Test Of English as a Foreign Language

Kenelle TOEFL on suunnattu?

TOEFL on tunnettu englannin kielen koe ja sitä käytetään testaamaan englannin kielen taitoja työssä tai opiskellessa ulkomailla. Useimmat kokeen suorittavat haluavat opiskella yliopistossa Yhdysvalloissa. Myös Kanada, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia suosivat TOEFLia.

Yli 22 miljoonaa ihmistä on suorittanut TOEFLin vuoden 1964 jälkeen. Kokeen tehtyäsi pystyt todistamaan englannin kielen taitosi virallisesti eri puolilla maailmaa. Kokeessa kysytään ovat enimmäkseen monivalintakysymyksiä.

TOEFL-koe: Miten se toimii?

TOEFL on voimassa 2 vuotta. Kokeesta saa aina tuloksen, mutta esimerkiksi yliopistoilla on minimiraja. Kokeen kesto on yleensä 4 tuntia, kaikki osiot tehdään samana päivänä. Puolivälissä on 10 minuutin tauko.

Kokeessa on neljä eri osiota:

 • Luetun ymmärtäminen
 • Kuullun ymmärtäminen
 • Puhuminen
 • Kirjoittaminen

________________________

Luetun ymmärtämisen osio testaa opiskelijan kykyä ymmärtää akateemisia tekstejä, jonka lisäksi kokeessa testataan seuraavia asioita:

 • Tiedonhakukyky tekstistä
 • Tekstin sisäistäminen/ tiivistäminen

Kokeeseen osallistujat eivät tarvitse aiempaa taustatietoa. Kokeessa luetaan 3-4 sivun mittainen akateeminen teksti, jonka pohjalta vastataan annettuihin kysymyksiin.

________________________

Kuullun ymmärtäminen mittaa osallistujan kykyä ymmärtää puhuttua englantia. Kokeessa saa tehdä muistiinpanoja.

Kokeessa on 4–6 luentoa, jotka ovat 3–5 minuuttia pitkiä

 • kuusi kysymystä /luento

ja  2–3 keskustelua, jotka ovat n. 3 minuuttia pitkiä

 • viisi kysymystä /luento

________________________

TOEFL:n puheen tuottamisen osio kestää n. 20 minuuttia ja koostuu 6 eri osasta. Koe tehdään tietokoneella, tulokset nauhoitetaan ja lähetetään arvioitavaksi.

Testissä saatat esimerkiksi:

 • vastata kysymyksiin
 • osallistua keskusteluun
 • tiivistää luetun tekstin
 • kertoa mielipiteesi annetuista aiheista.

________________________

Kirjoitustaitoja mittaavan osion tekoon on aikaa 50 minuuttia. Tehtävänä on tehdä kaksi esseetä, liittyen kuullun - ja luetunymmärtämisosioon. TOEFL -kirjoitusosiota pidetään vaikeampana kuin IELTS-kokeen vastaavaa tehtävää.

Koe tehdään yleensä tietokoneella, mutta riippuen kokeen suorituspaikasta saatetaan se tehdä paperisena.  

________________________

Kokeen tuloksen voi tarkistaa netissä, TOEFL:n virallisilla sivuilla 10 päivää kokeen suorittamisen jälkeen. Todistus suorituksesta lähetetään postitse heti tämän jälkeen. Toimituksessa voi kestää parikin viikkoa. Tuloksia ei anneta puhelimitse, eikä niitä tai todistusta lähetetä sähköpostitse.

TOEFL-valmennuskurssit

TOEFL-valmennuskurssi on tehokas keino kehittää peruskielitaitoa ja valmistautua viralliseen kielikokeeseen. Suurin osa TOEFL-kursseista pidetään Yhdysvalloissa. Myös Lontoossa voi opiskella TOEFL-kurssilla.

TOEFL-preppauskurssit järjestetään pääasiassa yhdistelmäkursseina, eli niihin kuuluu yleiskielen opetusta sekä erillisiä TOEFL-oppitunteja.

Esimerkiksi San Diegossa voi kuitenkin opiskella pelkästään TOEFL-kokeeseen valmentavalla ryhmäkurssilla, kun opiskelijan osaamistaso on vähintään C1.

Monessa kohteessa kurssin viikkomäärän ja aloitusajankohdan voi päättää joustavasti itse. Kysy TOEFL-kursseista lisää asiakaspalvelustamme!