Institut Européen de Francais - Montpellier

Montpellier ranska kielikurssi opi ranskaa speakandfun
Institut Européen de Francais MontpellierMontpellier ranska kielikurssi opi ranskaa speakandfunMontpellier ranska kielikurssi opi ranskaa speakandfunMontpellier ranska kielikurssi opi ranskaa speakandfun

Ranskan opiskelua viehättävässä Montpellierissä

Montpellierin kielikoulu Institut Européen de Français sijaitsee kaupungin historiallisessa vanhassakaupungissa, lähellä Place de la Comédie -aukiota. Pääset opiskelemaan ranskaa 1600-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa, jossa on 13 modernisoitua luokkahuonetta.

Kielikoulun kauniisti sisustetuissa tiloissa on myös taukohuone, jossa on kahviautomaatti, tietokoneita ja pieni kirjasto. Lisäksi koulussa on nettiyhteys opiskelijoiden käyttöön, sekä parveke, josta käsin ihailla kaupunkimaisemaa. Kesällä opetusta järjestetään myös erillisissä tiloissa, lähellä kaupungin keskustaa.

Institut Européen on erityisen hyvä koulu ranskan yksityiskurssille. Opetus on tasokasta, mutta muita ranskan kielen kouluja hieman edullisempaa. Institut Européen on lisäksi esteetön ranskan kielikoulu.

Ranskan kielikurssit ja opetus

Montpellierin kielimatkalla voit valita ranskan opetusta yksityis- ja ryhmäkursseina tai yhdistelmäkursseina. Eritasoiset kielikurssit alkavat kielikoulussa Montpellierissä joka viikko. Huomaa, että alkeiskursseille on kuitenkin omat alkamispäivänsä.

 • 22 oppitunnin peruskurssi soveltuu hyvin aloittelijoille ja pitkäkestoiseen opiskeluun. Kaksi oppitunneista on valinnaisia (mm. lausuminen, sanonnat tai puhekieli).
 • Yhdistelmäkurssiin kuuluu 22 oppituntia ryhmäopetusta ja kuusi oppituntia viikossa yksityisopetusta tai keskusteluharjoituksia.
 • Kokonaan yksityinen ranskan kurssi sopii niille, joilla on erityisiä tavoitteita tai toiveita. Yksityiskurssilla saa lyhyessäkin ajassa loistavia oppimistuloksia.

Montpellierin kielikurssien opetusmetodit ovat hyvin kommunikaatiopainoitteisia. Kaikilla opettajilla Montpellierin kielikoulussa on korkeakoulututkinto sekä monen vuoden kokemus ranskan opettamisesta vieraana kielenä.

Kaikki Montpellierin kielikoulun käyttämät oppimateriaalit on kehitetty erityisesti ranskan opiskeluun vieraana kielenä, ja niiden päivitys säännöllisin väliajoin takaa materiaalien ajankohtaisuuden. Oppimateriaalit sisältyvät hintaan ja saat ne käyttöösi kielikurssin ajaksi. Kurssin päätyttyä jokainen kurssilainen saa todistuksen.

Huomaa, että opetusta saatetaan järjestää sekä aamu- että iltapäivisin. Kielikoulu voi tarvittaessa muuttaa ilmoitettua kurssiaikataulua. Kielimatkan hinta pysyy samana myös opetuksen aikataulun muuttuessa.

Kysy lisää kursseista ja niiden sisällöstä asiakaspalvelustamme.

 

 • Aloita yleiskielen ranskan kurssi mikä tahansa maanantai
 • Opetusryhmä määräytyy kielitestin perusteella
 • Oppitunnin pituus 45 minuuttia
 • Oppimateriaalit sisällytetään kurssin hintaan
 • Kansallisina juhlapäivinä ei järjestetä opetusta ryhmäkursseilla

Majoitus

Opiskelija-asunto

Kielikoulun opiskelija-asunnoissa majoitut viihtyisästi yhden hengen huoneessa, ja jaat muun asunnon muiden opiskelijoiden kanssa.

Asuntoihin kuuluu useampi makuuhuone, kylpyhuone, keittiö, televisio ja yleensä myös pesukone. Keittiöstä löytyy kaikki tarvittava ruoanlaittoa varten. Liinavaatteet sisältyvät majoituksen hintaan, mutta pyyhkeet sinun tarvitsee tuoda mukanasi.

Asunnot sijaitsevat noin 20 minuutin matkan päässä kielikoululta kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Opiskelija-asunnon alaikäraja on 18 vuotta.

Huoneisto

Montpellierissä voit myös majoittua viihtyisissä huoneistoissa lähellä kielikoulua. Kaupungin keskusta, ravintolat ja markkinat ovat myös miellyttävän kävelymatkan päässä. Kaikkiin huoneistoihin kuuluu yksi makuuhuone, olohuone, keittiö ja kylpyhuone.

Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoituksen hintaan. Huoneistoja on eri sijainneilla. Alaikäraja huoneistoihin on 18 vuotta.

Isäntäperhe

Monet kurssilaiset asuvat Montpellierin kielikurssin ajan kielikoulun valitsemissa ranskalaisissa isäntäperheissä. Kaikki perheet asuvat lähellä kielikoulua, joko kävelymatkan tai julkisilla kulkuvälineillä 5 - 30 minuutin matkan päässä koululta. Samassa perheessä saattaa majoittua muitakin koulun opiskelijoita.

Montpellierin isäntäperheet tarjoavat kalustetun yhden hengen huoneen pelkällä aamiaisella tai puolihoidolla. Yhdessä matkustavat voivat varata myös kahden hengen huoneen. Voit pestä pyykkiä isäntäperheessä noin kerran viikossa.

Ilmoitathan mahdollisista erityisruokavalioista tai allergioista ranskan kielikurssille ilmoittautumisen yhteydessä, jotta isäntäperheesi voi varautua toiveisiisi.

Muita majoitusmahdollisuuksia

Jos haluat järjestää majoituksesi mieluummin itse, voit luonnollisesti varata kielikurssisi myös ilman majoitusta. Annamme mielellämme vinkkejä majoituksen järjestämiseen omatoimisesti.

Saapumis- ja lähtöpäivät

Hintaan sisältyvät yöpymiset majoituksessa ovat kurssin alkua edeltävästä sunnuntaista kurssin viimeistä päivää seuraavaan lauantaihin. Lisäöitä on mahdollista varata saatavuuden mukaan. 

Kuljetus ja lennot

Helpoimmin Montpellieriin pääsee lentämällä ensin esimerkiksi Nizzaan, josta voi jatkaa junalla Montpellieriin. Matka kestää noin neljä ja puoli tuntia. 

Lennot eivät sisälly kielimatkojen hintaan, vaan ne tulee varata itse. Neuvomme mielellämme sopivien lentojen varaamisessa sekä julkisen liikenteen hyödyntämisessä. Kaikki koulun tarjoamat majoitusmuodot ovat helposti tavoitettavissa julkisilla kulkuvälineillä.

Vapaa-ajan ohjelma

Montpellierin kielikoulu järjestää viikoittain monia vapaa-ajan aktiviteettejä, joihin osallistumalla voit syventää ranskan kielen taitojasi ja tutustua muihin kurssilaisiin. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi Montpellierin kävelykierros, museovierailuja, viininmaistajaiset sekä paljon yhteisiä illanviettoja.

Montpellierin kielikoulu järjestää yleensä viikonloppuisin retken lähiseudulle, esimerkiksi Avignoniin, Arlesiin, linnoituskaupunki Carcassoniin tai Nîmesiin.

Vapaa-ajan ohjelma on vapaaehtoista, ja aktiviteetit maksavat useimmiten pienen lisämaksun. Jos aktiviteetteihin ei ole tarpeeksi osallistujia, ei niitä välttämättä järjestetä. Ohjelma vaihtelee kauden mukaan.

Esimerkkejä vapaa-ajan ohjelmasta:

 • Montpellierin kävelykierros
 • Yhteisiä illanviettoja
 • Viininmaistajaiset
 • Tanssikurssi
 • Museovierailu
 • Arles & Provence
 • Avignon
 • Camargue
 • Carcassone
 • Marseille

Yleistietoa kielimatkoista

Pyydä tarjous!

 

Tarjolla olevat kurssit

Ryhmäopetus - Peruskurssi
Oppitunnit 22 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 – 12:15*
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 6 Yksityisopetus
Oppitunnit 22 oppituntia Ryhmäopetus plus 6 oppituntia Yksityisopetus viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 – 12:15, keskiviikkona ja perjantaina 13:30 - 15:45*
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 6 Suullinen kommunikointi
Oppitunnit 22 oppituntia Ryhmäopetus plus 6 oppituntia Suullinen kommunikointi viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 – 12:15, tiistaina ja torstaina 13:30 - 15:45*
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
DALF Yhdistelmäkurssi Plus 6 Valmennuskurssi kielitutkinto DELF/DALF
Oppitunnit 22 oppituntia Ryhmäopetus plus 6 oppituntia Valmennuskurssi kielitutkinto DELF/DALF viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 - 12:15, tiistaina ja torstaina 13:30 - 15:45*
Kielitaitotasot A2, B1, B2, C1, C2
Yhdistelmäkurssi Plus 6 Yksityisopetus Plus 6 Suullinen kommunikointi
Oppitunnit 22 oppituntia Ryhmäopetus plus 6 oppituntia Yksityisopetus plus 6 oppituntia Suullinen kommunikointi viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 - 12:15, tiistaina - perjantaina 13:30 - 15:45*
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2
Yksityisopetus - Peruskurssi
Oppitunnit 20 oppituntia viikossa, oppitunnin pituus 45 minuuttia
Opetus maanantaina - perjantaina 09:00 – 12:15*
Kielitaitotasot A0, A1, A2, B1, B2, C1, C2

Entisten kielikurssilaisten arviot

Keskiarvo: 8,85 / 10

Arvioiden määrä: 4

Arvio Kokonaisarvio Kohde Koulu Majoitus
8.58 8.60 8.80 8.00
9.06 10.00 8.60 8.80
8.99 8.60 9.30 9.20
8.78 9.30 8.70 8.20