CIAL Centro de Linguas, Lissabon

portugali kielimatka speakandfun cial lissabon
portugali kielimatka speakandfun cial lissabonportugali kielimatka speakandfun cial lissabonportugali kielimatka speakandfun cial lissabonportugali kielimatka speakandfun cial lissabonportugali kielimatka speakandfun cial lissabon

Portugalin opiskelua viehättävässä Lissabonissa

Lissabonin kielikoulu CIAL Centro de Linguas sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä Eduard VII -puistoa. CIAL on perustettu jo vuonna 1959, ja se onkin yksi kokeneimmista portugalin kielen kouluista.

Kauniissa koulurakennuksessa on 20 modernisti varustellussa luokkahuonetta, taukotiloja, aurinkoterassi ja pieni kirjasto. Koulun vastaanotosta saa tietoa kurssin aikataulusta, vapaa-ajan ohjelmasta sekä Lissabonin kaupungista yleensä. Paikallinen henkilökunta neuvoo mielellään kaikissa kysymyksissä!

Lissabonissa voi opiskella portugalia mihin vuodenaikaan tahansa. Portugalin kielikurssille voi osallistua myös aloittelijat, ja kurssin oheen voi ottaa myös surffitunteja!

Portugalin kielikurssit

CIAL järjestää portugalin kursseja ryhmä- sekä yksityisopetuksena. Täysille aloittelijoille on omat aloituspäivät. Jos osaat jo vähintään portugalin alkeet, voit aloittaa kurssin mikä tahansa maanantai.

 • 15 viikoittaisen oppitunnin lomakurssi sopii hyvin aloittelijoille. Opetus järjestetään omaa tasoa vastaavassa ryhmässä.
 • Intensiivikurssi on hyvä vaihtoehto, jos osaat jo alkeet ja haluat syventää osaamistasi. Kurssiin sisältyy yhteensä 25 oppituntia viikossa portugalia sekä valinnaisia oppitunteja, esimerkiksi keskusteluharjoituksia.
 • Eri laajuisilla yhdistelmäkursseilla on sekä ryhmä- että yksityisopetusta. Suosittelemme yhdistelmäkursseja etenkin lyhyille matkoille. Yhdistelmäkurssille voi osallistua myös alkeistasolla.
 • Voit valita myös kokonaan yksityisen portugalin kielikurssin. Yksityistunneilla saat juuri sinulle räätälöityä opetusta.
 • Lissabonissa voi ottaa huhti-syyskuussa surffitunteja portugalin kielikurssin ohelle. Surffausta voi kokeilla myös ilman aiempaa osaamista. Surffikurssin voi varata kahdeksi tai neljäksi viikoksi.

Huomaa, että opetusta saatetaan järjestää sekä aamu- että iltapäivisin. Kielikoulu voi tarvittaessa muuttaa ilmoitettua kurssiaikataulua. Kielimatkan hinta pysyy samana myös opetuksen aikataulun muuttuessa.

Kokeneilla opettajilla on kaikilla takanaan korkeakoulututkinto. Kaikki Lissabonin kielikoulun käyttämät oppimateriaalit ovat ajankohtaisia ja aikuisille opiskelijoille suunnattuja. Oppimateriaalit sisältyvät kurssin hintaan. Kurssin päätyttyä jokainen kurssilainen saa todistuksen.

Kysy lisää kursseista ja niiden sisällöstä asiakaspalvelustamme.

 

 • Aloita yleiskielen portugalin kurssi mikä tahansa maanantai
 • Opetusryhmä määräytyy kielitestin perusteella
 • Oppitunnin pituus 50 minuuttia
 • Oppimateriaalit sisällytetään kurssin hintaan
 • Kansallisina juhlapäivinä ei järjestetä opetusta ryhmäkursseilla

Majoitus

Isäntäperhe

Monet kurssilaiset asuvat portugalin kielikurssin ajan kielikoulun valitsemisssa isäntäperheissä. Kaikki perheet asuvat hyvillä sijainneilla eri puolilla kaupunkia, noin 10–20 minuutin matkan päässä kielikoululta kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä.

Lissabonin isäntäperheet tarjoavat sinulle kalustetun yhden hengen huoneen aamiaisella. Saat perheeltä myös pyyhkeet ja lakanat käyttöösi. Isäntäperheessä asuessa tutustuu aivan toisenlaisella tavalla paikalliseen kulttuuriin, ja oppii samalla arkikieltä. Samassa perheessä saattaa majoittua toinenkin opiskelija.

Ilmoitathan mahdollisista erityisruokavalioista tai allergioista portugalin kielikurssille ilmoittautumisen yhteydessä, jotta isäntäperheesi voi varautua toiveisiisi niin hyvin kuin mahdollista.

Opiskelija-asunto

Jos haluat solmia uusia kontakteja nopeasti muihin kansainvälisiin opiskelijoihin, on majoitus opiskelija-asunnossa paras vaihtoehto. Tarjolla on yhden ja kahden hengen huoneita, ja CIAL:n käyttämät asunnot sijaitsevat kävelymatkan päässä koululta.

Lissabonin asunnot ovat täysin varusteltuja, ja niissä on myös TV ja Wi-fi. Keittiö, kylpyhuone ja olohuone jaetaan muiden asukkaiden kanssa. Asunnoissa on lakanat ja pyyhkeet, ja viikkosiivous sisältyy hintaan.

Asuntoon saavuttaessa veloitetaan takuumaksu, joka palautetaan, kun huone luovutetaan moitteettomassa kunnossa.

Muita majoitusmahdollisuuksia

Jos haluat järjestää majoituksesi mieluummin itse, voit luonnollisesti varata kielikurssisi myös ilman majoitusta. Annamme mielellämme vinkkejä majoituksen järjestämiseen omatoimisesti.

Saapumis- ja lähtöpäivät

Hintaan sisältyvät yöpymiset majoituksessa ovat kurssin alkua edeltävästä sunnuntaista kurssin viimeistä päivää seuraavaan lauantaihin. Lisäöitä on mahdollista varata saatavuuden mukaan.

Kuljetus ja lennot

Helsingistä on suoria lentoja Lissaboniin.

Voit myös halutessasi varata kuljetuksen lentokentältä majoitukseesi lisähinnasta. Majoitusvaihtoehdot tavoittaa myös julkisilla kulkuvälineillä.

Lennot kohteeseen tulee varata omatoimisesti. Neuvomme mielellämme sopivien lentojen varaamisessa sekä julkisten hyödyntämisessä.

Vapaa-ajan ohjelma

Lissabonin kielikoulu järjestää viikoittain kuusi aktiviteettia opiskelijoilleen. Vapaa-ajan ohjelma on mukava tapa tutustuta Lissabonin parhaisiin nähtävyyksiin ja muihin kurssilaisiin.

CIAL:n vapaa-ajan ohjelmaan kuuluu kävelykierroksia Lissabonissa, museokäyntejä, yhteisiä illanviettoja paikallisissa ravintoloissa ja leffailtoja. Iso osa aktiviteeteista on ilmaisia, tai maksat vain sisäänpääsyn tai ateriasi hinnan.

Jos haluat kokeilla surffausta, suosittelemme varaamaan surffauksen yhdistelmäkurssin!

Lisäksi kielikoulu järjestää mielenkiintoisia päivä- ja viikonloppuretkiä Lissabonin lähialueille. Retkiä voi myös järjestää omatoimisesti, koulun henkilökunta auttaa mielellään suunnittelussa kielimatkasi aikana! Voit vierailla esimerkiksi Unescon maailmanperintökohteissa Sintrassa ja Èvorassa, tai lähteä rentoutumaan rannalle Cascaisiin.

Vapaa-ajan ohjelma on vapaaehtoista, ja sen määrä vaihtelee kausittain. Jos aktiviteetteihin ei ole tarpeeksi osallistujia, ei niitä välttämättä järjestetä.

Esimerkkejä vapaa-ajan ohjelmasta:

 • Kävelykierroksia Lissabonissa
 • Museovierailuja
 • Konsertteja
 • Viininmaistelu
 • Sintra Óbidos
 • Évora
 • Cascais
 • Cabo da Roca

Yleistietoa kielimatkoista

Pyydä tarjous!

Tarjolla olevat kurssit

Ryhmäopetus - Lomakurssi
Oppitunnit 15 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 50 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 - 12:00
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Ryhmäopetus - Intensiivikurssi
Oppitunnit 25 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 50 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 - 12:00 ja 12:30 - 14:10 tai 13:00 - 14:40
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 5 Yksityisopetus
Oppitunnit 15 oppituntia Ryhmäopetus plus 5 oppituntia Yksityisopetus viikossa, oppitunnin pituus 50 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 - 12:00*
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 10 Yksityisopetus
Oppitunnit 15 oppituntia Ryhmäopetus plus 10 oppituntia Yksityisopetus viikossa, oppitunnin pituus 50 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 - 12:00*
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 15 Yksityisopetus
Oppitunnit 15 oppituntia Ryhmäopetus plus 15 oppituntia Yksityisopetus viikossa, oppitunnin pituus 50 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 - 12:00*
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Surf Plus 15 Ryhmäopetus
Oppitunnit 2.50 oppituntia Surffaus plus 15 oppituntia Ryhmäopetus viikossa, oppitunnin pituus 50 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yksityisopetus - Peruskurssi
Oppitunnit 20 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 50 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 8,76 / 10

Arvioiden määrä: 5

Arvio Kokonaisarvio Kohde Koulu Majoitus
9.28 9.70 9.00 0.00
8.50 8.00 9.00 8.00
9.19 9.70 9.20 8.40
9.20 10.00 9.00 8.50
7.64 8.80 10.00 8.20