Italian kielikurssit Firenze

Euroopan kauneimmista kaupungeista puhuttaessa Firenzeä on mahdoton sivuuttaa. Italian kielikurssilla Firenzessä matkalainen pääsee nauttimaan taiteesta, ostosmahdollisuuksista ja autenttisesta italialaisesta kaupunkielämästä. Firenzessä asuminen on kuin päättymätön museokierros.

Firenzen halki kulkiessa kohtaa historiallisia rakennuksia, palatseja ja taidetta miltei jokaisessa kulmassa. Vaikuttava San Lorenzon kirkko on yksi tunnetun Medicin suvun maanmerkeistä Firenzessä, ja Michelangelon aukio on yksi pakollisista vierailukohteista.

Kielimatkalle Firenzeen - ota nämä huomioon

  • Milloin Firenzeen kannattaa matkustaa? Välttääkseen kuumimman ajan ja suurimmat matkailijavirrat, kannattaa Firenzeen lähteä keväällä tai syksyllä. Lämmöstä pitävät viihtyvät myös heinä-elokuussa.
  • Mihin varata lennot? Firenzeen on useita yhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Useimmat lennot ovat välilaskun kautta, mutta saatavilla on myös suoria lentoja.
  • Kenelle Firenze sopii parhaiten? Firenze on erityisen hyvä kohde taiteesta ja italialaisesta kulttuurista kiinnostuneille. Lähistöllä on myös hienoja luontokohteita.
  • Hintataso Firenzessä? Muihin Italian suurkaupunkeihin verrattuna Firenze on edullinen. Kuitenkin kaupungin eri alueilla hintataso vaihtelee, ja asuminen voi olla kallista.

Renessanssi, taide ja Firenze

Firenze on Toscanan maakunnan sydän, jonka halki virtaa Arno-joki. Kaupunki tunnetaan etenkin italialaisen renessanssin syntypaikkana, ja sen kirjava historia on muovautunut monivaiheisten ajanjaksojen aikana, useiden eri kulttuurien vaikutuksesta.

Keskiajalla Firenze oli yksi Euroopan vauraimmista kaupungeista ja kaupankäynnin keskuksista. Vaikutusvaltainen Medicin pankkiirisuku vaikutti suuresti kaupungin kehitykseen sekä taiteilijoiden, kuten Michelangelon ja Da Vincin, menestykseen.

Ruokakulttuuria ja ihmisvilinää

Kielimatkalaisen kannattaa rohkeasti astua sisään paikallisiin kuppiloihin ja ravintoloihin. Firenzessä pääsee todella nauttimaan toscanalaisesta keittiöstä ja sen erikoisuuksista.  

Itsensä löytää yhä uudestaan ja uudestaan istumasta idyllisissä italialaisissa kahviloista cappuccino kädessään. Firenzen kapeat kadut luovat kodikkaan tunnelman, ja katukahvilat täyttyvät ihmisistä lähes mihin aikaan päivästä tahansa.

Liikkuminen Firenzessä

Firenzen keskustan alue on kohtuullisen pieni. Paras tapa nauttia paikallisesta arjesta ja nähtävyyksistä on kulkea jalan. Kapeat kadut ruuhkauttavat usein liikenteen, joten autoilua on syytä välttää kaupungin keskustassa.

Firenzessä on busseja ja raitiovaunulinja, jotka ovat suhteellisen helppokäyttöisiä. Reitti on hyvä varmistaa etukäteen. Bussilippuja voi ostaa tarvittaessa tasarahalla suoraan kuljettajalta.

Matkaaminen kaupungin ulkopuolelle luonnistuu sujuvasti Firenzen hyvien junayhteyksien ansiosta.

Vanhaa arkkitehtuuria ja vilkasta yöelämää

Keskustan alueella kulkiessaan kielikurssilainen ei vältä huomaamasta Santa Maria del Fioren valtavaa kirkkoa. Tämä valtava monumentti onkin yksi maailman suurimmista kirkoista. Firenzen läpi kulkevan Arno-joen ylittävä Ponte Vecchion silta on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Vastapainona taiteelle ja kulttuurille, kielimatkalainen pääsee tutustumaan kaupungin monipuoliseen viini- ja coctailtarjontaan. Kuuluisat toscanalaiset viinitilat mahdollistavat makuhermoja hemmottelevia hetkiä viinilasin ääressä.

Kaunis Toscana

Firenzestä kielikurssilaisella on mahdollisuus liikkua kaupungin ulkopuolelle tutustumaan legendaarisiin nähtävyyksiin. Pisan kalteva torni ja Lucca ovat lähempänä kuin arvaatkaan.

Mikäli viinin juonnin sijasta haluaa tutustua sen valmistukseen, on syytä matkata kuvankauniille Firenzen kukkuloille. Viininviljelyalueet opettavat kielikurssilaiselle jumalten juoman lähteistä.

Yhdistä kohteita

Mikäli harkinnassa on pidempi kielikurssi tai useampi kohde, on Firenze helppo yhdistää muihin Italian kaupunkeihin. Joustavat kielikurssien aikataulut tekevät matkan suunnittelusta helppoa.

Firenzestä on keskeisen sijaintinsa vuoksi loistavat yhteydet muualle Italiaan. Junalla tai lentäen pääsee nopeasti ja kohtuuhintaisesti jatkamaan opintojaan esimerkiksi Roomaan tai Salernoon. Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä.

Pyydä tarjous!

 

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 8,93 / 10

Arvioiden määrä: 3

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
34 Suomi 8 Istituto Il David Firenze 9.44
43 Suomi 1 Istituto Il David Firenze 7.55
61 Suomi 2 Istituto Il David Firenze 9.80