguazún kansallispuistossa pääset tutustumaan maan monimuotoiseen luontoon ja Mendozan provinssin alue on tunnettu viinituotannostaan. Córdoban katedraali on Argentiinan vanhin yhtäjaksoisessa käytössä ollut kirkko. Córdobassa ollessaan vierailukohteisiin kannattaa sisällyttää myös UNESCO:n maailmanperintökohteisiin kuuluvat jesuiittakortteli ja -estanciat. 

Opi espanjaa Argentiinassa

Argentiinassa voit halutessasi tehostaa espanjan opiskelua yhdistämällä ryhmäkurssiin myös yksityisopetusta. Monipuolinen vapaa-ajan ohjelma ulottuu San Telmon kaupunginosan kiertelystä aina Uruguayn retkeen!

Haluatko kokea tämän erityisen ilmapiirin ja samalla parantaa espanjan kielen taitojasi kuin huomaamattasi? Kielimatkastasi Argentiinaan tulee varmasti unohtumaton elämys!