Italian kielikurssit Rooma

Rooma, ikuinen kaupunki, jonne kaikki tiet johtavat. Rooma on yksi maailman kuuluisimmista kaupungeista, ja myös erinomainen kohde Italian kielimatkalle. Roomassa pääsee tänä päivänä nauttimaan sekä modernista tunnelmasta että historiallisista nähtävyyksistä.

Rooma on rakennettu seitsemälle kukkulalle, ja loputtoman kulttuuritarjontansa vuoksi kaupungissa viihtyy kielimatkalla myös pidempää. Trendikkäät kaupunginosat, Vatikaani ja Colosseumin kaltaiset nähtävyydet hehkuvat tunnelmaa ja romantiikkaa.

Kielimatkalle Roomaan - ota nämä huomioon

  • Milloin Roomaan kannattaa matkustaa? Suosituimmat matkustusajat Roomaan ovat kevät, kesä ja alkusyksy, mutta leudot talvet mahdollistavat matkaamisen ympäri vuoden.
  • Mihin varata lennot? Helsinki-Vantaan lentokentältä lähtee suoria lentoja Rooman Fiumicinon kentälle päivittäin. Kentältä pääsee helposti kaupunkiin junalla noin puolessa tunnissa.
  • Kenelle Rooma sopii parhaiten? Rooma on turvallinen suurkaupunki, joka sopii kaikille ikään katsomatta. Kurssivalikoimasta löydät myös suositun 50+ -kielikurssin.
  • Hintataso Roomassa? Hintataso on Suomeen verrattuna suhteellisen edullinen, etenkin ruokaostosten osalta. Kuitenkin Rooma on kuuluisa shoppailukulttuuristaan, ja vaatteet ovat keskivertoa kalliimpia.
  • Kulttuurierot Roomassa? Arjessa kielikurssilainen havaitsee nopeasti kulttuurierot. Vahva elekieli ja eläväinen puhetyyli näkyvät paikallisten tavassa ilmaista itseään.

Rooma, historian ja kulttuurin kehto

Rooma on 3000 vuoden ikäinen kaupunki, jonka kulttuuri on muodostunut antiikin ajan ja kristinuskon myötä. Uskonto ja historia näkyvät joka puolella kaupunkia lukuisina kirkkoina ja vanhoina rakennuksina.  

Kielimatkan aikana on helppo omaksua roomalainen tapa nauttia päivistä puistoissa tai kahviloiden terasseilla istuen. Roomaa ympäri liikkuessa törmääkin toinen toistaan viehättävämpiin rakennuksiin ja aukioihin.

Jos italian kielikurssilla viihtyy pidempään, myös muut Rooman kaupungiosat tulevat tutuiksi. Keskustan matkailijavirroista kannattaakin lähteä tutkimusretkille eri puolille mielenkiintoista kaupunkia.

Liikkuminen Roomassa

Rooma on eurooppalainen suurkaupunki, jonka kapeat kadut soveltuvat parhaiten kävellen liikkumiseen. Keskustan alueella kuuluisimmat nähtävyydet sijaitsevat sopivan kävelymatkan päässä toisistaan.

Julkinen liikenne kuljettaa kielimatkailijan helposti paikasta toiseen. Roomassa linja-autot, raitiovaunut ja metrot toimivat italialaisittain tehokkaasti ja lippujen hinnat ovat alhaiset. Päärautatieasema Terminiltä on kattavat junayhteydet ympäri Italiaa.

Perinteistä kulttuuria ja retkiä

Roomassa kielimatkalainen elää keskellä Euroopan historian kuuluisimpia nähtävyyksiä. Vieraillessa Vatikaanissa voi aistia historian havinan ja katolisen kirkon hengen. Lisäksi maailman seitsemän ihmeen joukossa olevan Colosseumin näkeminen on ikimuistoinen kokemus.

Lukuisien nähtävyyksien lisäksi Roomassa ei välty perinteiseltä italialaiselta ruoka- ja juomakulttuurilta. Eri kaupunginosien läpi kulkiessa löytää itsensä nopeasti autenttisista pienistä ravintoloista, tai nauttimasta paikallista gelatoa.

Italian kielikurssin aikana kannattaa tehdä myös retkiä Rooman ulkopuolelle. Lähiseudun pienemmissä kaupungeissa on paljon nähtävää, ja esimerkiksi Napoliin pääsee alle tunnissa junalla Rooman päärautatieasemalta.

Yhdistä kohteita

Pidemmälle kielikurssille lähtiessä, Rooma on helppo yhdistää muihin Italian kaupunkeihin. Joustavat kielikurssien aikataulut tekevät matkan suunnittelusta helppoa.

Roomasta on loistavat yhteydet sekä lentäen että junalla esimerkiksi Firenzeen tai Salernoon, joissa voi jatkaa italian opintoja. Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä.

Pyydä tarjous!