Istituto Il David Firenze

kielimatka italia kielikurssi firenze opi italiaa speakandfun
kielimatka italia kielikurssi firenze opi italiaa speakandfunkielimatka italia kielikurssi firenze opi italiaa speakandfunkielimatka italia kielikurssi firenze opi italiaa speakandfunkielimatka italia kielikurssi firenze opi italiaa speakandfunkielimatka italia kielikurssi firenze opi italiaa speakandfunkielimatka italia kielikurssi firenze opi italiaa speakandfunkielimatka italia kielikurssi firenze opi italiaa speakandfunkielimatka italia kielikurssi firenze opi italiaa speakandfun

Italian opiskelua upeassa Firenzessä 

Firenzen kielikoulu Istituto Il David sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa, 1800-luvun loppupuolella rakennetun palatsin kolmannessa kerroksessa. Instituto Il David perustettiin vuonna 1983, ja se on yksi ensimmäisistä italian kielikouluista Italiassa.

Kielikoulu sijaitsee aivan Firenzen sydämessä, lyhyen kävelymatkan päässä San Lorenzon kirkosta ja Medicien palatsista.

Koulun ylimmässä kerroksessa on terassi, jossa voi nauttia Firenzen henkeäsalpaavista näkymistä ja rentoutua oppituntien välissä muiden kurssilaisten kanssa.  Koulurakennuksen pramea historiallinen tunnelma on ihanteellinen italian opiskeluun.

Kesäkaudella kielikoulu järjestää oppilaiden kanssa illallisjuhlia terassilla. Instituto Il David onkin erinomainen italian koulu aktiiviselle kielimatkailijalle!

Italian kielikurssit

Firenzessä voi opiskella italiaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Kurssin voi aloittaa itselle sopivana maanantaina, ja viikkomäärän voi valita itse. Opetusryhmä määräytyy opiskelijan osaamistason mukaan. Oppitunnin pituus on aina 55 minuuttia.

Voit valita näistä kursseista:

 • Peruskurssi, jossa 20 oppituntia viikossa ryhmäopetusta
 • Intensiivikurssi, jossa 30 oppituntia viikossa ryhmäopetusta
 • Yhdistelmäkurssi, jossa on 20 oppituntia viikossa ryhmäopetusta sekä valintasi mukaan 5-15 oppituntia yksityisopetusta viikossa
 • Myös täysin yksityinen kurssi on mahdollinen.

Kielistipendin saaneille sopii parhaiten yhdistelmäkurssi, jolla on yhteensä 25 oppituntia italian opetusta viikossa. Suosittelemme yhdistelmäkursseja erityisesti lyhyille matkoille, sillä oppiminen on hyvin tehokasta.

Opetusta saatetaan järjestää sekä aamu- että iltapäivisin. Kielikoulu voi tarvittaessa muuttaa ilmoitettua kurssiaikataulua. Kielimatkan hinta pysyy samana myös opetuksen aikataulun muuttuessa.

Kaikilla opettajilla Firenzen kielikoulussa on korkeakoulututkinto ja monen vuoden kokemus italian kielen opetuksesta vieraana kielenä. Kielikoulu Firenzessä on Italian opetusministeriön tunnustama. Kurssin päätyttyä jokainen kurssilainen saa todistuksen menestyksekkäästä kurssin suorituksesta.

Kysy lisää kursseista ja niiden sisällöstä asiakaspalvelustamme.

 

 • Aloita yleiskielen italian kurssi mikä tahansa maanantai
 • Opetusryhmä määräytyy kielitestin perusteella
 • Oppitunnin pituus 55 minuuttia
 • Oppimateriaalit sisällytetään kurssin hintaan
 • Kansallisina juhlapäivinä ei järjestetä opetusta ryhmäkursseilla

Majoitus

Kielimatkasi ajan voit majoittua joko isäntäperheessä tai opiskelija-asunnossa. Saat majoituksen osoitteen ja muut yksityiskohtaiset tiedot majoituksesta noin kaksi viikkoa ennen matkan alkamista.

Isäntäperhe

Monet kurssilaiset asuvat Firenzen kielikurssin ajan kielikoulun valitsemissa italialaisissa isäntäperheissä. Isäntäperheessä asuessasi tutustut paremmin italialaiseen kulttuuriin ja pääset käyttämään kieltä arkielämässä.

Firenzen isäntäperheet tarjoavat sinulle yhden tai kahden hengen huoneen aamupalalla tai puolihoidolla. Kaikki perheet asuvat hyvillä asuinalueilla lähellä kielikoulua, noin 15-30 minuutin matkan päässä kielikoulusta. Hintaan kuuluu vuodevaatteet ja pyyhkeet ja voit myös pestä pyykkiä.

Opiskelija-asunto

Firenzen kielikoulu tarjoaa myös majoitusta opiskelija-asunnoissa, jotka sijaitsevat vain noin 15-30 minuutin kävely- tai bussimatkan päässä kielikoululta. Majoitut yhden hengen huoneessa, ja voit valmistaa ateriasi itse.  

Asuntoihin kuuluu yleensä 2-3 yhden tai kahden hengen makuuhuonetta. Keittiön ja kylpyhuoneen jaat asuintovereidesi kanssa. Joissakin asunnoissa asuu myös asunnon omistaja. Liinavaatteet sisältyvät huoneen hintaan.

Muita majoitusmahdollisuuksia

Jos haluat järjestää majoituksesi mieluummin itse, voit luonnollisesti varata kielikurssisi myös ilman majoitusta. Annamme mielellämme vinkkejä majoituksen järjestämiseen omatoimisesti.

Saapumis- ja lähtöpäivät

Hintaan sisältyvät yöpymiset majoituksessa ovat kurssin alkua edeltävästä sunnuntaista kurssin viimeistä päivää seuraavaan lauantaihin. Lisäöitä on mahdollista varata saatavuuden mukaan.

Kuljetus ja lennot

Lähin lentokenttä on Firenzen kansainvälinen lentokenttä. Firenzeen voi lentää yhdellä vaihdolla Helsingistä.

Voit varata yksityisen lentokenttäkuljetuksen majoitukseesi Firenzen lentokentältä, tai siirtyä majoitukseen omatoimisesti julkisilla kulkuvälineillä.  

Huomaathan, että lennot eivät sisälly kielimatkojen hintaan. Neuvomme mielellämme sopivien lentojen löytämisessä sekä julkisen liikenteen hyödyntämisessä.

Vapaa-ajan ohjelma

Firenzen kielikoulun vapaa-ajan ohjelmaan osallistumalla tutustut muihin kurssilaisiin, kaupunkiin sekä syvennät italian kielen taitojasi!

Kielikoulu järjestää myös mielenkiintoisia päivä- ja viikonloppuretkiä kaupungin läheisyyteen ja vähän kauemmaksikin. Kielimatkallasi Firenzeen opit italian kielen lisäksi paljon uutta aidosta italialaisesta elämäntyylistä sekä Firenzen ja Italian kiehtovasta historiasta.

Vapaa-ajan ohjelma on vapaaehtoista, ja aktiviteetit maksavat useimmiten pienen lisämaksun. Aktiviteettien määrä ja retkikohteet riippuvat vuodenajasta sekä opiskelijoiden määrästä.

Esimerkkejä vapaa-ajan ohjelmasta:

 • Firenzen kaupunkikierros
 • Oopperavierailuja
 • Luentoja italialaisesta kulttuurista, historiasta ja perinteistä
 • Retki Pisaan
 • Retki Toscanaan
 • Retkiä läheisille viinitiloillle
 • Retki Sienaan
 • Retki San Gimignanoon

Yleistietoa kielimatkoista

Pyydä tarjous!

Tarjolla olevat kurssit

Ryhmäopetus - Peruskurssi
Oppitunnit 20 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 55 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Ryhmäopetus - Intensiivikurssi
Oppitunnit 30 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 55 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 5 Yksityisopetus
Oppitunnit 20 oppituntia Ryhmäopetus plus 5 oppituntia Yksityisopetus viikossa, oppitunnin pituus 55 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 10 Yksityisopetus
Oppitunnit 20 oppituntia Ryhmäopetus plus 10 oppituntia Yksityisopetus viikossa, oppitunnin pituus 55 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 5 Yksityisopetus
Oppitunnit 30 oppituntia Ryhmäopetus plus 5 oppituntia Yksityisopetus viikossa, oppitunnin pituus 55 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yksityisopetus - Peruskurssi
Oppitunnit 20 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 55 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 8,93 / 10

Arvioiden määrä: 3

Arvio Kokonaisarvio Kohde Koulu Majoitus
9.44 9.30 9.30 10.00
7.55 9.00 9.70 6.40
9.80 10.00 9.80 9.50