Italian kielimatkat Salerno

Salernon alueella yhdistyvät Italian monet tunteet. Kaunis rantaviiva ja muinainen historia luovat kaupungille vivahteen aidosta italialaisesta ympäristöstä, joka jättää jälkensä kielikurssilaisen sydämeen.

Kaupungin ydin muodostuu kauniista keskiaikaisista kortteleista ja kapeista kaduista. Salernon keskustan 1000-luvulla rakennetun Cattedrale di Salerno on kaupungin kiintopiste, ja ehdoton vierailukohde kielimatkan aikana. Lisäksi hyvien yhteyksien päästä löytyvät sekä historiallinen Pompeji että Paestumin kuuluisat rauniot.

Kielimatkalle Salernoon - ota nämä huomioon

  • Milloin Salernoon kannattaa matkustaa? Lämmin ilmasto suosii Salernoon matkustamista ympäri vuoden, mutta syksyllä ja keväällä välttää kovimmat helteet ja sadekauden.
  • Mihin varata lennot? Helsinki-Vantaan lentokentältä lähtee ajoittain suoria lentoja Napoliin, mutta välilaskun kautta perille pääsee päivittäin. Napolista Salernoon kulkee tiheästi busseja tai junia.
  • Kenelle Salerno sopii parhaiten? Salerno on turvallinen, keskikokoinen kaupunki, joka soveltuu iästä riippumatta kaikille rantojen, italialaisen kulttuurin ja ruoan ystäville. Salernossa on oma italian kurssi yli 50-vuotiaille.
  • Paikallinen murre? Eteläisen Italian puhetyyliä pidetään yleisesti Italiassa kauniina, ja ajoittain Napolin alueella kuulee puhuttavan paikallista napolitanon murretta.

Salerno hengittää italialaista kulttuuria

Eteläisen Italian tapaan Salernossa paikallinen väestö on ystävällistä, ja ulospäin suuntautunutta. Salernon elämäntapa on muodostunut historian saatossa etenkin kreikkalaisen ja juutalaisen kulttuurin valossa. Tämä näkyy katukuvassa, kaupungin vanhoissa rakennuksissa ja niiden ornamenteissa.

Salernossa korostuvat italialaiset perinteet, jotka kuitenkin elävät sovussa modernin maailman kanssa. Ihmisten arjessa näkyy perhekeskeisyys ja rikas ruokakulttuuri. Katujen lukuisista kahviloista ja baareista kuulet paikallisten puheensorinaa, joka tuo lisää autenttisuuden tuntua kielimatkaasi.

Liikkuminen Salernossa

Salerno on suhteellisen suuri verrattuna muihin Amalfin rannikon kaupunkeihin, mutta sen keskusta on erittäin kompakti. Historiallisen keskustan kadut ovatkin pääosin tarkoitettu vain jalankulkijoille.

Keskustan alueella pääsee nopeasti paikasta toiseen kävellen, mutta kaupungin julkinen liikenne toimii myös tehokkaasti. Bussilla, taksilla, pyörällä tai lautalla pääsee kielimatkan aikana kaupungissa ja sen ulkopuolella haluamiinsa kohteisiin.

Amalfin rannikko ja historialliset kohteet

Kielimatkasi aikana Salernossa pääset nauttimaan lukuisista kauniista rantakylistä, puutarhoista ja vanhasta arkkitehtuurista. Voit vierailla Salernon vanhassa katedraalissa, shoppailla Positanon kuuluisassa kylässä tai snorklata Punta Campanella kirkkaissa vesissä.

Vanhan kaupungin kaduilta löytyy lukuisia kahviloita ja rakennuksia tutkittavaksi. Keskustasta on lyhyt matka uimaan Salernon rannoille, ja virkistäytymään Välimereen. Salernosta käsin on loistava tilaisuus tutustua mykistävän kauniiseen Amalfin rannikkoon, ja sen ympäristön lukuisiin nähtävyyksiin. 

Yhdistä kohteita

Lähtiessäsi pidemmälle kielikurssille, voit hyvin yhdistää italian opiskelun Salernossa muihin kurssikohteisiin Italiassa. Joustavat italian kielikurssien aikataulut tekevät kielimatkan suunnittelusta helppoa.

Italian sisällä liikkuminen julkisilla on edullista ja suhteellisen vaivatonta. Salernosta voi suunnata vaikka suurkaupunkiin Roomaan tai Sisiliaan jatkamaan opintoja. Neuvomme mielellämme kohteiden yhdistämisessä!

Pyydä tarjous!

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 9,25 / 10

Arvioiden määrä: 6

Arvio Ikä Kansallisuus Kurssin kesto (viikkoa) Koulu Kokonaisarvio
64 Suomi 2 Accademia Italiana Salerno 8.59
61 Suomi 3 Accademia Italiana Salerno 10.00
36 Suomi 2 Accademia Italiana Salerno 8.85
34 Suomi 4 Accademia Italiana Salerno 9.72
56 Suomi 2 Accademia Italiana Salerno 9.00
56 Suomi 2 Accademia Italiana Salerno 9.36