Italian kielikurssit Milano

Muodistaan kuuluisa Milano on nopeatempoinen suurkaupunki Pohjois-Italiassa. Milanossa on kuitenkin paljon nähtävää muillekin, kuin designista ja huippumuodista kiinnostuneille kielimatkailijoille. Toinen toistaan upeammat nähtävyydet herättävät jokaisessa pienen kulttuurimatkaajan.

Milano toimi roomalaisen ajanjakson aikana myös Italian pääkaupunkina, ja tänä päivänä se on Italian toiseksi suurin kaupunki. Lukuisat historialliset kadut johdattavat italian kielikurssilaisen yhä uudestaan ihailemaan da Vincin teoksia ja Duomon aukiota.

Kielimatkalle Milanoon - ota nämä huomioon

  • Milloin Milanoon kannattaa matkustaa? Milano on erinomainen kielikurssikohde ympäri vuoden, mutta paras hetki matkustaa on syksyllä tai keväällä, jos haluaa välttää kesän kuumuuden.
  • Mihin varata lennot? Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtee Milanoon lähes päivittäin suoria lentoja. Malpensan kentältä pääsee keskustaan helpoiten junalla alle tunnissa.
  • Kenelle Milano sopii parhaiten? Milano sopii kaikenikäisille kielimatkalaisille. Etenkin nuoret aikuiset viihtyvät Milanossa sen vilkkaan yöelämän ansiosta.
  • Hintataso Milanossa? Italian mittakaavassa Milano on suhteellisen kallis, mutta suomalaiseen hintatasoon verrattuna kohtuullinen.
  • Väestö Milanossa? Milano on Italian kansainvälisin kaupunki, jonne saapuu ihmisiä eri puolilta maailmaa. Kaupungin asukkaista 20% on syntynyt muualla kuin Italiassa.

Ruokaa, historiaa ja muotia

Milano on kielimatkalaiselle oivallinen tilaisuus nähdä sekä uusi että vanha Italia samassa paketissa. Tämä epäitalialaiseksikin kutsuttu kaupunki vaalii kuitenkin myös vanhoja perinteitä. Useat mahtisuvut, kuten Viscontin suku, vaikuttivat kaupungin vaurastumiseen menneinä vuosisatoina.

Milanossa vallitsee tänä päivänä vahva bisneskulttuuri, joka näkyy puvuissa kulkevien ihmisten vilinänä kaduilla. Duomon tuomiokirkko tai La Scalan oopperatalo ovat hienoja paikkoja rentoutua kaupungin vilskeen keskellä. Eri kaupunginosissa kielimatkalaista hemmottelevat lukuisat paikalliset ravintolat.

Milanossa on useita hienoja kaupunginosia, ja keskustan ulkopuolelle kannattaakin lähteä tutustumaan. Parhaiten Milanon tunnelmaan pääsee mukaan vaikka istahtamalla kahville yhdelle monista aukioista.

Liikkuminen Milanossa

Miljoonakaupunki Milano on eurooppalainen suurkaupunki, mutta kielimatkalainen pärjää erinomaisesti keskustassa myös kävellen. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja alueet ovat suhteellisen lyhyillä etäisyyksillä toisistaan.

Julkinen liikenne toimii kattavasti Milanossa, ja etenkin raitiovaunuja ja metroa on helppo käyttää. Pitempien etäisyyksien taittaminen luonnistuu tehokkaasti junalla tai vaikka lentäen. Esimerkiksi Roomaan pääsee huippunopealla junayhteydellä noin kolmessa tunnissa.

Nautinnollinen aperitiivi vai jalkapallo-ottelu?

Kielimatkan aikana pääsee tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin läheltä. Milanon trendikkäät kaupunginosat vievät italian kielikurssilaisen nauttimaan sekä italialaisesta että kansainvälisestä keittiöstä.

Paikalliseen ruokakulttuuriin kuuluu etenkin aperitiivin nauttiminen ennen maukasta ateriaa. Illallista syödään ajan kanssa, ja ravintolassa voikin rauhassa viettää aikaa useamman tunnin.

Muodin ja historian lisäksi Milanossa on loistava tilaisuus tutustua urheiluhulluun Italiaan. Maailmankuulu jalkapallostadion San Siro on itsessään nähtävyys, ja stadionilla on otteluita pitkin vuotta. Tämän lisäksi on mahdollista päästä katsomaan Milanon vuosittaista formulakisaa.

Yhdistä kohteita

Pidempi italian kielikurssi mahdollistaa muiden kohteiden yhdistämisen Milanoon. Joustavat kielikurssien aikataulut tekevät kielimatkan suunnittelusta helppoa.

Milanosta on hyvät yhteydet muualle Italiaan sekä lentäen että rautateitse. Italian opintoja voi jatkaa vaikka kielikurssilla Firenzessä tai Roomassa.  Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä.

Pyydä tarjous!