Italian kielikurssit Cefalù

Italian kurssit Cefalù

Sisilian saaren pohjoisrannikolla sijaitseva Cefalù tunnetaan kauniista auringonlaskuista, karismaattisesta ilmapiiristä ja rannoistaan. Tämä entinen kalastajakylä on oikea unelmakohde, jos haluaa opiskella italiaa lomailun ohessa.

Cefalùn viehättävyyttä korostaa sen sisilialainen olemus sekä kauniit maisemat. Historiallinen kaupunki kohoaa kohti Sisilian sisämaata. Vanhakaupunki sekä sen katedraali ja monet muut nähtävyydet tekevät Cefalústa yhden Italian helmistä. Kaupunki onkin suosittu matkailukohde etenkin kesäkaudella.

Kielimatkalle Cefalùun - ota nämä huomioon

  • Milloin Cefalùun kannattaa matkustaa? Kesäisin Cefalùn rannat täyttyvät auringonpalvojista, ja kevät ja syksy ovatkin oikeastaan parhaita aikoja kielimatkalle.
  • Mihin varata lennot? Palermon kansainvälinen lentokenttä on hyvällä etäisyydellä Cefalùsta. Helsinki-Vantaalta kulkee välilaskun kautta lentoja Palermoon.
  • Kenelle Cefalù sopii parhaiten? Cefalù on pieni ja rauhallinen kielimatkakohde. Kaupunki tarjoaa tekemistä rantaelämästä kulttuuriin perehtymiseen.
  • Hintataso Cefalùssa? Sisilian saarella hintataso on suhteellisen alhainen verrattuna Manner-Italiaan. Kesäkaudella hinnat ovat Cefalùssa kuitenkin korkemmat matkailun vuoksi.

Kulttuurin monet vaikuttajat ja paikallinen keittiö

Cefalù on historiallisesti tärkeä kaupunki Sisiliassa, ja kaupungin katedraali onkin yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Cefalùn katuja kävellessä törmää myös muihin viehättäviin, historiallisiin rakennuksiin.

Sisilialaiseen tapaan Cefalùn paikalliskulttuuri on saanut vaikutteita muun muassa arabeilta ja Espanjasta. Saaren ruokakulttuuri hemmottelee kielikurssilaista paikallisilla erikoisuuksilla ja merenelävillä. Kokeilemisen arvoinen on erityisesti Sisilian perinneruoka, sardiinipasta.

Liikkuminen Cefalùssa

Pienen kokonsa vuoksi Cefalùn alueella liikkuu nopeasti jalan. Kaupungin nähtävyydet ovat lyhyen etäisyyden päässä toisistaan, ja ranta on keskustan kupeessa. Paikallisbussit kuljettavat kielimatkailijaa tarvittaessa kaupungin sisällä.

Kaupungin ulkopuolelle liikkuminen on tehokkainta busseilla, jotka kuljettavat helposti ympäri Sisilian saarta. Cefalùn ja Palermon välillä on lisäksi raideyhteys, ja junia kulkee noin tunnin välein. Matka Palermoon rantatietä pitkin kestää vain tunnin.

Etna ja kukoistavat viljelmät

Euroopan korkein aktiivinen tulivuori kohoaa yli kolmeen tuhanteen metriin Sisilian saarella. Joka puolelta Sisiliaa järjestetään matkoja Etnalle ja sen luonnonpuistoon. Samalla reissulla kielimatkalainen pääsee tutustumaan saaren historiaan ja monimuotoiseen kulttuuriin.

Sisiliassa kukoistavat sitruuna-, manteli- ja oliivipuut sekä lukuisat appelsiini- ja viiniviljelmät. Tutustuminen paikallisiin viinitiloihin ja niiden tarjontaan hemmottelee kielikurssilaisen makunystyröitä.

Yhdistä kohteita

Pitkällä kielikurssilla Cefalù on oivallinen valinta yhdeksi kohteista. Ranta on hyvä vaihtaa suuren metropolin melskeeseen, ja siirtyä jatkamaan italian opintoja esimerkiksi Roomaan tai Firenzeen. Joustavat kielikurssien aikataulut tekevät matkan suunnittelusta helppoa.

Palermon kansainväliseltä lentokentältä voi lentää Manner-Italiaan edullisesti, ja jatkaa kielen opiskelua toisessa kohteessa. Autamme mielellämme suunnittelemaan täydellisen Italian kielimatkan!

Pyydä tarjous!

 

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 9,58 / 10

Arvioiden määrä: 2

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
48 Suomi 3 Solemar Sicilia (Cefalù) 9.85
51 Suomi 4 Solemar Sicilia (Cefalù) 9.30