Alpadia Lyon

Lyon Alpadia Ranska kielimatka speakandfun
Lyon Alpadia Ranska kielimatka speakandfunLyon Alpadia Ranska kielimatka speakandfunLyon Alpadia Ranska kielimatka speakandfunLyon Alpadia Ranska kielimatka speakandfun

Ranskan opiskelua upeassa Lyonissa

Lyonin kielikoulu Alpadia sijaitsee Lyonin vanhassakaupungissa, Rhône-joen rannalla. Lyon tunnetaan Ranskan kulinaarisena pääkaupunkina ja kaupungin lähellä on myös monia tärkeitä viininviljelyalueita.

Kielikoulu sijaitsee historiallisessa, restauroidussa rakennuksessa, jossa on kahdeksan valoisaa, korkeakattoista ja modernia luokkahuonetta. Opiskelijoiden käytettävänä on myös tietokoneita sekä langaton nettiyhteys. Koulun lähellä on myös monia kahviloita, ravintoloita ja kaikki tärkeimmät palvelut.

Ranskan kurssit

Alpadia Lyon tarjoaa ranskan kielikursseja vuoden ympäri. Tasoryhmiä on useita, aloittelijoista edistyneisiin opiskelijoihin. Sopiva tasoryhmä löytyy ennen kurssin alkua suoritettavan kielitestin avulla. Oppituntien pituus on aina 45 minuuttia.  Täysille aloittelijoille on omat aloituspäivät.

Voit valita näistä kursseista:

 • Peruskurssi, jossa on 20 oppituntia ryhmäopetusta viikossa
 • Intensiivikurssi, jossa on 25 tai 30 oppituntia ryhmäopetusta viikossa
 • Yhdistelmäkurssi, jossa on 20 oppituntia ryhmäopetusta viikossa sekä viisi tai 10 oppituntia yksityisopetusta viikossa.

Kaikki kielikoulun käyttämät oppimateriaalit ovat ajankohtaisia ja tehokkaaseen ranskan opiskeluun kehitettyjä. Kaikilla opettajilla on takanaan korkeakoulututkinto sekä monen vuoden kokemus ranskan opetuksesta vieraana kielenä. Säännölliset jatkokoulutukset takaavat opettajien pätevyyden ja mahdollistavat näin ranskan kielikurssien korkean laadun.

Opetusta saatetaan järjestää sekä aamu- että iltapäivisin. Kielikoulu voi tarvittaessa muuttaa ilmoitettua kurssiaikataulua. Kielimatkan hinta pysyy samana myös opetuksen aikataulun muuttuessa.

Kysy lisää kursseista ja niiden sisällöstä asiakaspalvelustamme: info@speakfun-kielimatkat.com

 

 • Aloita yleiskielen ranskan kurssi mikä tahansa maanantai
 • Opetusryhmä määräytyy kielitestin perusteella
 • Oppitunnin pituus 45 minuuttia
 • Oppimateriaalit sisällytetään kurssin hintaan
 • Kansallisina juhlapäivinä ei järjestetä opetusta ryhmäkursseilla

Majoitus

Kielimatkasi ajan voit majoittua joko isäntäperheessä tai opiskelija-asunnossa. Saat majoituksen osoitteen ja muut yksityiskohtaiset tiedot majoituksesta noin kaksi viikkoa ennen matkan alkamista.

Isäntäperhe

Monet kurssilaiset asuvat Lyonin kielikurssin ajan kielikoulun valitsemissa ranskalaisissa isäntäperheissä. Isäntäperheet tarjoavat sinulle yhden tai kahden hengen huoneen aamiaisella tai puolihoidolla. Isäntäperheessä asuessasi tutustut paremmin paikalliseen kulttuuriin ja pääset käyttämään ranskaa arkielämässä.

Opiskelija-asunto

Lyonin kielikoulu tarjoaa majoitusta myös opiskelija-asunnoissa, joissa asut yhdessä muiden eri maista kotoisin olevien kielikurssilaisten kanssa. Asuntolassa asut yhden hengen huoneessa ja jaat keittiön, kylpyhuoneen ja oleskelutilat muiden asukkaiden kanssa. Asunnoissa on pesukone, TV ja langaton internet-yhteys.

Muita majoitusmahdollisuuksia

Jos haluat järjestää majoituksesi mieluummin itse, voit luonnollisesti varata kielikurssisi myös ilman majoitusta. Annamme mielellämme vinkkejä majoituksen järjestämiseen omatoimisesti.

Saapumis- ja lähtöpäivät

Hintaan sisältyvät yöpymiset majoituksessa ovat kurssin alkua edeltävästä sunnuntaista kurssin viimeistä päivää seuraavaan lauantaihin. Lisäöitä on mahdollista varata saatavuuden mukaan.

Kuljetus ja lennot

Lähin lentokenttä on Lyonin kansainvälinen lentokenttä. Voit myös lentää Pariisiin ja jatkaa sieltä esimerkiksi junalla Lyoniin. Matka Pariisista kestää nopeimmillaan vain noin kaksi tuntia.

Voit halutessasi varata maksullisen kuljetuksen Lyonin lentokentältä. Tavoitat kaikki Lyonin kielikoulun järjestämät majoitukset julkisilla kulkuvälineillä. Kentältä pääsee noin puolessa tunnissa keskustaan raitiovaunulla.

Lennot eivät sisälly kielimatkojen hintaan ja ne varataan omatoimisesti. Neuvomme mielellämme sopivien lentojen varaamisessa.

Vapaa-ajan ohjelma

Lyonin kielikoulu järjestää viikoittain paljon vapaa-ajan ohjelmaa, johon osallistumalla voit syventää ranskan kielen taitojasi ja siten täydentää kielimatkaasi. Koulu järjestää myös mielenkiintoisia päiväretkiä kaupunkia ympäröiville alueille.

Vapaa-ajan ohjelma on vapaaehtoista ja aktiviteetit maksavat useimmiten pienen lisämaksun. Jos ohjelmaan ei ole tarpeeksi osallistujia ei niitä välttämättä järjestetä.

Vapaa-ajan ohjelmaan osallistuminen on suositeltavaa kaikenikäisille kielimatkalaisille. Ohjelman puitteissa tutustuu sekä kaupunkiin että muihin kurssilaisiin, ja pääsee käyttämään ranskaa myös vapaa-ajalla.

Esimerkkejä vapaa-ajan ohjelmasta:

 • Viininmaistelu-ilta
 • Museovierailuja
 • Institut de la Lumière
 • Veneajelu Saône-joella
 • Vierailuja taidegallerioihin

Yleistietoa kielimatkoista

Pyydä tarjous!

Tarjolla olevat kurssit

Ryhmäopetus - Peruskurssi
Oppitunnit 20 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 9:00 – 12:20
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Ryhmäopetus - Intensiivikurssi
Oppitunnit 25 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 9:00 – 14:05
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Ryhmäopetus - Intensiivikurssi
Oppitunnit 30 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 9:00 – 15:00
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 5 Yksityisopetus
Oppitunnit 20 oppituntia Ryhmäopetus plus 5 oppituntia Yksityisopetus viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 10 Yksityisopetus
Oppitunnit 20 oppituntia Ryhmäopetus plus 10 oppituntia Yksityisopetus viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2