Venäjän kurssit Riika

Opi venäjää kielimatkalla Riiassa!

Riika on Latvian hallinnon keskus, sekä yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Noin Helsingin kokoinen kaupunki on mainio venäjän kielimatkakohde, sillä venäjää puhutaan kaupungissa laajalti.

Vaikka Latvian virallinen kieli on latvia, suurin osa asukkaista ymmärtää ja puhuu myös venäjää. Sympaattinen Riika onkin erinomainen paikka opiskella venäjän kieltä! Laadukas, kansainvälinen kielikoulu Liden&Denz järjestää ympäri vuoden tasokkaita venäjän kielen kursseja, joilla etenkin keskustelutaidot kehittyvät nopeasti.

Riiassa venäjän kielikurssien alaikäraja on 16, eikä yläikärajaa ole.

Kielimatkalle Riikaan - ota nämä huomioon

  • Milloin Riikaan kannattaa matkustaa? Riika on hyvä kielimatkakohde ympäri vuoden. Ilmasto on samantyyppinen kuin Suomessakin. Suosituin aika matkustaa on keväästä syksyyn.
  • Miten Riikaan pääsee? Helpoin tapa matkustaa Helsingistä Riikaan on lentäen, matka kestää vain noin tunnin. Myös Turusta ja Tampereelta on suoria lentoja Latviaan.
  • Kuinka kauan Riiassa voi opiskella? Suomen kansalaiset voivat opiskella Riiassa vapaasti 90 päivää. Tämän jälkeen oleskelu maassa tulee rekisteröidä. 
  • Kenelle Riika sopii? Venäjän opiskelu Euroopan unionin sisällä on helpompaa ja edullisempaakin kuin Venäjällä. Riika sopii myös hyvin nuoremmille venäjän kielen opiskelijoille.

Historiaa

Riian kaupungin perusti piispa Albert von Buxhövden vuonna 1201. Ennen Latvian lopullista itsenäistymistä Riika ehti olla Venäjän, Saksan ja Neuvostoliiton vallan alla.

Pohjan Sodan aikana venäläiset valloittivat Riian ja siitä tuli yksi Venäjän tärkeimmistä satamakaupungeista. Latvia itsenäistyi ensimmäisen maailmansodan jälkeen. 

Toisen maailmansodan aikana Latvia oli Neuvostoliiton ja Saksan vallan alla. Neuvostoliiton hajottua Latvia itsenäistyi jälleen, ja Riika julistettiin maan pääkaupungiksi vuonna 1991. Maan virallinen kieli on latvia, mutta venäjää osaa jopa 80% latvialaisista ja sitä käytetään laajalti. 

Kulttuurin ja historian kehto

Riiassa riittää tekemistä pitkäksi aikaa, mutta samalla suhteellisen pieni koko helpottaa paikasta toiseen liikkumista. Venäjän kielikurssin ohella sinulle jää paljon aikaa tutustua kauniiseen kaupunkiin ja sen ympäristöön. 

Erityisesti loistokas jugend-arkkitehtuuri ihastuttaa Riian vanhassa kaupungissa. Vuoden 2014 kulttuuripääkaupunki Riiasta löytyy myös lukuisia museoita, ja kuuluisin on Neuvostovallan aikaisessa rakennuksessa toimiva Latvian miehitysmuseo. 

Historiasta kiinnostuneille matkailijoille Riika tarjoaakin paljon nähtävää ja tutkittavaa. Tiesitkö, että Riian vanhakaupunki on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä?

Kielen opiskelun lomassa voit kokeilla Latvian jännittävää ruokakulttuuria sen lukuisissa kauppahalleissa. Muista kokeilla latvialaista suklaata, jota paikalliset kehuvat maailman parhaaksi!

Liikkuminen Riiassa

Riiassa kävellen liikkuminen on helppoa kaupungin pienen koon ansiosta. Pidemmillä välimatkoilla voi hypätä bussin, raitiovaunun tai taksin kyytiin. Julkisen liikenteen matkalippuja voi ostaa kuljettajalta tai pysäkkien lippuautomaateista.

Ota yhteyttä!