Kielikurssit Kuubassa

Kuuba on täydellinen kielimatkakohde erilaista kokemusta hakevalle! 

Värikäs ja lämmin Kuuba sijaitsee Karibianmeren rannalla Meksikonlahden kärjessä. Tämä rakastettava maa sijaitsee kuin sikari Floridan ja Jukatanin niemimaan sormien välissä. Karibian suurin saari, Kuuba, tarjoaa vierailijalle yli 200 pientä lahtea ja 300 luonnonmukaista rantaa, joita vallitsee hieno valkoinen hiekka ja turkoosina hohtava merivesi.

Kuuban ainutlaatuisella elämänmyönteisellä kulttuurilla on juurensa karibialaisessa, afrikkalaisessa ja espanjalaisessa kulttuurissa. Paikalliset ovat erittäin avoimia, eivätkä ujostele tutustua uusiin ihmisiin: he voivat kysyä heti useita kysymyksiä ja kutsua erinäisiin juhliin tai jopa kotiinsa illalliselle. Kuuban noin 11 miljoonan asukkaan esi-isät tulevat Antilleilta, Afrikasta, Aasiasta ja Euroopasta. Espanjan kielikurssilla Kuubaan opit espanjaa ja pääset kokemaan tämän lämpimän kulttuurin siinä samalla!

Kulttuuria ja luontoa

Kuubalaista katukuvaa värittävät 50-lukulaiset jenkkiautot ja useilta eri vuosikymmeniltä peräisin olevat rakennukset. Kaupungin ulkopuolella pääset näkemään alueensa parhaiten säilynyttä karibialaista luontoa. Sademetsää värittävät mm. maailman pienin lintu kimalaiskolibri, papukaijalaji kuubanamatsoni sekä Kuuban kansallislintu kuubantrogoni. Kuubassa elää myös jo muualta maailmasta kadonneita eläinlajeja kuten kuubankrokotiili.

Kuuba on musiikin maa, ja maassa suosittu musiikkilaji Son on toiminut pohjana niin salsalle, rumballe kuin cha-cha-challekin! Kuubalainen musiikki saa kulttuurin tavoin mausteita Afrikasta, Karibialta ja Espanjasta. 

Nähtävää ja koettavaa

Mount Saint Benedictin katolilainen luostari Trinidadin läheisyydessä, lähellä Ariman kylään. Viileässä vuoristoilmassa elelevät munkit ottavat vierailijat lämpimästi vastaan, ja luostari on mitä mainioin paikka teehetken viettoon. Teen seuraksi kannattaa valita munkkien valmistamia, tuoreita ja herkullisia leivoksia! Kuubalaista luontoa pääset ihailemaan mm. Asa Wright Nature Centerissä, yhdessä maailman johtavista lintubongauskohteista.

Historiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua esimerkiksi Cienfuegosissa sijaitsevaan Museo Históricoon, jossa vierailija pääsee tutustumaan maan historiaan aina esikolumbiaanisesta ajasta espanjalaisten saapumiseen. Pääkaupunki Havannan Museo de la Revolución on ehdottomasti käynnin arvoinen paikka! Muinaisemman historian lisäksi museo johdattelee kävijänsä vallankumouksen kautta aina nykypäivän sosialistiseen Kuubaan. Museoista mainittakoon vielä Museo del Ron Havana Club, jossa pääset tutustumaan maan rommikulttuuriin yhden maailman suosituimman rommimerkin kautta. 

Opi espanjaa Karibialla

Kielikoulu Kuubassa tarjoaa yksityisopetuksen lisäksi ryhmäopetusta niin perus- kuin intensiivikurssinakin. Lisäksi koulu tarjoaa monipuolisesti aktiviteetteja ja retkiä espanjan opiskelua täydentämään. Miltä kuulostaisi vaikka tangon, bachatan, salsan tai reggaetonin tanssikurssi? Ehkä Havannan kaupunkikierros olisi mieleesi? Voit myös päästä tutustumaan Kuuban tunnettujen vientituotteiden valmistukseen vierailulla rommi- tai tupakkatehtaaseen!

Ota yhteyttä, suunnitellaan juuri sinulle sopiva kielimatka Karibialle!