Ranskan kielikurssit Lyon

 

Hienostunut Lyon on upea kohde kielimatkalle! 

Lyon on n. 1,3 miljoonalla asukkaallaan Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee Rhône- ja Saône-jokien yhtymäkohdassa. Lyon on maailmankuulu hienostuneesta gastronomiastaan - täällä voit nauttia kielimatkasi aikana perinteisestä ranskalaisesta keittiöstä koko monimuotoisuudessaan. Ranskan kielikurssi Lyonissa on täydellinen tapa viettää lomasi, jos nautit ranskalaisesta kulttuurista ja ruoasta, ja haluat oppia ranskaa! 

Eritasoisilla ranskan kielikursseilla laadukkaassa koulussa opit kieltä miellyttävässä ympäristössä, ja oppituntien jälkeen sinulla on runsaasti aikaa tutustua alueeseen ja sen ihmisiin. 

Historiallinen vanha kaupunki on kuulunut UNESCO:n maailmanperintölistalle vuodesta 1998 lähtien; se on täynnä vaikuttavia rakennuksia kuten Saint-Jeanin katedraali ja basilika Notre Dame de Fourvières, joka kohoaa koko kaupungin yli. Lyonin ympäristössä sijaitsee kuuluisia viinialueita kuten Beaujolais ja Côtes du Rhône, joissa kannattaa ehdottomasti käydä päiväretkellä. 

Kulttuuritarjonta on todella monipuolista: Lyonissa on yli 30 mielenkiintoista museota, monia teattereita ja elokuvateattereita sekä oopperatalo. Lyonissa kuvattiin ilmeisesti maailman ensimmäinen elokuva 1800-luvun lopussa Lumièren veljesten toimesta. Lisäksi Lyon oli kuuluisan kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn kotikaupunki. Hän kirjoitti tunnetun "Pikku prinssi" -kirjan ja hänen mukaansa on nimetty myös Lyonin lentokenttä. Lyon on yliopistokaupunki lukuisilla erilaisilla yliopistoillaan ja opiskelijoillaan, jotka huolehtivat vilkkaasta yöelämästä ja monipuolisesta kapakka- ja kahvilatarjonnasta.

Lyonilla on siis tarjottavanaan monia kulttuurillisia kohokohtia, joista pääset nauttimaan ranskan kielimatkasi aikana!