Espanjan kielikurssit Sevilla

Opiskele espanjan kieltä ja kulttuuria kotoa käsin Espanjan Online-kursseilla!

Sevilla kutsuu sinut espanjan kielikurssille etelään, Andalusian pääkaupunkiin. Värikkäät rakennukset, kauniit kapeat kadut ja flamencon kastanjetit säestävät kielikurssia keskellä vilkasta elämänmenoa.

Sevilla on eläväinen ja kaunis kulttuurikaupunki, joka hengittää perinteistä espanjalaista elämäntapaa. Kaupungin lukuisat momentit ja sen jakava Guadalquivir-joki luovat ainutlaatuiset puitteet espanjan kielikurssille. Mukulakivisiä kapeita katuja kävellessä musiikki soi ja ravintoiden äänekäs elämänmeno kutsuvat luokseen.

Sevilla on yksi Espanjan aidoimmista kaupungeista, ja se onkin onnistunut säilyttämään perinteensä ja lukuisat tapahtumansa. Sevilla on suosittu matkailukohde, mutta paikalliset ja turistit sekoittuvat sulavasti kaupunkikuvaan.

Kielimatkalle Sevillaan - ota nämä huomioon

  • Milloin kannattaa matkustaa? Sevilla on oiva matkustuskohde etenkin syksystä kevääseen. Sevilla on yksi Euroopan lämpimimmistä kaupungeista, ja kesäkuukausina kuumuus on todella tukalaa. Heinä-elokuussa matkustaminen ei siis sovi kaikille.
  • Mihin varata lennot? Suoria lentoja Sevillan lentokentälle ei ole saatavilla Suomesta, vaan saapua tulee vaihtoyhteydellä. Malagaan ja Madridiin saa kuitenkin Helsinki-Vantaalta edullisia lentoja ympäri vuoden, ja Sevillaan on hyvät yhteydet molemmista kaupungeista.
  • Kenelle Sevilla sopii? Sevilla sopii kaikille Espanjan ystäville iästä riippumatta. Kaupungista löytyy rutkasti nähtävää niin kulttuurista, urheilusta kuin musiikista kiinnostuneille. Jos Espanjan muut kolkat ovat jo tuttuja, Sevilla on ehdottomasti näkemisen arvoinen.
  • Mitä pakata mukaan? Mukaan kannattaa ottaa ehdottomasti hyvät kävelykengät, ja kuumimpina kuukausina viileitä vaatteita ja hattu pään suojaksi. Talvikaudella asunnot saattavat olla viileitä.

Unescon perintökohteita

Sevillan kuuluisan katedraalin lisäksi kannattaa kielikurssin aikana tutustua mystiseen kuninkaalliseen palatsiin, Alcázariin. Molemmat ovat Unescon maailmanperintökohteita, ja sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa. Alcázarissa on kuvattu myös suosittua Game of Thrones -sarjaa.

Keskustan kupeessa sijaitsee huikea Plaza de Españan aukio, jossa voi ihastella vanhojen kuninkaallisten henkeä. Palatsia ympäröivä puisto, María Luisa, on hyvä kohde mukavalle päiväkävelylle.

Flamencoa, tapaksia ja urheilua

Useat fiestat ympäri vuoden värittävät Sevillan katuja. Legendaarisimpia ovat pääsiäisviikko Semana Santa sekä kevään iloinen karnevaali Feria de Abril. Tapahtumien aikaan Sevillassa on paljon matkailijoita ulkomailta sekä muualta Espanjasta, ja matkansa kannattaakin varata hyvissä ajoin.

Kielikurssilainen pääsee nauttimaan paikallisia tapaksia lähes jokaiseen kadunkulmaan mennessään. Jokaisella pienellä baarilla ja kuppilalla on omat erikoisuutensa, ja edullisia tapaksia kannattaakin rohkeasti kokeilla. Tapas-kulttuurin lisäksi flamenco on osa paikallista elämäntapaa, ja flamencoesityksiä löytyy jokaiselle illalle.

Espanjalaiseen tapaan myös Sevillassa jalkapallo näkyy kaikkialla. Kaupungin kaksi isoa joukkuetta jakavat kaupungin asukkaat kahteen kannattajakuntaan. Jalkapallo-ottelussa kannattaa käydä kielimatkan aikana, jos vain onnistuu hankkimaan liput.

Retkillä Andalusiassa

Kielimatkan aikana kannattaa tehdä retkiä Sevillan lähiseudulle. Esimerkiksi kaunis Carmonan kylä sekä Itálican kuuluisat roomalaisrauniot sijaitsevat lyhyen bussimatkan päässä Sevillasta.

Pidempiä päiväretkiä kannattaa suunnata kauniiseen Granadaan, Córdobaan ja rannikon kaupunkeihin. Kesäkaudella Cádiz ja sen rannat ovat ihania kohteita rantapäivän viettoon. Myös Marokkoon voi lähteä viikonlopun viettoon!

Liikkuminen Sevillassa

Sevillan keskustan kapeat kadut kokee parhaiten kävellen. Kaduille eksymistä ei tarvitse pelätä, sillä se tapahtuu kuitenkin jossakin vaiheessa! Suositeltavaa on ladata esimerkiksi karttasovellus puhelimeen, jotta tarpeen tullen voi paikantaa itsensä.

Kaikki kaupungin nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Kaupungissa kulkee kuitenkin yksi raitiovaunu- ja metrolinja sekä lukuisia bussiyhteyksiä eri alueiden välillä. Halutessaan voi myös vuokrata kaupunkipyörän, jolla liikkuu helposti keskustan laitamilla. Sevillassa pyöräily on suosittua, ja pyöräkaistoja runsaasti historiallisen keskustan ulkopuolella.

Autoilua on syytä välttää keskusta-alueella. Auton vuokraaminen on hyvä idea, jos haluaa vaikka tehdä retken rannikolle.

Yhdistä kohteita

Espanjan kaupungit ovat keskenään todella erilaisia. Jos haluat tutustua useampaan kohteeseen samalla reissulla, espanjan opintoja voi jatkaa kielimatkalla vaikka vuoristoisessa Granadassa tai rannikon Málagassa. Myös pääkaupunki Madrid on lyhyen junamatkan päässä!

Pyydä tarjous!

 

 

 

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 9,06 / 10

Arvioiden määrä: 12

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
62 Suomi 2 Clic 8.66
57 Suomi 2 Clic 8.73
Suomi 3 Clic 8.26
68 Suomi 3 Clic 9.09
71 Suomi 2 Clic 9.50
60 Suomi 2 Clic 9.28
72 Suomi 2 Clic 9.46
33 Suomi 4 Clic 9.28
53 Saksa 1 Clic 9.75
51 2 Clic 8.18
24 Saksa 1 Clic 9.54
26 1 Clic 9.00