Portugalin kielikurssit Lissabon

Kielimatka Lissaboniin vie täysin mennessään!

Kaunis 1,5 miljoonan asukkaan Lissabon ei ole ainoastaan Portugalin pääkaupunki, vaan myös maan historian ja kulttuurin keskus. Lissabonin erityinen viehätysvoima hurmaa joka vuosi lukuisia vierailijoita omaperäisyydellään.

Portugalin kielikurssilla Lissabonissa opit kieltä kansainvälisessä ympäristössä tehokkaasti, ja pääset nauttimaan Lissabonin uskomattomasta tunnelmasta. Kaupunki ulottuu seitsemän kukkulan yli, ja sijaitsee Tagus-joen rannalla lähellä Atlantin valtamerta.

Kielimatkalle Lissaboniin - ota nämä huomioon

  • Milloin Lissaboniin kannattaa matkustaa? Lissabonissa on lämmintä koko vuoden läpi. Helteitä kaipaavien kannattaa matkustaa kesällä, jolloin on myös kuivinta.
  • Miten pääsen perille? Helsinki-Vantaalta lähtee suoria lentoja Lissaboniin päivittäin.
  • Kenelle Lissabon sopii? Lissabon sopii kaikenikäisille kielikurssilaisille, sillä kaupunki tarjoaa hyvin monipuolisesti kulttuuria, nähtävyyksiä ja tekemistä.
  • Hintataso Lissabonissa? Lissabonin hintataso on Suomen hintoja matalampi, mikä tekee siitä edullisen kohteen kielimatkalle.

Historiallinen Lissabon

Portugalin pääkaupunki Lissabon on koko pitkän historiansa ajan ollut eri kulttuurien kohtauspaikka. Se näkyy myös Lissabonin katukuvassa useiden vanhojen kirkkojen ja rakennusten kautta. Tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu Castelo de São Jorgen keskiaikainen linna, joka valloitettiin Maureilta vuonna 1147.

Mosteiro dos Jerónimosin hulppea luostari ja Torre de Belémin historiallinen torni rakennettiin molemmat havainnollistamaan Portugalin mahtia tutkimus- ja siirtomaan aikakaudella 1500-luvun alussa. Portugalin historian symboleiksi muodostuneet rakennukset ovat nykyään UNESCO-maailmanperintökohteita.

Kulttuuria, retkiä ja fadoa Lissabonissa

Lissabonissa riittää tekemistä jokaiseen vuodenaikaan. Bongaa delfiineitä veneajelulla, loikoile rannalla tai koe kaupungin tunnelmaa Arco da Rua Augustan aukiolla. Päiväretki värikkäisiin Sintran palatseihin on ehdoton Lissabonin kielimatkalaiselle.

Lissabonissa kannattaa myös mennä kuuntelemaan 1820-luvulla kehittynyttä fado-laulua, jonka juuret ovat alueen kulttuurissa. Samalla voi nauttia Portugalin perinteisistä ruoista, joihin usein kuuluu meren antimet, herkulliset leivokset ja erilaisia viinejä.

Liikkuminen Lissabonissa

Lissabonissa on edullinen ja kattava julkisen liikenteen verkosto. Metrolla, bussilla ja raitiovaunulla pääsee helposti liikkumaan kaupungin eri kolkkiin ja tutustumaan nähtävyyksiin. Etenkin kesähelteillä raitiovaunun käyttäminen mäkisessä kaupungissa on suositeltavaa.

Julkisiin liikennevälineisiin kuuluu myös tunnettu hissi Elevador de Santa Justa, joka tarjoaa upean näkymän Lissabonin kaupunkiin ja on nähtävyys itsessään. 

Yhdistä kohteita

Pidemmällä Portugalin kielimatkalla kerkeää tutustumaan myös maan muihin kaupunkeihin. Kielikursseja on mahdollista yhdistää, ja jatkaa opintoja etelärannikolla Farossa.

Yleistietoa kielimatkoista

Pyydä tarjous!