Venäjän kielikurssit Moskova

Tervetuloa kielimatkalle Moskovaan! 

Venäjän pääkaupunki on todellinen metropoli yli 12 miljoonalla asukkaallaan. Maan taloudellisessa ja kulttuurillisessa keskuksessa ilmapiiri on yhdistelmä aasialaista ja eurooppalaista tunnelmaa. 

Venäjän kielikurssilla Moskovassa pääset tutustumaan monumentaaliseen kaupunkiin, samalla kun opit kaunista venäjän kieltä tasokkaassa kielikoulussa.

Venäjän kielikurssin oppituntien lisäksi sinulla on runsaasti vapaa-aikaa, jonka voit käyttää tutustuen kaupungin historiaan, kulttuuriin ja ihmisiin. 

Kielimatkalle Moskovaan - ota nämä huomioon

  • Milloin Moskovaan kannattaa matkustaa? Suosituin aika matkustaa Moskovaan on keväästä syksyyn.
  • Miten Moskovaan pääsee? Nopein tapa matkustaa Helsingistä Moskovaan on lentäen. Junalla matkustaminen vie enemmän aikaa, mutta on kokemuksena erilainen. Yöjuna Helsingistä Moskovaan kestää noin 14,5h. 
  • Kuinka kauan Moskovassa voi opiskella? Lyhytekestoiseen opiskeluun oikeuttavalla viisumilla Moskovassa voi opiskella enintään 90 päivää.
  • Kenelle Moskova sopii? Moskovaan kannattaa suunnata, jos Venäjän suurin kaupunki kiehtoo. 

Moskovan historiaa

Moskovan kaupungin perusti vuonna 1147 Juri Dolgoruki, Susdalin prinssi. 1400-luvulta 1600-luvulle oli Moskova Venäjän pääkaupunki, ennen kun Pietari Suuri siirsi pääkaupungin sijainnin Pietariin. Vasta vuodesta 1922 on Moskova ollut jälleen virallisesti maan pääkaupunki.

Monipuolinen kaupunkikuva

Pilvenpiirtäjien ja remontoitujen asuintalojen sekä kauppakeskusten lisäksi Moskovan kaupunkikuvasta löytyy myös kotoisia kahviloita, taidegallerioita, kapeita pikkukujia ja kauniita puistoja.

Yksi Moskovan hienouksista on Venäjän historian symboli Punainen Tori, jonka UNESCO on julistanut maailman kulttuuriperintöön kuuluvaksi. Lukuisat vierailijat saapuvat tuhansien kilometrien päästä saadakseen kulkea samoja katukivetyksiä, joilla aikoinaan Neuvostoliiton sotilasparaatit marssivat, ja saadakseen vierailla Leninin mausoleumissa.

Kaupunkikuvassa korostuvat keskiaikaiset, Venäjän symbolisimmat rakennukset kuten Kreml, Basilius-katedraali ja myös Moskovan Versaillesiksi tituleerattu Archangelskoje-palatsi. Moskovassa on myös yli 600 kirkkoa.

Liikkuminen Moskovassa

Moskovassa kannattaa hypätä metroon, jolla liikkuminen on nopeaa ja edullista. Metron lisäksi bussit ja raitiovaunut kulkevat laajalla alueella. Ydinkeskustan alueella matkat taittaa helposti kävellen. 

Matkustaa voi myös perinteisellä marshrutkalla eli minibussilla tai taksilla. Taksilla liikkumista kannattaa välttää ruuhka-aikoina, sillä liikenne saattaa olla hyvin hidasta.

Ota yhteyttä!