Kielikurssit Costa Ricassa

Kielimatkalla Costa Ricassa pääset kokemaan tämän ainutlaatuisen maan kaikilla aisteillasi! Espanjan kielikurssilla Costa Ricassa opit kieltä, rentoudut ja teet retkiä eri puolille maata. Ainutlaatuinen eläin- ja kasvikunta, kiehtovat maisemat ja lämminhenkiset asukkaat – kaiken tämän löydät Costa Ricasta. Tämä Keski-Amerikan valtio on yksi maailman monipuolisimmista maista, ja siksi loistava kohde kielimatkalle! 

Kristoffer Kolumbus nimitti maan "Rikkaaksi rannikoksi", mutta Costa Ricalla on paljon muutakin tarjottavaa kuin upea rannikko. Luonnonystäville ja seikkailijaluonteille löytyy 51 000 neliökilometrin alueelta loputtomasti nähtävää: suurin osa Costa Ricasta on kansallispuistojen peittämää, joissa voit nähdä kilpikonnia, tapiireja, jaguaareja, lukuisia lintulajeja, apinoita ja krokotiileja. Samalla kun seikkailet ympäri Costa Ricaa, espanjan taitosi kehittyvät kuin huomaamatta!

Kulttuuria ja Pura Vida

Alueensa vanhin demokratia Costa Rica on kunnostautunut myös luontonsa suojelussa. Maan pinta-alasta suojelualuetta on suurempi osuus kuin millään muulla valtiolla. Costa Rican kuvankauniista luonnosta pääset nauttimaan maan 32 kansallispuistossa. 

Costaricalaisessa ruokakulttuurissa yhdistyvät Etelä-Amerikan, Espanjan, Karibian ja Amerikan vaikutteet. Nimestään huolimatta gallo pinto ("täplikäs kukko") ei sisällä kananlihaa, vaan perusversion raaka-aineet ovat keitetty riisi, mustapavut, korianteri, sipuli, pippuri ja Salsa Lizano -kastike. Costa Rican keittiöön kuuluvat myös ruoanlaittobanaanit, joita syödään perinteisesti paistettuina, maissitortillat ja leivät. Tyypillisiä ruokalajeja ovat mm. arroz con pollo (riisiä ja kanaa), tamales ja casado (riisiä, mustapapuja, banaania, lihaa ja lisukkeita). Perinteistä viikonloppuruokaa on lihapata olla de carne.

Matkallasi Costa Ricaan opit varmasti tuntemaan käsitteen "Pura vida", jota käytetään niin tervehdyksenä, hyvästelynä kuin kuulumisten vaihdossakin. Mielenkiintoinen piirre costaricalaisten puhumassa espanjassa on -tico-pääte, jota paikalliset käyttävät niin paljon, että espanjaksi costaricalaiset tunnetaan ticoina.  

Nähtävää ja koettavaa

Lähes 1500 kilometriä pitkä Karibian- ja Tyynenmeren rannikko tarjoaa ihanteellliset mahdollisuudet yhdistää Costa Rican kielikurssisi vesiurheiluharrastuksiin: kristallinkirkkaassa vedessä voit tuulisurffata, sukeltaa ja lainelautailla. Voit tutustua kielimatkallasi tähän mahtavaan maahan myös koskenlaskun, maastopyöräilyn tai tulivuoriretkien myötä. Costa Rica ei tarjoa ainoastaan kulttuuria ja henkeäsalpaavan kauniita maisemia vaan se on tunnettu myös edistyksellisenä ja turvallisena maana.

Historian ystävän kannattaa varata useampi päivä San Josén lukuisten museoiden kiertämiseen, ja satunnaisenkin matkailijan kannattaa vierailla kaupunkin puistoissa, esimerkiksi Parque Nacionalissa. Alajuelassa sijaitsee useita arkkitehtuurisestikin merkittäviä rakennuksia, kuten la Iglesia de la Nuesta Señora de las Mercedes, lähes täysin peltilevyistä rakennettu kirkko, tai perinteinen goottilainen kirkko Sarchí. Kansallissankari Juan Santamarían patsaita löytyy runsaasti ympäri kaupunkia. 

Kattavasti kursseja

Costa Ricassa tarjoamme ryhmä- ja yksityisopetusta ja tutkintoon valmentavia sekä yhdistelmäkursseja. Yhdistelmäkurssilla voit yhdistää espanjan opiskeluun vaikka tanssia tai kokkausta!

Olemme valinneet Costa Rican kielimatkaasi varten upeita kurssikohteita, jotka tarjoavat sinulle myös espanjan kielen kurssisi ulkopuolella paljon nähtävää ja tehtävää. Valitset sitten kurssikohteen maan sisäosista tai meren rannalta, pääset kokemaan tämän upean paratiisivaltion tunnelmaa!