Kielimatkojen FAQ

Yleistä

Onko ilmoittautumiselle takarajaa?

Viimeistä ilmoittautumispäivää meillä ei ole. Kuitenkin on sitä parempi mitä aiemmin varaat, sillä usein kielikurssit ja majoitukset ovat etenkin pääsesongin aikaan (heinäkuusta syyskuuhun) jo aikaisessa vaiheessa täynnä.

Koska saan matkatietopaketin?

Matkaasi liittyvän tietopaketin lähetämme sinulle sähköpostitse noin 1 - 2 viikkoa ennen matkan alkua. Tietopaketista löydät hyödyllisä tietoa kurssikohteestasi sekä kielikoulun ja majoituksesi osoitteet. Matkatietopaketti on aina hyvä tulostaa ja ottaa mukaan käsimatkatavaroihin.

Voinko osallistua kielimatkalle ilman aikaisempaa kielitaitoa?

Totta kai! Suurin osa kielikouluistamme ympäri maailmaa järjestää alkeiskursseja, joille osallistuaksesi ei vaadita aikaisempaa kielitaitoa. Alkeista lähdettäessä useimmissa kielissä (poikkeus: kiina ja japani) perussanasto rakentuu noin 4-6 viikossa. Joissakin kielissä, esimerkiksi japanissa ja venäjässä, alkeiskurssille osallistumiseen vaaditaan paikallisten aakkosten hallitseminen. Ne ovat kuitenkin helposti opeteltavissa itsenäisesti ennen kielikurssin alkua.

Mikä on kielikurssien alaikäraja?

Aikuisten kielikursseilla alaikäraja on aina 16 – 18 vuotta kurssikohteesta riippuen. Nuorten kielikursseja järjestämme 11 – 19 -vuotialle. Tarkat ikärajat ovat koulukohtaisia ja jokaisen koulun ikärajat näet helposti kotisivuiltamme koulujen omilta sivuilta.

Onko kursseilla tietyt alkamispäivät?

Yleisesti kaikki kielikurssit alkavat maanantaisin. Monissa kouluissa on kuitenkin tietyt alkamispäivämäärät eri kursseille (etenkin alkeiskursseilla), jotka näet jokaisen koulun hinnasto-sivulta. Kaikkia kurssilaisia suositellaan olemaan paikalla heti ensimmäisestä kurssipäivästä lähtien.

Miksi hinnoissa on eroja kurssikohteiden välillä?

Yksittäisten koulujen tai kurssikohteiden välillä on osittain suuriakin hintaeroja. Tämä ei kuitenkaan viittaa laatueroihin, vaan voimakkaasti eroaviin eri maiden elinkustannuksiin (esim. New York vs. Ecuador) ja yleiseen hintatasoon. Toisinaan hintaerot saattavat johtua myös kurssin oppilasmäärästä, oppitunnin pituudesta tai nuorten kielimatkoilla vapaa-ajan ohjelman määrästä.

Kielikurssi

Tapahtuuko opetus suomeksi tai englanniksi?

Pääsääntöisesti opetus tapahtuu aina kyseisen maan kielellä oli kyseessä sitten englannin, venäjän tai vaikka italian kurssi. Tämä on tehokkain tapa oppia kieltä mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa.

Useimmat opettajat kuitenkin osaavat hyvin englantia, ja se voidaan ottaa aina avuksi tarvittaessa esimerkiksi espanjan alkeiskurssin kyseessä ollessa. Mikäli kielimatkasi aikana tarvitset apua suomeksi, voit aina ottaa yhteyttä toimistoomme.

Kuinka monta oppituntia on viikossa?

Useimmissa kouluissa peruskurssiin sisältyy viikossa 20 oppituntia ja intensiivikurssiin 25 tai 30 oppituntia. Osalla kouluista on ohjelmassaan myös kursseja vielä kevyemmillä tai intensiivisemmillä oppituntimäärillä. Oppitunnin pituus vaihtelee kielikoulusta riippuen 45 minuutista 60 minuuttiin.

Mihin aikaan opetusta järjestetään?

Opetusta järjestetään maanantaista perjantaihin ja pääosin aamupäivisin. Kiireisimpinä aikoina, kuten kesäaikaan sekä monissa suosituissa kurssikohteissa myös läpi vuoden, järjestetään opetusta myös iltapäivisin ja välillä jopa iltaisin.

Kuinka isoja opetusryhmät ovat?

Opetusryhmissä on yleensä 6 - 12 kurssilaista, keskimäärin 4 - 8. Pienryhmäkursseilla osallistujia on enintään viisi, keskimäärin kolme. Tarkat kurssikoot näet kyseisen kielikoulun sivuilta.

Järjestetäänkö ryhmäopetusta kaikentasoisille?

Useimmat koulut tarjoavat ryhmä- ja pienryhmäopetusta kaikille kielitaitotasoille alkeiskurssi mukaan lukien. Mahdolliset poikkeukset näet jokaisen koulun sivulta. Erityiskursseilla kuten talousenglannin kurssilla tai kielitutkintoon valmentavilla kursseilla on usein osallistujille tietty kielitaitotasovaatimus.

Järjestetäänkö ennen kurssin alkua tasotesti?

Kyllä. Kaikissa kouluissa järjestetään ensimmäisenä koulupäivänä (tai aiemmin internetin välityksellä) kielitaitotesti riippumatta siitä, minkä kurssin olet varannut. Alkeiskurssille osallistujien ei kuitenkaan tarvitse tehdä testiä.

Testi on perusta ryhmäjaolle ja se antaa opettajille samanaikaisesti kokonaiskuvan kurssilaisten kielitaidosta. Näin opetus voidaan suunnitella mahdollisimman tehokkaasti kurssilaisen yksilöllisiä tarpeita ajatellen.

Saanko kurssin päätyttyä todistuksen kurssin suorittamisesta?

Kaikki kurssilaiset saavat kielikurssin päätyttyä kielikoulun virallisen todistuksen kurssin menestyksekkäästä suorituksesta. Todistuksesta käy ilmi kielikurssin kesto sekä kielitaitotaso, jolle kurssilainen on edistynyt.

Järjestetäänkö kielimatkalla vapaa-ajan ohjelmaa?

Kaikissa kouluissa järjestetään monipuolista vapaa-ajan ohjelmaa, esimerkiksi tanssikursseja, kokkauskursseja, päiväretkiä ja museovierailuja. Monissa kouluissa osa vapaa-ajan ohjelmasta järjestetään maksutta, kun taas osa aktiviteeteista maksaa pienen lisämaksun.

Kurssikohteiden sivuilta näet, millaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon kyseinen koulu tarjoaa. Tietyn viikon tarkkaan vapaa-ajan ohjelmaan voi yleensä tutustua vasta paikan päällä kurssikohteessa.

Aikuisten kielimatkoilla vapaa-ajan ohjelmaan osallistuminen on aina vapaaehtoista. Useisiin aktiviteetteihin vaaditaan tietty osallistujamäärä, jotta niitä voidaan järjestää.

Järjestetäänkö opetusta myös pyhäpäivinä?

Kielikoulujen välillä on eroja siinä miten pyhäpäivien suhteen menetellään. Usemmissa kouluissa opetusta ei järjestetä kansallisina pyhäpäivinä, eikä opetusta myöskään korvata jälkikäteen.

Tarjonnassamme on myös kielikouluja, jotka järjestävät pyhäpäivänä opetuksen sijasta päiväretken tai korvaavat osan menetetyistä oppitunneista etu- tai jälkikäteen. Muutamat kouluistamme ovat myös auki normaalisti pyhäpäivinä eikä opetusta tällöin peruuteta. Tiedot siitä miten pyhäpäivät ja mahdolliset koulun loma-ajat sijoittuvat vuoden aikana löydät kyseisen kielkoulun hinnasto-sivulta.

Majoitus

Mitä majoitusvaihtoehtoja kielimatkoilla on?

Kielikoulumme tarjoavat erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Suosituin majoitusmuoto on isäntäperhe, ennen kaikkea juuri siksi, että paikallisten kanssa eläessään ja jutellessaan kieltä oppii kaikkein parhaiten. Lisäksi tarjoamme majoitusta studiohuoneistoissa, opiskelija-asunnoissa, opiskelija-asuntoloissa, hostelleissa ja hotelleissa.

Tietyn kohteen majoitusvaihtoehdot löydät aina kyseisen kohteen sivuilta. Useissa kurssikohteissa majoitusmuodoilla on myös omat ikärajansa.

Lisäöiden varaaminen majoitukseen saattaa onnistua mahdollisesta lisämaksusta. Kuitenkin pääsesonkiaikaan majoitukset ovat usein aika täynnä, eikä lisäöiden saamisesta ole siten varmuutta. Kysy lisäöistä lisää meiltä varauksesi yhteydessä.

Sisältyykö majoitukseen ruokailut?

Isäntäperhemajoitusta on mahdollista varata sekä ruokailuilla että ilman ruokailua. Kurssikohteesta riippuen sinulle tarjotaan joko aamiainen, puoli- tai täysihoito. Huomaathan, että jos perhemajoitus on varattu ilman ruokailua ei kurssilaisen ole tarkoitus käyttää keittiötä. Tämä on toki hyvin isäntäperhekohtaista ja säännöistä voit keskustella paikan päällä isäntäperheen kanssa.

Opiskelija-asunto ja -asuntolamajoitus ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aina ilman ruokailua. Asunnoissa on keittiö, jossa kurssilaiset voivat valmistaa itse ruokaa.

Matka kurssikohteeseen

Kuka järjestää matkat kurssikohteeseen?

Matkojen järjestämisestä on jokainen itse vastuussa. Annamme mielellämme vinkkejä edullisien lentojen etsintään.

Halutessaan kielimatkalle lähtijä voi kuitenkin varata henkilökohtaisen kuljetuksen meno ja/tai paluumatkalle, jolloin hänet haetaan silloin suoraan lentokentältä. Jos kielimatkalle lähtijä varaa majoituksen, pyydämme häneltä joka tapauksessa menomatkan lentotiedot, jotta kielikoulu myös tietää milloin opiskelija saapuu suunnilleen majoitukseen.

Mistä voin varata edullisia lentoja?

Lentoja voi varata edullisesti internetissä. Usein lennot ovat sitä halvempia, mitä aiemmin ne varaa. Erityisesti Latinalaiseen Amerikkaan matkustettaessa ei lentojen varaamista kannata missään nimessä jättää viime tippaan! Pääsesongin aikaan edulliset lentoliput myydään nopeasti loppuun.

Suosittelemme aina varaamaan lennot vasta vastaanotettuasi varausvahvistuksen kielimatkastasi. Me neuvomme mielellämme hyvien lentoyhteyksien löytämisessä.

Onko kouluilla tietyt saapumis- ja lähtöpäivät?

Kielikurssit järjestetään viikolla ma-pe. Useimmissa kouluissa majoitus alkaa aina sunnuntaina ennen kurssin alkua ja päättyy lauantaina kurssin jälkeen. Jos tarvitset lisäöitä majoituksessa, kysy niistä lisää meiltä varauksesi yhteydessä. Katso myös lisätietoa FAQ:n majoitus-kohdasta.

Tarvitsenko matkustusluvan tai viisumin matkaani varten? 

Matkustaessasi Euroopan sisällä, tarvitset mukaan yleensä vain passin tai kuvallisen henkilöllisyystodituksen. Euroopan ulkopuolelle matkustaessasi voi viisumi olla tarpeellinen riippuen kohdemaasta. Lisätietoa eri maiden matkustusehdoista löydät täältä.